Bodrum'a Yılmaz Güney Akademisi - Son Dakika
Güncel

Bodrum'a Yılmaz Güney Akademisi

BODRUM'da, sinema sanatçısı ve yönetmen Yılmaz Güney'in adını yaşatmak ve Türk sinemasına yeni yıldızlar yetiştirmek için Yılmaz Güney Akademisi kurulması kararlaştırıldı.

27.04.2018 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BODRUM'da, sinema sanatçısı ve yönetmen Yılmaz Güney'in adını yaşatmak ve Türk sinemasına yeni yıldızlar yetiştirmek için Yılmaz Güney Akademisi kurulması kararlaştırıldı. Yılmaz Güney'in yıllarca asistanlığını yapan yönetmen Muhammet Arslan'ın öncülüğünde kurulacak akademinin arsası temin edildi.

Sinema oyuncusu, yönetmen, senarist ve yazar Yılmaz Güney'in adını, oyunculuğunu ve sanatsal kişiliğini yaşatmak için Bodrum'a bağlı Konacık Mahallesi'nde kurulması planlanan Yılmaz Güney Akademisi için start verildi. Fransa'da 1984 yılında yaşamını yitiren Güney'in yanında 1970'li yıllardan itibaren hem asistanlık hem de yönetmen yardımcılığı yapan, evli ve iki çocuk babası yönetmen Muhammet Arslan'ın öncülüğünde oluşturulacak Yılmaz Güney Akademisi için çalışmalara başlandı. Akademinin kurucu üyeleri arasında yer alan ve aynı zamanda arsa sahibi olan Bodrumlu turizmci Nihal İmbat, emlak danışmanı Zülfikar Sezer ve Arslan'ın film yapımcısı eşi Esra Arslan, bugün Konacık Mahallesi Kırlar Mevkisi'ndeki akademi için kiralanan 1400 metrelik arsada incelemelerde bulundu.

Yılmaz Güney'e vefa borcunu ödemek istediğini belirten Arslan, 12-15 derslik akademide Yılmaz Güney'in Türk sinemasına verdiği önem, değer, oyuncu ve yönetmen kişiliğinin anlatılacağını belirterek, "Burada Türk sineması ve tiyatrosunun, Yeşilçam'ın ünlü ustaları, genç yeteneklere ders verecek, geleceğin Yılmaz Güney'lerini yetiştireceğiz. 15 yaşından itibaren Güney'in yanındaydım. Onun Türk sinemasına kazandırdıklarının ne yazık ki devamı gelmedi, getirilemedi. İşte biz onun bıraktığı yerden devam etmek istiyoruz. Güney'in enternasyonal kişiliğini, sinemaya kazandırdığı evrenselliği yaşatacağız. Bu konuyla ilgili hiçbir ticari beklentimiz yok. Konuyla ilgili Yılmaz Güney'in eşi Fatoş hanımla da görüştük. O da bize destek vereceğini ve çok olumlu yaklaştığını söyledi. Akademinin inşaatına en kısa zamanda başlayıp, yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak projeyi 1 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

ULUSLARARASI KİMLİĞE BÜRÜNECEK

Arsasını akademi için kiralayan ve kurucular arasında yer alan turizmci Nihal İmbat ise, "3 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip ilçemizde kültür ve sanat etkinlikleri her zaman turizm ile birlikte gelişmiştir, var olmuştur. Böyle bir projenin bana yansımasından hemen sonra Türk sinemasının ünlü ismi Yılmaz Güney'in adını yaşatmak için ben de bu oluşumun içinde severek yer aldım. Burada Türk sineması için yetişecek yeni nesillerin gençlerin önünü açacağız. Sinemada sadece ülkemize değil, dünyaya mal olmuş değerli bir kişiliğin adını da yaşatırken sadece sinema değil yöremizin zeytin, incir, mandalina gibi ürünlerinin yaşaması için de çeşitli belgesellerle, akedemide geniş bir yelpazede eğitimler ve atölye çalışmaları yapılacak. Akademiyi, kısa zamanda uluslararası bir kimliğe büründüreceğiz" diye konuştu.

Akademinin finans ve sponsor yetkilisi Zülfikar Sezer ise "Bu dev projeye Yılmaz Güney'in adına yaraşır biçimde ilçemizde sahip çıkılacağına inanıyorum. Şu anda yaptığımız görüşmelerde projeyi duyan birçok kişi heyecanlandı ve destek sözü vermeye başladı. Projenin somutlaşmasının hemen ardından AB ve uluslararası fonlardan, bakanlığımızdan da destek isteyeceğiz. Bu proje, Türk sineması açısından bir ilk olması nedeniyle de büyük önem taşıyor" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'a Yılmaz Güney Akademisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı
    16:19 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonu: Firari Hükümlü Dahil 4 Kişi Yakalandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında hakkında kesinleşmiş cezası bulunan firari hükümlünün de yer aldığı 4 kişi yakalandı. Operasyonda, firari hükümlü E.K'nin yanı sıra H.B., T.G. ve T.K. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 213 sentetik ecza hapı, 42 gram sentetik uyuşturucu, hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 1900 lira ele geçirildi. Firari hükümlü E.K. cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler ise emniyete götürüldü.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.


Advertisement