Bodrum Bedri Koraman Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Bedri Koraman Mezarı Başında Anıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman, ikinci ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

30.05.2017 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman, ikinci ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Karikatüristin yaşamından kesitler ve anıların paylaşıldığı etkinlikte konuşan eşi Nil Koraman, "Bedri benim arkadaşım, eşim, hayatım, çocuğum her şeyimdi. Tam 47 yıl mutlu ve huzurlu bir hayat geçirdik. Ama Bodrumluların da Bedri ağabeyiydi. O'nu unutmayanlara anılarını yaşatanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki Abdi İpekçi sitesinde eşi Nil Koraman ile birlikte yaşarken 30 Mayıs 2015'te, 87 yaşında yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman, 2'inci ölüm yıldönümünde, Torba Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı. Bugün saat 11.00'de düzenlenen anma törenine; eşi Nil Koraman, Abdi İpekçi'nin eşi Sibel İpekçi, emekli orgeneral Çetin Doğan, Konacık eski Belediye Başkanı Mehmet Tosun, sanatçı Fedon, eski manken ve Türkiye güzellerinden Bilun Dohmen, Torba Muhtarı Suat Kaya, tiyatro sanatçısı Çiğdem Sururi'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

BEŞİKTAŞ BAYRAĞI KONULDU

Çiçeklekle donatılan Koraman'ın mezarına Beşiktaş bayrağı serildi. Ardından dualar okundu. Anma etkinliğine katılanlar Koraman ile yaşadıklarını paylaşımları anlattı. Konuşanlardan Mehmet Tosun, "Onun karikatürleri ve esprileriyle büyüdük. Bedri ağabeyi ölümünden beş yıl önce tanımakla büyük onur ve gurur duydum. Cumhuriyet tarihiyle aynı anda doğdu. Cumhuriyet çok önemli bir değerini kaybetti. Onun üç çizgiyle anlattığını, bizler kitap yazsak anlatmak mümkün değildi. Bedri ağabey çok iyi bir usta değil, aynı zamanda iyi bir insandı. Onda kısa zamanda çok şey öğrendim" dedi.

Ünlü şarkıcı Fedon ise "O sadece bizim değil tüm Türkiye'nin ağabeyiydi. Ama o bugün yaşasaydı çok üzülürdü. Çünkü O'nun kalemini bugün kullandırmayacaklardı. O bu nedenle çok üzülecekti" dedi.

Emekli orgeneral Çetin Doğan ise "Bedri Koraman'ın son yıllardaki çizgilerini, çağdaş modern cumhuriyetçi, laik çizgisini gazeteler taşıyamaz hale gelmişti. Bedri ile konuştuğumuzda bana 'Türkiye'de çok yetenekli genç karikatürlerimiz var, ancak onlar bizim gibi özgürce çizemiyorlar tam aksine mahkeme ve hapishane kapılarında sürünmekten çizmeye zaman bulamıyorlar' demişti. Bu da ortaya koyduğu günümüz gerçeklerindendi" dedi.

Eşi Nil Koraman, "Son zamanlarda yaşadıklarımız nedeniyle içim sızladı. Ben Bedri'yi asla unutmadım unutamam da. Bedri benim arkadaşım, eşim, hayatım, çocuğum her şeyimdi. Tam 47 yıl mutlu ve huzurlu bir hayat geçirdik. Ama Bodrumlularında Bedri ağabeyiydi. O'nu unutmayanlara anılarını yaşatanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğin sonunda, Bedri Koraman anısına, fotoğrafının bulunduğu dualı çerçeve, lokum ve lokma dağıtıldı.

Bodrum Bedri Koraman Mezarı Başında Anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Bedri Koraman Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement