Bodrum'da Cemiyet Hayatını Buluşturan Sergi - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Cemiyet Hayatını Buluşturan Sergi

Bodrum\'da Cemiyet Hayatını Buluşturan Sergi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, cemiyet hayatının önemli isimlerinin de ilgi gösterdiği "Andante" adlı karma heykel sergisi açıldı.

28.06.2017 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, cemiyet hayatının önemli isimlerinin de ilgi gösterdiği "Andante" adlı karma heykel sergisi açıldı.

ISD-ART Heykel ve Tasarım Atölyesi'nde çalışma yapan 18 sanatçının toplam 90 eserinin yer aldığı sergi, atölyenin Yalıkavak Mahallesi'nde bulunan galerisinde açıldı. Bakır, bronz, epoksi, polyester ve alüminyumdan yapılan heykeller, sanatseverlerin beğenisini kazandı. Açılışa katılanlar, Aşkın Arsunan ve Jazzino orkestrası sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.

Sanata katkılarından dolayı UNICEF Artist seçilen atölyesinin kurucusu ve eğitmeni Ayşın İşeri'nin öğrencileri olan 18 sanatçının farklı temalardaki eserlerinden bazılarının çeşitli ödüller aldığı belirtildi.

İşeri'nin öğrencileri ile birlikte İtalya'da Marco Polo Art Ambassador, First Botticelli Prize, Leonardo da Vinci Universal Artist ödüllerine layık görüldüğü, ayrıca 3 öğrencisi ile birlikte eserlerinin Kopenhag'da kurulan Avrupa Sanat Müzesine kabul edildiği öğrenildi. Bodrum'un yanı sıra İstanbul'dan da cemiyet hayatının tanınmış isimlerinin ziyaret ettiği sergiye, katılanlar arasında Çerkez Ethem'in yeğeni Güner Kuban'da yer aldı. Kuban, heykeltraş Zeynep Koçan'ın bir eserini satın aldı. Bir süredir çalışmalarının bu atölyede sürdürdüğünü söyleyen Sanatçı Koçan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sergide ödüllü eserlerin de sergilendiğini belirtti.

Atölyenin bu yıl içerisinde Palermo Akdeniz Bienali'nde aralarinda Roy Von Dali'nin de bulunduğu jürinin özel ödülüne layık görüldüğü dile getiren Koçan "Gösterilen ilgi bizleri mutlu etti. Herkesi sanatta buluşmaya davet ediyorum." dedi.

Atölyenin bünyesinde hazırlanan eserlerinle farklı zamanlarda yurt dışında, New York, Miami, Washington, San Diego, Roma, Venedik, Palermo, Paris, Okford ve Tokyo'nun da aralarında olduğu dünyaca bilinen şehirlerde çeşitli fuar ve sergilere katıldığı belirtildi. Ayrıca 2014'te Paris'teki "La Grande Exposition Universelle" de sanatçılarından birinin eserinin Salvador Dali'nin oglu Roy Von Dali'den ödül aldığı kaydedildi.

10 Ekim tarihine kadar açık kalacağı öğrenilen sergiyi ziyaret edenler, Aşkın Arsunan ve Jazzino orkestrasının şarkıları ile keyifli dakikalar geçirdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Cemiyet Hayatını Buluşturan Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement