Muğla'da çıkan orman yangını köylere ulaştı! Köylüler evlerini terk ediyor - Son Dakika
3.Sayfa

Muğla'da çıkan orman yangını köylere ulaştı! Köylüler evlerini terk ediyor

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede köylere kadar ulaştı. Yangının evlere ilerlemesi üzerine köy sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı.

07.08.2019 16:51  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Milas'ın Tuzabat Mahallesi Boğaçukur Mevkisi'ndeki ormanlık alanda, bugün saat 15.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Orman işçileri ile arazözler karadan, helikopterle ise havadan müdahale ediliyor.

ALEVLER KÖYLERE ULAŞTI

Muğla'nın Bodrum ilçesi Mumcular mahallesinde çıkan orman yangınında ise alevler köylere ulaştı. Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Mumcular mahallesi eski Bodrum yolu üzerinde bulunan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangına karadan 10 arazöz ve iş makinesi, havadan ise 2 helikopter ile müdahale başladı.

Öte yandan Nazilli ve İzmir'den yangın söndürme çalışmalarına destek için 2 helikopter ve çok sayıda arazözün yola çıktığı öğrenildi.

KÖY SAKİNLERİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Öğlen saatlerinde başlayan orman yangınını söndürmek için Mumcular mahallesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar seferber oldu. Rüzgarın etkisi ile kısa sürede alevler köylere kadar ulaştı. Baz köy sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çok sayıda ambulansında sevk edildiği bölgede dumandan zehirlenen vatandaşların olduğu öğrenildi.

Muğla'da çıkan orman yangını köylere ulaştı! Köylüler evlerini terk ediyor

"HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR"

Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı açıklamada, Bodrum'da çıkan orman yangınının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını belirten Civelek, "Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor." dedi.

Civelek, yangını yakından takip ettiğini, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için de gereken çabanın gösterildiğini ifade etti.

Muğla\'da çıkan orman yangını köylere ulaştı! Köylüler evlerini terk ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Muğla'da çıkan orman yangını köylere ulaştı! Köylüler evlerini terk ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • IM: O KAZDAGLARINDA ARTISLIK YAPANLAR GELSENIZE MUGLAYA YARDIM EDIN.MUTLAKA BUDA PKK ITININ OYUNUDUR.SIZIN ISINIZ MEMLEKET DEĞILSIZIN ISINIZ MEMLEKET BATSINDA NE OLURSA OLSUN ONA BUNA USAKLIK. 5 3 Yanıtla
  • boz: vatan hayini dolu memlekette .....yakarlar 6 1 Yanıtla
  • SS: pkk yakıyor bence 3 2 Yanıtla
  • .: Ülke çapında ağaçlandırma seferberliği olsun.heryere ağaç diksek ne olacak.yol kenarları boş olan heryer.bize oksijen olarak sağlık olarak geri döner.araba egsozlarını temizler.neden olmasın.yemyeşil ülke. 4 0 Yanıtla
  • Feryal: Allah yardimcilari olsun 3 0 Yanıtla
  • Kartal: Ormanlarımızı yakıyorlar vatan cayır cayır yanıyor. Bune bi cim is 2 0 Yanıtla
  • MK: orman severler kazdağların dan gelip yardım edin bi zahmet muğla yanıyor 0 2 Yanıtla
  • TC: Devletin işine karışacağınıza yanan ağaçları söndürün..reis arkandayız 0 0 Yanıtla

Advertisement