Bodrum'da Katı Atık Depolama Tesisi İçin Ağaç Kesimi Başladı, Köylü İsyanda - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Katı Atık Depolama Tesisi İçin Ağaç Kesimi Başladı, Köylü İsyanda

Bodrum\'da Katı Atık Depolama Tesisi İçin Ağaç Kesimi Başladı, Köylü İsyanda

Bodrum'da katı atık depolama tesisi için ağaç kesimi başladı, köylü isyandaMuğla Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık düzenli depolama tesisinin yapılacağı alanda ağaç kesimine başlanması Bodrum'un Akdam, Sazköy ve Pınarlıbelen mahallelerinde yaşayanların tepkisine neden oldu.

11.08.2016 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da katı atık depolama tesisi için ağaç kesimi başladı, köylü isyanda

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık düzenli depolama tesisinin yapılacağı alanda ağaç kesimine başlanması Bodrum'un Akdam, Sazköy ve Pınarlıbelen mahallelerinde yaşayanların tepkisine neden oldu. Katı atık depolama tesisi için 86 hektarlık alandaki yaklaşık 7 bin ağacın kesileceği bildirildi.

Bodrum'un Akdam Mevkisi'ndeki yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi için Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralanan alanda ağaç kesimine başlandı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün denetiminde yapılan kesimlerde 1000'e yakın ağacın kesimi yapıldı. Akdam, Sazköy ve Pınarlıbelen Mahallesi sakinleri ise ağaçların kesilmeye başlanmasına tepki gösterdi. Sabah saatlerinde yaklaşık 100 kişi ağaç kesiminin yapıldığı alana geldi. Köylüler toplanırken, işçilerinde kesim alanında çalışmadığı görüldü.

Köylüler, kesilen ağaçların işaretli ağaçlar olmadığını iddia etti. Köylüler, zaman zaman ağaçları göstererek, "Sosyetenin çöpünü istemiyoruz", "Sosyete rahat edecek diye biz çöp kokusu içinde yaşamak istemiyoruz", "Çam ağaçlarının kesilmemesini istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Akdam Mahallesi'nde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Nurdan Yılmaz, çöp depolama tesisi istemediklerini belirterek, "Akdam'da çöp kokusu ve binlerce çam ağacının kesilmesini istemiyoruz. Oksijen ve çam kokusu istiyoruz" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, ağaç kesim işlemlerine orman işçileri tarafından başlandığını belirtip, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralandı. 86 hektarlık alanda ağaç ve çalı kesimlerine başlandı ve çalışmalar kapsamında, denetimizde yaklaşık 7 bin ağaç kesilecek. Bunların tamamı damgalı ve müdürlüğümüz ekipleri tarafından işaretlenmiş ağaçlardır. Yılbaşından itibaren izinler çıkmıştı ancak, yoğunluk nedeniyle kesimlere başlayamamıştık. Önümüzdeki süreçte ağaç kesimlerine ara vermeden devam edeceğiz" dedi. Çam ağaçlarının kesimlerine devam edileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Katı Atık Depolama Tesisi İçin Ağaç Kesimi Başladı, Köylü İsyanda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'da define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın aracı ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Yarışma, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenmiştir. Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, gastronomi alanında yetişen öğrencilerin ülkenin zenginliklerini dünyaya tanıtmasının önemine vurgu yaparak, okulun yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etmiş ve Türkiye finalinde başarılar dileyerek sözlerini tamamlamıştır.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı
    09:48 Kırklareli'nde KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtıldı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan trafik ve asayiş kontrollerinde sürücülere ve yolculara Kadın Destek (KADES) ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamaları hakkında bilgi verildi. Kontrollerde toplamda 255 kişiye uygulamalar tanıtıldı.


Advertisement