Bodrum'da Otopark Alanı Kriz Yarattı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Otopark Alanı Kriz Yarattı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Milli Emlak tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen ve otoparka çevrilen alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

01.07.2017 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Milli Emlak tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen ve otoparka çevrilen alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Halkın evlerine ulaşmak için yol olarak da kullandığı alanın vatandaşın geçişine imkan vermeyecek şekilde kapatılması, Kumbahçe Mahallesi sakinlerinin tepkisini çekti. Tel örgülerle çevrilen alan önünde toplanan vatandaşlar, yolun açılmasını istedi.

Milli Emlak tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen Kumbahçe Mahallesi Zeki Müren Caddesi'ndeki 1.5 dönüm arazi, otoparka çevrildi. Yapılan ihalenin ardından, otopark olarak kullanılmaya başlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ise gelen bir şikayet üzerine otopark alanını, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kullanıma kapattı. Otoparkın dışında yaya yolu olarak da kullanılan alan tamamen geçişi engelleyecek şekilde kapatılınca tepki çekti. Kumbahçe Mahallesi sakinleri, evlerinden çıkıp çarşıya, pazara gitmenin eziyete dönüştüğünü söyledi. Vatandaşlar, tel örgüler önünde toplanarak, yolun yaya trafiğine açılmasını istedi.

Dolmuşçuluk yapan 49 yaşındaki Arkın Yüksel, En azından yaya yolu açılsın. Burası devletin yolu ise devlet bana bir yol açacak. Ben de evime rahat bir şekilde gireceğim dedi.

Yaz aylarını Bodrum'da geçiren ve Kumbahçe Mahallesi sakinlerinden olan Prof. Dr. Baskın Oran ise 200 araç kapasiteli otoparkın kapatılmasıyla mahalle sakinlerine eziyet edildiğini söyledi. Otoparkın büyük ihtiyaç olduğunu belirten Oran, İnsanlar araçlarını nereye bıraksın Civarda başka otopark yok. Hele hele böyle büyük bir otopark dedi.

Restoran işletmecisi Nuray Karadağ, Muğla Büyükşehir Belediyesi, yasal olmayan bir duruma son verdi. Daha sonra buradaki Milli Eğitim Müdürlüğü'nün el birliğiyle bu tel örgü çekildi dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ise, Misafirhaneye gelenlerin ve halkın kullanımına sunulan otoparktı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce ruhsat verilmedi. Ruhsatı olmadığı için de kapatıldı. Bana, 25 kişilik bir ekiple de tellerle çevrildiği bilgisi verildi. Biz de zor durumda kaldık. Ancak işleyiş bu şekilde. Biz bir şey yapamayız. Belediyeden bize şu kadar kısmı açık bırakılsın, demeden bir şey yapamayız dedi.

BÜYÜKŞEHİR DE ÇEVİRMEMİŞ

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise Kumbahçede hazine arazisi üzerinde Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce ruhsatsız otopark işletildiği ihbarının alınması üzerine, söz konusu mahalleye gidilerek ilgililer ruhsatsız otopark işletilemeyeceği konusunda ikaz edilmiştir. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir talebi veya işlemi olmadan yine ilgili kurum tarafından alanın tel örgüyle çevrildiği bilgisi alınmıştır. Büyükşehir Belediyesi'nin direk veya dolaylı bir dahli olmadan tel ile çevrilen alanın vatandaşların geçişine imkan verecek şekilde alanı kapatan kurumca açılmasında yarar görülmektedir denildi. - Demir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Otopark Alanı Kriz Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement