Bodrum'da Sel Felaketi! - Son Dakika
Yaşam

Bodrum'da Sel Felaketi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Onlarca ev ve iş yeri sular altında kalırken, araçlar adeta nehre dönen yollarda sürüklendi.

23.09.2015 02:54  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları çok sayıda aracı sürükleyip devirirken, sürücüler ölümden döndü. Yaşanan sel nedeniyle büyük maddi hasar oluştu.

Akşam saatlerinde ilçe merkezinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Şakir Caddesi ile Dere Sokak'taki 20'ye yakın araç sel suyuyla sürüklendi. Sel suyunun verdiği zararla cadde ve sokaklar kullanılmaz hale geldi. Bir elektrik direğinin devrilmesi sonucu akıma kapılan sokak köpeği öldü. Sel suyunun çekilmesinden sonra ortaya ortaya çıkan tabloyu gören vatandaşlar gözlerine inanamadı.

30 YILIN EN FAZLA YAĞIŞI DÜŞTÜ

Benzer bir sel baskının 1988 yılında yaşandığı Bodrum'da dün yaklaşık 30 yılın en fazla yağışı düştü. Akşam saatlerinde bir anda bastıran yağışla birlikte ilçe genelinde cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Yağmura sokakta yakalananlar güvenli buldukları yerlere sığınırken evleri çukur bölgelere yakın olan tatilciler ve ilçede yaşayanlar daha güvenli buldukları yerlere taşındı.

AKUT 45 KİŞİYİ KURTARDI

Bitez, Ortakent ve Yahşi mahallelerinde derelerin taşması sonucu 5 araç sürüklendi. Araçların içindeki insanları AKUT ekipleri son anda kurtardı. Evlerde ve araçlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişi AKUT ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

YOLLAR KULLANILAMAZ HALDE

Bodrum ile Konacık Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan kara yolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalırken, Bitez, Ortakent, Yahşi, Yalıkavak ve Turgutreis mahallelerindeki yollar dağlardan gelen sel suları nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

EV VE İŞYERLERİ SULAR ALTINDA! VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Onlarca ev ve işyerinde su baskınları yaşanırken, vatandaşlar isyan etti. Bir yıl önce evlenen ve evinin tamamını su basan 22 yaşındaki Merve Kaya, "Oteller evlerin önüne duvar çekti, suyun gidiş yönünü kapattı. Yaklaşık 40 bin liralık zararım var. Benim bu zararımı o otel mi yoksa duruma müdahale etmeyen yetkililer mi karşılayacak?" dedi.

Ev aletleri tamir ve bakım servisini sel suyunun basması sonucu ölümden dönen Kamil Yeter, "Atölyede uyuyordum sel suyu birden geldi. Camlar kırıldı su içeri doldu. Belime kadar suyun yükseldiğini fark ettim kendimi caddeye zor attım." dedi.

8 KİŞİ YARALANDI

Bodrum Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri alarma geçerken, bazı firmalara ait traktör ve iş makinaları da kurtarma çalışmalarına destek verdi. Sel sırasında yaralanan 8 kişinin Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

ZARAR ÇOK BÜYÜK

Bu arada Konacık, Bitez, Yalıkavak, Turgutreis mahallelerinde de etkili olan yağış sonrası sel yaşanırken birçok alışveriş ve eğlence mekanı da sel suları altında kalarak kullanılmaza hale geldi.

Yağışın aralıklarla devam ettiği Bodrum'da sel nedeniyle oluşan zararın milyarlarla ifade edildiği belirtildi.

Bodrum\'da Sel Felaketi!
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bodrum'da Sel Felaketi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • diyarbakır: Geçmiş olsun... 19 2 Yanıtla
  • 1453 TÜRK: HİÇTE ÜZÜLMEDİM BODRUM TUZU KURULARIN ÇILGINCA EĞLENDİĞİ YER BİRAZDA EĞLENCE YERİNE ALT YAPIYA HARCASALAR BÖYLE OLMAZDI. 1 17 Yanıtla mehmet: Eğlenceye gelenler mi yapacak alt yapıyı hem eğlenen kadar eğlenemeyen bir sürü işçi esnaf var orada yaşamadığın için burada bilemezsin yorum yaparken 2 kez düşünün 13 0 HAK: İşte bu kafalar yüzünden ülke adam olmuyor bir türlü. Eğlenmek ve doğal afetler arasında paralellik kuran bir zeki ve din alimi arkadaş. Peki artvinde olan sel felaketi için acaba ne diyecek bu zeki dinci arkadaş, orada çılgınca eğlenen insanlarda yoktu ama 8 insan hayatını yitirdi. 7 0
  • nesli: CHP nin beceriksiz belediyesi 4 12 Yanıtla
  • ayhan er: abdest almış oldu bazı kişiler 9 4 Yanıtla
  • xyz: lan geri zekalı Avrupa'da daha çok yarı çıplak var herseyi niye dine bagliyorsun ne alakası var...mal...! 7 4 Yanıtla
  • farkedmez: Geçmiş olsun bodrum daki arkadaşlara inş iyi olur oralar 9 0 Yanıtla
  • halk: Ayrıca Bodrumda günahkar çok ve Allah cezalandırıyor diyen Aptallara soruyorum... Niçin geçen gün Mekke de O kadar insan öldü??? gerizekalılıkta üstünüze çıkmaz. cahil yobazlar. Siz patatesin üzerinde Allah yazıyormu onla ilgilenin emi... 6 2 Yanıtla
  • teacher: Ne kadar gereksiz insan var. Ne bicim yorum yapiyorsunuz ! Haşa siz Allah misiniz ki felaketin nedenini tahmin ediyorsunuz. Ulkemizin heryerinde drprem sel felaketi yasanabiliyor. Daha gectigimiz gunlrrde Kabe'de tavaf eden insanlarin uzerine tonlarca agirliktaki vinc dustu. Olumun nereden ve kime gelecegini Yuce Rabbimden baska kimse bilemez. Insanlarin imanlarini sorgulamak da bize dusmek. Allah felaketi yasayan Vatandaslarimiza yardim etsin. 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement