Bodrum'daki turist tacizi, belediye başkanını da çileden çıkardı: Cezasız kalmayacak - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki turist tacizi, belediye başkanını da çileden çıkardı: Cezasız kalmayacak

Bodrum'da turistleri dükkanlarına çekebilmek için rahatsız edici derecede ısrarda bulunup 'hanutçuluk' yapan esnaf, belediye başkanını da kızdırdı. Başkan Aras, "Zaten sıkıntılı olan sezonda ilçemize bin bir zorlukla gelen misafirlerimizin rahatsız edilmesine izin vermeyeceğim" dedi.

06.09.2020 14:45  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da turizmin önemli sorunlarından biri olan, yasak olmasına rağmen yıllardır önüne bir türlü geçilemeyen 'Hanutçuluk' meselesi, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı da isyan ettirdi. Bodrum'da hanutçuluk yapan bir şahsın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 'turistlere rahatsızlık veren davranışlar' olarak bilinen hanutçuluğun suç olduğunu ve cezasız kalmayacağını ifade etti.

DÜKKANA SOKMAK İÇİN RAHATSIZ EDİYOR

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından Kale Caddesi üzerinde hanutçuluk yapan bir şahsın görüntülerini paylaştı. Görüntülerde bir kıyafet dükkanı önünde bekleyen şahsın, cadde üzerinde gezinti yapan yabancı turistleri çevirerek dükkana sokma çabası yer alıyor. Zaman zaman caddenin ortasında durarak turistleri dükkana yönlendiren şahsın, ağzında takılı olması gereken maskesinin de koluna takılı olduğu görülüyor.

Bodrum'daki turist tacizi, belediye başkanını da çileden çıkardı: Cezasız kalmayacak
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras

"MİSAFİRLERİMİZİN RAHATSIZ EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM"

Başkan Aras, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Hanutçuluk suçtur ve cezasız kalmayacaktır. Bodrum'un eski çarşısının giriş kapısı Kale Caddesi esnafına yakışmaz. Zaten sıkıntılı olan sezonda ilçemize bin bir zorlukla gelen misafirlerimizin rahatsız edilmesine ve Bodrum'un imajının zedelenmesine izin vermeyeceğim."

KİMİ DESTEK OLDU KİMİ RENCİDE EDİCİ BULDU

Aras'ın paylaşımının altına yorum yapanların büyük kısmı, hanutçulukla kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi. Kimi vatandaşlar ise Aras'ın sosyal medya paylaşımıyla görüntülerdeki şahsı rencide ettiğini savunurken, kimileri de paylaşımından dolayı destekleyip "Rencide olmak istemeyenler, o tür davranışlarda bulunmasın" diyerek başkanı savundu.

Paylaşımın altına yapılan bazı yorumlar şöyle:

"Yıllardır var bu, hem de elinde sigara, maske yok. Hiç hoş değil, çok laubali tipler var, sizin birebir denetim yapıp, esnafa eğitim vermeniz gerekir. Bodrum her anlamda hızla bozuluyor, kötüye gidiyor. Yazık oluyor."

"Bodrum çarşının imitasyon marka kıyafet aksesuar satanlardan temizlenmesi, Bodrum'a yakışır yerel el sanatlarının sergilendiği bir çarşıya kavuşması dileğimizle."

"Maalesef Başkanım. Benim damadım yabancı olduğu için tatillerinde o kadar çok rahatsız edildiler ki... Kaç kez müdahale ettim ama inanın fazla bir şey söylenmiyor üstümüze yürüyorlar."

"Başkanım imitasyonla mücadelede bütün Bodrum halkı yanında olur."

HANUTÇULUK NEDİR?

Halk arasında hanutçuluk olarak bilinen kavram, çoğunlukla turistlere rahatsızlık veren davranışlar içermesi nedeniyle literatürde 'turist tacizi' başlığı altında ele alınmakta ve 'esnaf tacizi' olarak adlandırılmaktadır. Hanutçuluk, Türkiye'de özellikle turistik yörelerdeki esnaf ve halk tarafından yakından bilinen bir iş kolu ya da iş pratiğidir. Hanutçulukta amaç, işletmeye daha çok müşteri/turist çekmek, daha çok satış yapmak ve daha çok gelir elde etmektir. Hanutçu, kişileri veya turistleri komisyon karşılığı anlaştığı işletmelere yönlendiren kişiye denilmektedir.

Bodrum\'daki turist tacizi, belediye başkanını da çileden çıkardı: Cezasız kalmayacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki turist tacizi, belediye başkanını da çileden çıkardı: Cezasız kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • NOKTA: böylesi pisliklere en iyi ceza işyerini kapatmak olur 41 2 Yanıtla
  • ALCİBİATES: BUNLAR TURİZMİN ASALAKLARIDIR. 23 0 Yanıtla
  • katil: ALINALIN ALIN BU TİPLERİ Hngi köyden geldiyse gönderin memleketine 21 0 Yanıtla
  • Gazoz: Ne oldu bir ara pandemininbaslangicinda Turklere yeter bodrumabgelmeyin diye yirtiniyordun ne odu 9 10 Yanıtla TOKATLI: kardeş Bodrum Devlet Hastanesi küçük ve yetersiz onun için demiştir.Yoksa neden istemesin turist gelmesini 0 0
  • Adaletsizlik: Daha yeni mi farkettin? yıllardır bööle..Allahın krolarını, maçolarını esnaf yaparsanız böyle olur normaldur bu. 15 1 Yanıtla
  • ALPASLAN YOZGATLI: Ankara Otogar AŞTİ de İstanbula 60 tl gitmeyeni dövüyorlar. hey yavrum hey ! 12 2 Yanıtla
  • athhenaa: bodrum zaten bıtmıs bodrum mu kalmıs her yer bos her yer anlamsız mekanlarla dolu ahlaksızlık dız boyu berbat 9 1 Yanıtla
  • segment77: ''Ar yu kola'' diyip de bizi rezil eden tipler değil mi bunlar.. 7 1 Yanıtla
  • dadaşım : katil sen köylüyümü aşşalamaya çalışıyorsun cahil bende köylüyüm ama senin gibi onun gibi kaba deyilim direk ona kabalaş 0 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement