Bodrum'daki 14 Milyon Liralık Miras Davası - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki 14 Milyon Liralık Miras Davası

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın oğulları Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen 73 parselden ikisinin satışı gerçekleştirildi, yaklaşık 300 bin lira gelir elde edildi.

01.12.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Voyvoda (devlet adına vergileri toplayan görevli) Hacı Hüseyin Ağa'nın 8 çocuğundan 2'si olan Arif ve Hasan Ağa'dan kaldığı belirtilen, Bodrum'un Mumcular Mahallesi'ndeki değeri yaklaşık 14 milyon lira olarak hesaplanan 73 parselden ikisinin satışı gerçekleştirildi.

Bölgede Osmanlı tapularının güncellenmesiyle tanınan emlakçı Tuncer Rıfat Barın, davaya bakan Muğla Barosu avukatlarından Devrim Deniz'in de aralarında olduğu çok sayıda hisse sahibi ile arsalarda bulunan mülklerin bazı sahipleri Bodrum Adliyesi'nde yapılan ihaleye katıldı.

1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde yaklaşık 2 saat süren ihalede, bir parsel 120 bin 500 liraya, diğer parsel de 160 bin 100 liraya satıldı. Bir başka parselin satışı ise ihaleye katılım olmaması nedeniyle 5 Ocak 2015'e ertelendi.

İhalenin ardından adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan avukat Deniz, miras davasında ilk adımı başarıyla sonuçlandırdıklarını söyledi.

İlk satışları ihale yoluyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Deniz, "Hem mirasçılarımız hem de üzerindeki mülk sahiplerimiz mağdur olmadan güzel bir satış oldu. Devamı da gelecek. İnşallah Güvercinlik tümüyle selamete kavuşacak" dedi.

İki tapunun satışından elde edilen 300 bin lira civarındaki paranın dosyaya eklendiğini anlatan Deniz, paranın 10 gün içinde mülk sahiplerine ödeneceğini bildirdi.

200 yıllık geçmişi olan tapular güncelleniyor

Deniz, "200 yıllık geçmişi olan tapuları güncelliyoruz. İhale feshi davası söz konusu olmadığı takdirde bugün yapılan satışlardan yaklaşık 25 hissedar parasını alacak. Sülaledekilerin sayısı ise 850 kişi gibi bir rakama ulaştı ama net rakam vermek mümkün değil" diye konuştu.

Barın ise yaklaşık 200 yıldan fazla geçmişi bulunan miras olayını belirginleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Miras davasında 73 parselin olduğunu, bu parsellerden 14 milyon civarında hasılat beklediklerini dile getiren Barın, "Bu hasılatın ne kadarı bizim temsil ettiğimiz mirasçılara, ne kadarı miras üzerindeki mülk sahiplerine gidecek, zaman içinde netlik kazanacak" ifadesini kullandı.

Barın, insanların ihaleyi tam duymadığını düşündüklerine işaret ederek, bu ihalede tecrübe edindiklerini, bir sonraki ihaleye hiç kimse girmese bile kendisini gireceğini kaydetti.

Mirasçılardan Hüseyin Tan da büyük dedesinden kalma mirası bulunduğunu anlatarak, bina veya oteli olanın tapusunu, kendilerinin de haklarını alacaklarının altını çizdi.

Mirasçılardan 70 yaşındaki Elif Koç da yıllardır belirsiz olan mülklerin yavaş yavaş şekillendiğini belirterek, "Çok memnun kaldık. Çoluğumuz, çocuğumuz için temize çıktık. 70 yaşındayım ve bu yaşımda halen tarlada çalışıyorum. Allah'ın izniyle düzeltildi. Çok mutluyuz. Sebep olanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan 21 Aralık'ta Mumcular Mahallesi'ndeki düğün salonunda gerçekleştirilecek toplantıyla hak sahiplerine parasının ödeneceği belirtildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki 14 Milyon Liralık Miras Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement