Bodrum'daki Kuvvetli Sağanak - Son Dakika
Güncel

Bodrum'daki Kuvvetli Sağanak

Bodrum\'daki Kuvvetli Sağanak

İlçede yaşanan kuvvetli sağanağın ardından 20'ye yakın ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

03.01.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da dün etkili olan kuvvetli yağışın ardından ilçede 20'ye yakın ev ve iş yerini su bastı.

Dün sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu etkisini sürdüren kuvvetli sağanağın ardından ekipler, ilçede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Bodrum merkez başta olmak üzere, Bitez ve Turgutreis beldelerinde yaklaşık 20 ev ve iş yerini su bastı.

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, gazetecilere yaptığı açıklamada, su baskını nedeniyle bazı ev ve mandalina bahçelerinde hasar meydana geldiğini söyledi. Çömez, ekiplerin yağış sırasında teyakkuzda olduğunu, çok kuvvetli bir yağış atlattıklarını kaydetti.

Bitez beldesi Atatürk Caddesi'nde de kuvvetli yağışın ardından hasar meydana geldi. Tazyikli suyla bozulan asfalt nedeniyle araç trafiğinde aksamalar yaşandı. Beldede bulunan dere kenarındaki istinat duvarında da çökme oluştu.

Bitez'de yaşayan Mustafa İnce, yağışın çok kuvvetli olduğunu belirterek, "Biz bu kadar olacağını hayal etmiyorduk. Yukarıdan gelen su nedeniyle dere kenarında bulunan istinat duvarı çöktü. Her sene bu tür sıkıntıları yaşıyoruz" dedi.

Atatürk Caddesi'nde iş yeri sular altında kalan Bekir Yıldız, yağış nedeniyle iş yerlerini açamadıklarını söyledi. 13 yıldır aynı caddede dükkanı bulunduğuna dikkati çeken Yıldız, sorunların çözülmemesinden yakındı.

Şeref Gültaş ise kuvvetli yağış nedeniyle telefon hatlarının da hasar gördüğünü ifade etti. Gültaş, "Telefon panoları suyun içinde kaldı. Yetkililer dün geldi ancak suyun içinde müdahale edemediler. Sitede ne telefon ne internetimiz var" diye konuştu.

Öte yandan kuvvetli sağanağın yarattığı olumsuz etkiler, güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum'daki Kuvvetli Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement