Bodrum'dan, "Operasyonlar Dursun" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Bodrum'dan, "Operasyonlar Dursun" Açıklaması

Bodrum\'dan, "Operasyonlar Dursun" Açıklaması

BDP'nin desteklediği Muğla bağımsız milletvekili adayı Şehbal Şenyurt Arınlı, son günlerde Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik operasyonların durdurulmasını istedi.

15.05.2011 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP'nin desteklediği Muğla bağımsız milletvekili adayı Şehbal Şenyurt Arınlı, son günlerde Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik operasyonların durdurulmasını istedi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki BDP binasında düzenlenen 'Operasyonlar dursun' başlıklı basın açıklamasına, BDP İlçe Başkanı İdris Danışlı, Emek Eşitlik ve Demokrasi Partisi İlçe Başkanı Necdet Uğuz, Türkiye Yeşilleri Sözcüsü Figan Erozan ve EMEP İlçe Başkanı Yusuf Ayçiçek ile yaklaşık 50 kişi katıldı.

BDP'ce desteklenen Muğla bağımsız milletvekili adayı ve belgesel film yapımcısı Şehbal Şenyurt Arınlı, 12 Haziran seçim sürecini engellemek isteyen malum güçlerin durmadığını, ülkede barışın, demokrasinin özgürlüğün egemen olmasından korkan güçlerin aydınlıktan kaçan yarasalar gibi kandan beslenmeye devam ettiğini savundu. Arınlı, şöyle konuştu:

"Bu çatışmada ölen canlar sadece bölgenin insanının evini vurmadı. Demokrasi bloğu etrafında birleşmiş tüm insanların evini de vurdu. Can alma sanatında ustalaşmış savaş tacirleri, eylemsizlik kararına rağmen yine işbaşında Son bir ayda öldürülen baskı ve zulümle tutuklanan genç insanlarımız bütün ülkenin doldurulmaz değerleridir. Bizler Türkiye halkları oğullarımızı, kızlarımızı savaş kurbanı yapmamakta kararlıyız, savaş oyunları bozulacak tüm alanları dillendireceğiz, acı hepimizin. Operasyonların derhal ve koşulsuz olarak durdurulması taleplerimizi yineliyor ülke genelinde ilan edilen yası paylaşıyoruz. Bugün yakalarımıza taktığımız siyah kurdeleleri operasyonlar durana kadar çıkarmayacağız. Bizler ölen gençlerimiz kadar Türk askerinin anaları içinde üzülüyor acı çekiyoruz. Bu çirkin oyuna gelmeyeceğiz. "

Arınlı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "İyi şeyler olacak" sözlerinin arkasının gelmediğini söyledi.

Yeşiller Partisi Sözcüsü Figan Erozan ise operasyonlara tepki göstererek "Yok yere halkların kardeşliğini bozan savaşa karşıyım. İki oğlum var ikisini de bu anlamsız savaşa kurban vermeyeceğim. Tüm amacımız tüm halkların bir arada yaşayacağı ortamın yaratılması. Bir arada yaşamak için illede bir bedel ödemek gerekmiyor" dedi.

Basın açıklaması atılan 'Savaşa hayır', 'Barış hemen şimdi' sloganları ile sona erdi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'dan, 'Operasyonlar Dursun' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement