Bodrum Deniz Kuvvetleri Kupası'nda Hüzün ve Gurur Birarada - Son Dakika
Güncel

Bodrum Deniz Kuvvetleri Kupası'nda Hüzün ve Gurur Birarada

Bodrum Deniz Kuvvetleri Kupası\'nda Hüzün ve Gurur Birarada

Deniz Kuvvetleri Kupası'nda hüzün ve gurur birarada MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 44'üncü Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışı, ödül töreni ile son buldu.

14.08.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Kuvvetleri Kupası'nda hüzün ve gurur birarada

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 44'üncü Deniz Kuvvetleri Kupası Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışı, ödül töreni ile son buldu. Ödül törenine, adlarına kupa verilen Balyoz Davası'nda tutuklanan, kaldırıldıkları hastanede vefat eden Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ile Kurmay Albay Murat Özenalp'ın eşlerinin sözleri ve gözyaşları damga vurdu.

2. Abdülhamit tarafından 1890 yılında iyi niyet elçisi olarak Japonya'ya gönderilen Ertuğrul Fırkateyni'nin, geri dönüş yolunda Oshima Adası açıklarında fırtınaya yakalanarak parçalanması sonucu hayatını kaybeden denizciler anısına 'Ertuğrul' adı verilen Bodrum'daki yat yarışları sona erdi. İki etaptan oluşan yat yarışına 6'sı Deniz Harp Okulu'ndan (DHO) olmak üzere 39 tekne katıldı. 7-13 Ağustos tarihlerini kapsayan organizasyonda 165 millik İstanbul- Bozcaada etabı geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ünlü Türk denizcisi Sadun Bora etabı, 240 millik Bozcaada-Bodrum arası ise Denizbank etabı olarak belirlendi. Milta Bodrum Marina çekek alanında ilk üçe dereceye girenler ödüllerini alırken Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu da konser verdi.

YOĞUN KATILIM OLDU

Törene, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Serhat Belli, Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Cem Önenç, Milta Bodrum Marina Müdürü Ömer Karacalar, Emekli Tuğamiral Vehpi Alpman, 22'nci Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, 17.'nci Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Salim Dervişoğlu ile Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve DHO öğrencileri katıldı.

DHO Öğretmen Binbaşı Kani Vardar, katılımın iyi olduğunu başarılı bir organizasyon gerçekleştiğini söyledi. Deniz Harp Okulu 2'nci sınıf öğrencilerinden Müberra Sarı, yarışa bayan ekibi olarak katıldıklarını, güzel ve zorlu bir yarışı tamamlanın gurur verici olduğunu ifade etti. IRC Maxi kategorisinde 2'nci olan Tayfa teknesi ile yarışa katılan öğrencilerden Mehmet Berat Zelka da, oldukça zorlu ve eğlenceli bir yarış olduğunu, yeni tecrübeler edindiklerini belirterek DHO adına yarışıp başarı elde etmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

"ÖNEMLİ HUSUSLARDAN BİRİ DE AHDE VEFADIR"

TYF Başkanı Serhat Belli, 44 yıldır aralıksız yapılan yarışın bir kez daha gerçekleşmesinin onurunu yaşadıklarını ifade etti. Belli, yarışa Ertuğrul gemisinin, ilk etaba da Sadun Boro'nun adının verilmesinin yarışa ayrı bir önem ve heyecan kattığını söyledi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adına organizasyona ev sahipliği yapan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu "3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin güvenlik ve refahı denizlere sıkı sıkıya bağlıdır" dediği konuşmasında şunları söyledi: "Bu tutkuyu iliklerine kadar içerisinde yaşayan deniz kuvvetlerimizde en önem verdiğimiz hususlardan biri de ahde vefadır. Bu nedenle bu yıl yarışın adı 125 yıl önce Ertuğrul fırkateyni ile icra edilen uzak doğu seyrinin dönüş yolunda şehit olan 540 denizcimizin anısına 'Ertuğrul Açık Deniz Yat Yarışı' olarak belirlenmiştir. İlk etabı dünyayı dolaşan ilk Türk olarak anılan Sadun Boro adına yapılmıştır. Ayrıca bu yılki yarışlarda ilk kez iki özel kupa verilmesi kararlaştırılmış ve üstün cesaretleriyle onur mücadelesi verirken kaybettiğimiz iki değerli silah arkadaşımızın, her zaman bizlerle, denizin maviliklerinde var olduklarını göstermek adına, kupaların adı Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ve Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp Kupası olarak belirtilmiştir."

GÖZYAŞLARI ARASINDA ÖDÜL

Balyoz Davası'nda tutukluyken rahatsızlanan ve kanser teşhisi konulması ile cezası ertelenerek tahliye edilen ardında da beraat eden ancak hayatını kaybeden Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın eşi Sevgi Çakmak ile cezaevinde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Kurmay Albay Murat Özenalp'in eşi Sema Özenalp de törene katıldı.

Yarışta her iki etabı en iyi zamanla tamamlayan "CFM" adlı tekneyle Rıdvan Övünç ve ekibine Tuğamiral Cem Aziz Çakmak Cesaret Kupası'nı kazandı. Fairplay olarak Kurmay Albay Murat Özenalp Onur Kupası'nı ise "Ada Pupa Adrenalin" adlı tekneyle Murat Gökçen ve ekibinin oldu. Yarışçılara ödülleri merhum Çakmak ve Özenalp'in eşleri tarafından verildi.

Gözü yaşlı eşlere de günün anısına Koramiral Uşaklıoğlu tarafından, üzerinde merhum komutanların adlarının yazılı olduğu, fotoğrafları ile donanma gemisi resmi baskılı anı plaketi verildi. Çakmak ve Özenalp, davet edildikleri ve eşlerinin adını yaşattıkları için organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek birer konuşma yaptı. Çakmak, "Cem'in sevdiklerinden ayrılışının 40'ıncı günü. O donanmada kutup yıldızı diye anılıyordu. Ben onun eşi olmaktan hep onur duydum ve duyacağım. İnanıyorum ki Cem, bu gece benim yanımda ve bu şeref ödülünü onunla beraber verdim" dedi.

Özenalp ise "Yıllar önce sinsice, haince silahlı kuvvetlere zarar vermek için bir plan kuruldu. Kahramanlarımızı içeri aldılar. Onlar içeride, biz aileleri ve siz yurtseverlerimiz dışarıda çok mücadele verdik. Bu mücadeleyi başardık. Birçok arkadaşımızı dışarıya çıkardık. Ama bazılarına gücümüz yetmedi. Zamanımız kalmadı. Onlar bu düşürüldükleri duruma katlanamadılar. Sağlıklarından oldular ve terkettiler, kötülükleri bırakıp gittiler. Bize bıraktılar. Biz tabi ki mücadeleye devam edeceğiz. Onlar burada. Bizimle beraber. Bu ödül benim ve çocuklarımız için çok kıymetli. Bizi düşündüğünüz, unutmadığınız için herkese çok teşekkür ederim. Unutmayın lütfen, unutturmayın da. Biz unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları konuşmalarında uzun süre alkışlanan, konuşurken ve tören süresinde zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Çakmak ve Özenalp'i, eşlerinin silah arkadaşları ve onların eşleri teselli etti.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Törende, Bozcaada-Bodrum etabında dereceye girenlerin ardından iki etap değerlendirilmesi sonucu dereceye girenlere kupaları verildi. Ece Vahapoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı törende organizasyona destek olanlara anı ödülü verildi. "Avara" adlı tekneyle DHO bayan öğrencilerinin 'Özgüven Ödülü'nü aldıkları törende iki etap değerlendirmesi sonucu kategorilerinde birinci olan ekipler şöyle: IRC 4 Murat Gökçen kaptanlığındaki Ada Pupa Adrenalin teknesi, IRC 3 Deniz Yılmaz kaptanlığındaki Güneş Sigorta Falcon Teknesi, IRC 2 Ahmet Eker kaptanlığındaki Eker Yayık Ayran Teknesi, IRC 1 Oğuz Ayan kaptanlığındaki Golden Toy Teknesi, IRC 0 Günkut Ayvazoğlu kaptanlığındaki Arcora teknesi ve IRC Maxi Bülent Atabey kaptanlığındaki Orient Express 6 teknesi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Deniz Kuvvetleri Kupası'nda Hüzün ve Gurur Birarada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu
    09:53 Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu

    Ramazan Bayramı tatilinde, Çeşme ve Alaçatı otoyol gişelerinden giriş yapan araç sayısı 98 bin 117 oldu. Bayramın birinci gününden son gününe kadar toplamda 103 bin 54 araç çıkış yaparken, giriş yapan araç sayısı ise 98 bin 117 olarak kaydedildi.

  • Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı
    09:52 Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı

    Ramazan Bayramı sonrası Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, çalışanların bayramını kutladı. Akbaş, bayramların birliktelik ve paylaşma duygusunu artırdığını belirtti. Aras EDAŞ personeli de mesaiye başladıktan sonra Genel Müdürlük binasında bayramlaşma kutlaması yaptı. Genel Müdür Akbaş, çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bayramlarını kutladı.

  • İstanbul'da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu: Sigara içerken kilitli kaldı, kurtarılınca kendi haline güldü
    09:52 İstanbul'da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu: Sigara içerken kilitli kaldı, kurtarılınca kendi haline güldü

    Kağıthane'de yaşadığı evin balkonunda sigara içerken kilitli kalan genç kız, itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları kameralara yansırken, aşağıya indirilen genç kızın ekiplere olayı anlatırken kendi haline güldüğü anlar renkli görüntüler oluşturdu.

  • Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor
    09:52 Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG tarafından düzenlenen maket kursuna gençler büyük ilgi gösteriyor. Kurs, doğal ve atık malzemeler kullanılarak yapılan maketlerin üretimini öğretiyor. Kursiyerler, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Doğal güzellikleri yansıtan detaylarıyla dikkat çeken maketler, bölgede sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

  • İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı
    09:52 İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil park halindeki 2 araca çarptı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve araçların çekici yardımıyla kaldırılması sağlandı.

  • Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı
    09:52 Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı

    Samsunspor, Süper Lig'de bu sezon en az iki kez karşılaştığı 13 takım arasından sadece lider Galatasaray'dan puan alamadı. Karadeniz temsilcisi, diğer rakiplerinden en az 1 puan alarak formda bir görüntü sergiledi. Kalan 6 haftada ise Samsunspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Eğer bu takımlardan en az 1 puan alabilirse, sezonu 18 takımdan puan alarak tamamlamış olacak.


Advertisement