Bodrum Eşsiz Bodrum Tanıtım Tır'ı Rotasını Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Eşsiz Bodrum Tanıtım Tır'ı Rotasını Tamamladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinden 20 Mart'ta yola çıkan Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR'ı, 8 bin kilometrelik rotasını tamamlayarak kente döndü.

26.05.2017 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinden 20 Mart'ta yola çıkan Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR'ı, 8 bin kilometrelik rotasını tamamlayarak kente döndü. Yurt genelinde birçok ili gezerek Bodrum'un tanıtımını yapan Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR'ı 8 bin kilometrelik rotasını tamamladı. Bodrum Belediyesi Trafo Hakan Aykan Kültür Merkezi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısına CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum Otelciler Birliği Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ve Bodrum Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal ile birlikte basın mensupları katıldı. Bodrum Tanıtım TIR'ının iki aylık yolculuğundan hazırlanan fotoğraf sergisinin gezilmesi ve sunum izlenmesinin ardından konuşan Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR'ı Koordinatörü Fikret Hıdır, TIR'ı ziyaret eden yaklaşık 600 bin kişinin olduğunu söyleyerek "Ankara Kızılay'da idik, Eskişehir Cumhuriyet Meydanı'nda idik, Bursa Kent Meydanı'nda idik... Toplamda sadece Google'de Eşsiz Bodrum Tanıtım Tır'ı ile ilgili 50 bin 500 içerik var. Bu iki ay içerisinde oluştu. Bölgesel ve yerel gazetelerde yer alan reklam eş değeri 622 bin dolar. Yaklaşık 5 milyon kişiye ulaşmış. Sosyal medyada toplam 800 bin kişiye erişmiş ve 13 bin civarında beğeni aldı. Sadece bu rakamlar yapılan projenin, gidilen yolun geri dönüşünün ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. 22 metrelik bir TIR' 2 ay boyunca 30 ile götürmek gerçekten büyük bir organizasyon" dedi.

"ANADOLU'YA BİR DAVETİYE SUNDUK"

Bodrum'un iç turizminin hareketlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, bu anlamda en büyük rakiplerinin Antalya olduğunu söyleyerek "Antalya yurt dışını kapattığı anda direk iç turizme yöneliyor. Biz bu çalışma ile Anadolu'ya bir davetiye sunduk. Anadolu halkı bizi hiç yalnız bırakmadı. Gittiğimiz her yerde misafirperverce karşılandık. Biz hiçbir zaman ayağımızı gaz pedalından kaldırmıyoruz. Bizim gibi birinci geçim kaynağı turizm olan yörelerin yöneticileri yörelerini tanıtmak için bir şeyler harcamaktan korkmasın, çekinmesin. Çünkü bunların hepsi çok farklı olarak bize geri dönüyor. Biz bu projeye bu günün parası ile belki 150-200 bin dolar harcadık ama bize geri dönüşü 700 bin dolar olacak, belki daha fazla olacak" dedi.

YURT DIŞI PROJELERİ DE YOLDA

TIR projesinin çok ilgi çektiğini belirten Kocadon, bunu diğer Avrupa ülkelerinde de yapmak için teklifler aldıklarını anlatarak "Bizim Avrupa'da en büyük pazarımız İngiltere idi. 600 bin turistlerden 125 bin turistlere düştük. Bu projeyi sürdürürsek ilk gidilecek yerin İngiltere olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için küçük bir yırt dışı çalışması başlattım. Böyle tekliflere açığız. Önce İngiltere'den başlayıp ondan sonra Bodrum'a en fazla turist getiren ülkeleri gezerek böyle bir organizasyon yapmak istiyoruz. Biz tek başımıza da olsa son kale olarak ülkemizi ve Bodrum'u tanıtmaya devam edeceğiz. Ülkemiz her türlü olumsuzluklardan geçiyor. Bunlar elbet bitecek" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Başkanı Sevinç Gökbel ise, ülkenin içinde bulunduğu bu zor koşullarda Bodrum'un imece usulü birleşmeyi başardığını söyledi.

Bodrum Eşsiz Bodrum Tanıtım Tır\'ı Rotasını Tamamladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Eşsiz Bodrum Tanıtım Tır'ı Rotasını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement