Bodrum Kardak'ta Hareketli Saatler - Son Dakika
Güncel

Bodrum Kardak'ta Hareketli Saatler

Kardak'ta hareketli saatlerMuğla'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nda Türk ve Yunan sahil güvenlik botları ve savaş gemileri arasında hareketli saatler yaşandı.

16.01.2018 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardak'ta hareketli saatler

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları'nda Türk ve Yunan sahil güvenlik botları ve savaş gemileri arasında hareketli saatler yaşandı. Yunan unsurlarının Kardak'a yaklaşmasına Türk sahil güvenlik botları ve savaş gemileri engel oldu.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesine 3.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'nda bugün hareketli anlar yaşandı. Yunanistan'a ait Leros, Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) adalarından gelen 4 sahil güvenlik botu ile 2 savaş gemisinin aralıklarla rotalarını Kardak'a çevirmeleri gergin anların yaşanmasına neden oldu. Bölgede devriye gezen 3 Türk sahil güvenlik botu, Yunan botları ve savaş gemilerinin önüne geçerek Kardak'a yaklaşmalarına engel oldu. Toplam 4 Türk savaş gemisi ile karakol botunun da bölgeye gelerek kayalıklara yaklaşık 1 mil mesafede Yunan botlarının hareketlerini gözlemesi dikkati çekti. Saat 11.00'de başlayan gerginlik anında, botlar zaman zaman 50 metre kadar birbirine yaklaştı. Savaş gemileri ise yanyana saatlerce seyretti. Yunan botları ve savaş gemilerinin saat 16.00 sıralarında Leros ve Farmakonisi (Bulamaç) adası yakınlarına çekilmesi ile gerginlik sona ererken, o anlarda yaşananlar Yunan balıkçılar tarafından cep telefonu ile görüntülenerek Youtube'a yüklendi. Bölgede halen 3 Türk sahil güvenlik botunun bekleyişleri sürüyor.

Bodrum Kardak\'ta Hareketli Saatler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Kardak'ta Hareketli Saatler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement