Bodrum Leleg Yolu Projesi - Son Dakika
Güncel

Bodrum Leleg Yolu Projesi

"Bodrum Leleg Yolu Projesi"nin ikinci etabı olan Gedikligöl yolu törenle açıldı.

01.04.2017 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bodrum Leleg Yolu Projesi"nin ikinci etabı olan Gedikligöl yolu törenle açıldı.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından, "2015 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen projenin ikinci ayağı tamamlandı.

Toplamda 185 kilometrelik yürüyüş yolu ile kış ve bahar aylarında alternatif turizmin geliştirilmesi ve 12 ay turizme katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen projenin ikinci etap projesinin açılışına, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AKUT, Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çiçek, yürüyüş öncesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, duran değil, yürüyen turizm modeliyle hareket ettiklerini söyledi.

Bodrum Yarımadası'nın ormanının çok güzel olduğuna değinen Çiçek, "Ormanları, kıyıları, körfezleri, insanları çok güzel. En güzeli tarihi. Hepimiz bir merak içindeyiz, acaba bu coğrafyada yıllar önce kimler yaşadı? neden buralara geldi? Hepimiz bu soruları kendimize soruyoruz. Yaşayan bir medeniyeti tanıtmak ve tarih yönünden bu bölgeyi tanımak için bu projeyi düzenledik." diye konuştu.

Projeyi ilk duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Projemiz tamamlandı ve bizde GEKA olarak destek verdik. Desteğimizin karşılığında da proje hayata geçiyor. Biliyorum bugün yürüyerek oksijen alıp etrafı tanımak, yürüyerek yaşamın değerini anlamak istiyorsunuz. Bir heyecan içindesiniz. Yürümek, spor yapmak güzel şeydir. Ama güzel yerlerde, tarihi zengin olan yerlerde, denizi güzel olan ormanı iyi olan yerlerde yürümek ve koşmak hada güzeldir. Bu güzellik bizleri bir araya getiriyor."

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da yürüyüş yolunun Bodrum ekonomisine ve turizme çok büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini belirtti.

Daha sonra aralarında Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da olduğu yaklaşık 200 kişilik grup 7 kilometrelik etabı yürüdü.

Bodrum Leleg Yolu Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bodrum Leleg Yolu Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement