Bodrum Masalı Ekibinden Okullar İçin Yardım Konseri - Son Dakika
Güncel

Bodrum Masalı Ekibinden Okullar İçin Yardım Konseri

Bodrum Masalı Ekibinden Okullar İçin Yardım Konseri

, (MUĞLA)- BODRUM'da, televizyon dizisi 'Bodrum Masalı'nın sevilen oyuncuları, çeşitli okullara destek sağlamak için düzenlenen gecede sahne aldı.

17.10.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

, (MUĞLA)- BODRUM'da, televizyon dizisi 'Bodrum Masalı'nın sevilen oyuncuları, çeşitli okullara destek sağlamak için düzenlenen gecede sahne aldı. Birlikte düetler yapıp sahne performansı sergileyen oyuncular, beğeni topladı.

Ülke genelinde mevcut eğitim sistemini değiştirmek için 2013'ün Eylül ayında ebeveyn, veliler ve eğitimciler ilk olarak Bodrum'da bir araya geldi. Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği'yle, Bodrum Eğitim Kooperatifi'ni kurdu. Kooperatif de, öğrencileri ismini seçtiği Mutlu Keçi İlkokulu'nu hizmete açtı. Aynı mantıkla Ankara'da Meraklı Kedi İlkokulu, İzmir'de Renkli Orman Erken Çocukluk Merkezi ve İstanbul'da Koşan Kaplumbağalar Erken Çocukluk Merkezi kuruldu. Bu okullarda eğitim veren öğretmenlerin eğitildiği 'Öğretmen Köyü'ne destek sağlamak için destek konseri düzenlendi. Bodrum'daki okulun kurucuları ve yöneticileri arasında yer alan aynı zamanda Bodrum Masalı dizisinde Cahit karakterine hayat veren Kaan Çakır'ın girişimleriyle Bodrum Marina Yat Kulüp'te yardım gecesi yapıldı. Geceye, katılan ve kendilerine 'Mutlu Orkestra' adını veren dizi ekibi de beğeni toplayan bir performans sergiledi.

ÇEŞİTLİ PERFORMANSLAR SERGİLENDİ

Gecede ünlü futbolcuların imzaladığı Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Göztepe, Bodrum Belediyesi Bodrumspor formalarının satışıyla başladı. Ardınrdan ücret talep etmeden sahne alan Grupo Rikacha Cuban'ın performansıyla sürdü. Hilmi Cem İntepe, grubun söylediği latin müziklerine dayanamayarak sahnede, izleyicilerden Nefise Pekcan ile salsa şov yaptı. Performansın ardından Bodrum Masalı oyuncularından Şevval Sam, Alperen Duymaz, Murat Aygen, Toprak Sağlam, Serel Yereli, Bora Cengiz, Serhan Onat, Ezgi Şenler, Hilmi Cem İntepe, Zehra Yılmaz, Kaan Çakır, Dilan Çicek Deniz, Tugay Bahşi 'Mutlu Orkestrası' adıyla gecede sahne aldı. Grup performansına 'Bodrum Bodrum' şarkışıyla boşladı. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ile Hilmi Cem İntepe de gecede birlikte Zeybek oynadı. Dizi ekibinde yer alan Toprak Sağlam, Selen Yereli ve Bora Cengiz söyledikleri şarkılarla kulakların pasını sildi. Dizide baba-kızı canlandıran Selen Yereli ve Kaan Çakır, sahnede Eye Of the Tiger şarkısını birlikte söyledi. Çakır şarkının ikinci bölümünde ise rap yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise, Mehmet Erdem ve Model grubu üyeleri sahne alarak geceye destek verdi.

OKULLARIN KURULUŞU HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Program öncesinde dizi ekibi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geceyi organize eden Kaan Çakır, okulların kuruluşu hakkında bilgi vererek, "Bundan 3 yıl önce Bodrum'da hayat buldu, Mutlu Keçi İlkokulu ile. Bu okul çocuklarının sözünün geçtiği, kendi meclisleri olduğu kendi kararlarını aldığı, farklı bir eğitim yapısına sahip bir okul. Biz burada bu bayrağı, bu yelkeni açtık. Ankara, İstanbul ve İzmir'de çoğalarak devam ettik. Sırada da Eskişehir ve Çanakkale'yi bekliyoruz. Tamamen ebeveyniler inisiyatifiyle kurulan, onları katkılarıyla hayat bulan, yapıya sahip bir okul. Çoğalarak da devam etmesini istiyoruz, eğitime çok ihtiyacımız var. Ben bu yola çıktığımda, organizasyonu yüklediğimde Mutlu Keçi'nin Yönetim Kurulu'nda yer alan bir kişi olarak dostlarımın koluma girmelerini istedim. Beni hiç kırmadılar ve bu yolda dostluklarımdan öte başka dostluklar edinmeye başladım. Herkes buna inanarak yüreğini ortaya koydu. Gecenin sonunda gerçekten karşılayamayacağımız bir kalabalık çıktı ortaya. Bu bizi mutlu ve onure etti. daha da motive olmamızı sağladı. Emeği geçen ve bizi dinlemeye gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dizide Alara karakterini canlandıran Selen Yereli ise İngiltere'de müzikal oyunculuğu yaptığını belirterek, "Kaan Çakır önerdiği zaman böyle bir şeye hiçbirimiz 'Hayır' diyemeyiz. Yeni bir sistem büyük bir cesarettir. Farklı bir şey yapmak da çocuklar için önemli şeylerden bir tanesi. İnanılmaz bir mutlulukla yapıyoruz. Londra'da müzikal oyunculuğu yaptım, bu anlamda sahne deneyimim var. Yine de böyle bir etkinlikte yer adlığım için heyecanlıyım" dedi.

ÇOCUKLAR BURSLU OLARAK OKUTULACAK

Şarkıcılığıyla da öne çıkan dizide Yıldız karakterinin canlandıran oyuncu Şevval Sam ise, "Güzel bir şeylerin parçası olmak her zaman beni mutlu etmiştir. Eğitim benim hayatımda öncelikli tutuğum unsurlardan bir tanesi. Biz savaşabilen kavga eden insanlar değiliz ama dünyayı değiştirmek için önce çocukların mutluluğunu sağlamamız gerekmektedir. Onlara iyi eğitim fırsatları vermemiz gerektiğini düşünüyorum, bu da onlardan bir tanesi. Umarım amacına da ulaşır. Çünkü buradan edinilecek kaynakla çocuklar burslu olarak okutulacak. Çocukların buna çok ihtiyacı var. İyi eğitim almaya ve mutlu olmaya ihtiyaçları var. Mutsuz çocuklar gelecekte toplumların kaderini çok menfi anlamda değiştiriyor. Bu çocukların mutlu olması için kendi sorumluluğumuz anlamında, elimizden geleni yapacağız" dedi.

Müzisyen olan Murat Aygen ise, kendisinin bu tarzda bir etkinlik gecesi organize etmek istediğini belirterek, Kaan Çakır ile ortak noktada buluşunca destek olduğunu ve projenin güzel yerlere gideceğini umduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Masalı Ekibinden Okullar İçin Yardım Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement