Bodrum Panoramik Fotoğrafları Yayında - Son Dakika
Yerel

Bodrum Panoramik Fotoğrafları Yayında

Bodrum Panoramik Fotoğrafları Yayında

Arama Motoru Yandex, harita üzerinden panorama fotoğraflarla gösterdiği bölümüne Bodrum’u da ekledi.

12.06.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arama Motoru Yandex, harita üzerinden panorama fotoğraflarla gösterdiği bölümüne Bodrum'u da ekledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkan ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt'un katılımlarıyla gerçekleşen lansmanda, Yandex uygulamasının özellikleri ve Bodrum'un panoramik fotoğrafları tanıtıldı.

Bodrum'un Yandex Haritalar bölümüne eklenen panorama fotoğraflarıyla dijital platformda daha etkin bir şekilde tanıtılmasını amaçlayan proje, Bodrum'da düzenlenen lansman ile kamuoyuna tanıtıldı. Yandex Haritalar bölümüne eklenen 'Bodrum Panoramalar' ile cadde ve sokaklar, Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro, Halikarnas Mozolesi, Mindos Kapısı, İskele Meydanı, Cumhuriyet Caddesi (Barlar Sokağı) ve Kumbahçe gibi birçok yer ve Bodrum Yarımadası'nın bazı mahallelerinin de görülebileceği belirtildi. Bodrum Yarımadası için 256 kilometre yol boyunca çekilen 34 bin 460 fotoğraftan 8 bin 615 panorama fotoğrafı elde edildiği öğrenildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Kuşadası ve Antalya'nın ardından kullanıcılar artık Bodrum'u da, Yandex üzerinden keşfe çıkabilecek, gezip görebilecek.

Lansmanda bir konuşma yapan Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ "Dünya tarih mirası açısından büyük önem taşıyan, bir kez ziyaret eden herkesin tutkunu olduğu Bodrum, Yandex Türkiye olarak bizim de öncelik verdiğimiz merkezlerden biriydi. Bu doğrultuda, çok özverili biçimde çalıştık ve panoramalarımıza Bodrum'u kazandırdık. Bodrum Panoramalar Projesi ile Bodrum'u merak eden, ziyaret etmeyi düşünen herkes, bu güzide ilçemizi internetten sokak sokak görüp, gezebilecek. Yandex.Haritalar bünyesindeki Bodrum Panoramalar sayesinde Bodrum'un turizm potansiyelinin katbekat artacağına inanıyoruz" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Gerçekten internet ortamında bir rekabetin oluşması bizim için çok güzel bir duygu. Bu rekabet ortamı başlarken Bodrum'un direkt bu işin içine girmesi bizleri çok mutlu etti. Bu çalışmaya baktığımızda şöyle düşünüyoruz; biz bir turizm bölgesiyiz. Turizmin en önemli unsuru da meraktır. İnsanlar merak ettikleri yere gelirler. Bu çalışma da turistlerin Bodrum'u merak etmeleri açısından en güzel çalışmalardan bir tanesi. Onun için bu çalışmayı görerek Bodrum'a gelecek olan turistlerimizin Bodrum'u inceleyerek, görerek ve merak ederek takdir haklarını, Bodrum'dan yana kullanacaklarına inanıyorum. Bu güzel çalışmayı başlatan bütün arkadaşlarıma ve değerli Mehmet Ali Yalçındağ'a çok teşekkür ediyorum. Bodrum'a yaptığınız bu katkıyı Bodrum asla unutmayacak." dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Ali Yalçındağ, desteklerinden dolayı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a Bodrum Antik Tiyatro'da çekilmiş panoramik bir fotoğrafı hediye etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum Panoramik Fotoğrafları Yayında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement