Bodrum Türk Filmleri Haftası Başladı - Son Dakika
Yerel

Bodrum Türk Filmleri Haftası Başladı

27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Bodrum'da yapılacak olan "2.Bodrum Türk Filmleri Haftası" etkinliği, yönetmenliğini Hakan Kurşun'un yaptığı Ayaz filminin gösterimiyle başladı.

28.09.2012 05:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Bodrum'da yapılacak olan "2. Bodrum Türk Filmleri Haftası" etkinliği, yönetmenliğini Hakan Kurşun'un yaptığı Ayaz filminin gösterimiyle başladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Bodrum'daki bir alışveriş merkezi içerisinde bulunan sinemada yapılan tanıtım gösterimine Ayaz filminin yönetmeni Hakan Kurşun ve filmin yapımcısı Lütfi Kara da katıldı.

Gösterim öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yönetmen Hakan Kurşun, Türk sinemasını severek çektiğini, bir filme sanat ve değer olarak baktığını belirterek, filmin gösterim aşamasına gelene kadar çok ciddi paralar harcadıklarını ve iyi bir iş ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Gençlik filmi çektiklerini ancak Türk sinemasının aksiyonda çok yeterli olmadığını kaydeden Kurşun, dünya sinemasının bu konuda çok ilerde olduğunu ve bunun çok paraların harcanmasına bağlı olduğunu dile getirdi.

Kurşun, "Bizde sinemayı belirli bir çizgiye taşıyoruz, bilgimiz çok kötü değil. Artık biz de çeşitli donanımları gelişen teknolojiyi iyi bir şekilde kullanabiliyoruz" dedi.

Filmin Yapımcısı Lütfi Kara ise, kültür ve sanata kanun koyulmaması gerektiğini savunarak, kültürün toplumları ayakta tutan tek şey olduğunu ifade etti.

Türk sinemasına verilen desteğin yetersiz olduğunu ileri süren Kara, bu tarz etkinliklerin de gerek devlet gerek yapımcılar tarafından desteklenmesinin önemli olacağını belirtti.

Sinema salonu sahibi Cenk Sezgin ise 2. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın ilk günü olduğunu ve etkinliğe filmin yönetmeninin de katıldığını belirterek, geçen yıl aynı etkinlikte 10 filmi 10 yönetmenle yaptıklarını söyledi.

Sezgin, şöyle konuştu:

"Yönetmenlerimizin filmlerine Türk salonlarında daha çok yer verilmesini istiyoruz. Bugün bu konuda bir süreç yaşamış bir filmi ağırladığımız için çok mutluyuz. Çünkü bizim söylemimizi destekleyen bir olay gerçekleşti. Gala akşamında gösterime çıkacak olan bir film yapımcısı tarafından gösterimden çekildi. Bunun sebebi de aynı günlerde Amerikan sinemasında belli bir yeri olan ancak eski tarihli olan bir filmin Türkiye'de çok fazla salonda yer alabilirken bir Türk filminin çok az salonda yer almasıydı."

4 Ekim tarihine kadar devam edecek olan etkinliğe, İmre Azem, Fatih Akın, Çağan Irmak, Reis Çelik, Raşit Çelikezer ve Adem Kılıç'ın yönetmenliğini yaptığı Türk filmleri de izleyiciyle buluşacak.

Muhabir: Ali Ballı/ Yusuf Karadağ

Yayıncı: Erdem Gültekin - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum Türk Filmleri Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement