Bodrumlular, Amazonlar Balesine Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Bodrumlular, Amazonlar Balesine Hayran Kaldı

Bodrumlular, Amazonlar Balesine Hayran Kaldı

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde yapılan 11.Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Amazonlar balesi ile devam etti.

15.08.2013 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde yapılan 11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Amazonlar balesi ile devam etti. Koreografisini Gürcistan devlet sanatçısı unvanına sahip Nugzar Magalashvili'nin yaptığı, müzikleri Vakthang Kakhidze'ye ait olan Amazonlar balesini, aralarında sanatçıların, yerli ve yabancı turistlerin de bulunduğu yaklaşık 1300 kişi izledi. İsmail Dede'nin tasarladığı kostümlerle sahne alan dansçılar, izleyenleri hayran bıraktı.

Kahraman Iason'un altın postu bulmak üzere adamlarıyla yola çıkmasıyla başlayan bale, Amazon kadın savaşçılarla karşılaşmalarıyla ve onlarla beraber yaşamaya başlamaları ile devam ediyor. İki perdeden oluşan ve kadın ile erkek arasındaki tüm çatışmaların sonucunda aşkın galip gelmesiyle sona eren bale izleyenleri büyüledi. Amazon kadınlarının yaşadığı çarpık düzenin yıkılıp, yerini doğal uyum ve kadınla erkeğin normal ilişkisinin almasının anlatıldığı gösteri izleyenleri Anadolu'nun arkaik çağlarına götürdü. Gösterinin sonunda izleyenler dansçıları bol bol alkışladı.

11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 17 Ağustos'ta Güney Kore'den gelen Universal Ballet topluluğunun Black Cake, Duendo, Tango isimli gösterisi ile devam edecek. 20-21 Ağustos'ta da Sibirya Devlet Balesi'nin sahneleyeceği Spartacus isimli gösterisi ile festival sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrumlular, Amazonlar Balesine Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement