Boeing 737 Kazasında "Kuş" Olasılığıyla Hisseler Yükseldi - Son Dakika
Ekonomi

Boeing 737 Kazasında "Kuş" Olasılığıyla Hisseler Yükseldi

– ABD merkezli hava yolu şirketi Boeing hisseleri, Mart ayında Etiyopya'da Boieng 737 Max kazasının, motora kuş girmesi nedeniyle olmuş olabileceği savlarıyla yüzde 2.0'nin üzerinde yükseldi.

21.05.2019 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ABD merkezli hava yolu şirketi Boeing hisseleri, Mart ayında Etiyopya'da Boieng 737 Max kazasının, motora kuş girmesi nedeniyle olmuş olabileceği savlarıyla yüzde 2.0'nin üzerinde yükseldi.

The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, ABD havacılık yetkilileri Boeing 737 Max'ın Etiyopya'daki ölümcül kazanın, modelin yazılımındaki bir sorundan kaynaklanmış olamayabileceğini, uçağın motora giren bir kuş nedeniyle düşmüş olabileceğini öne sürdü.

Gelişmelerin ardından açılış öncesi işlemlerde Boeing hisseleri yüzde 2.1 yükseldi.

Etiyopya ve Endonezya'daki Boeing 737 Max kazaları sonrasında, aralarında Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere çeşitli ülkelerin, söz konusu modeli hava sahalarından yasaklamalarının ardından Boeing hisseleri gözle görülür şekilde düşmüştü. Boeing'den geçen haftalarda yapılan açıklamada, şirketin 737 Max yazılımını güncellediği ve uçuş görevlilerine söz konusu yazılım değişikliklerine yönelik eğitim verileceği duyurulmuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Boeing 737 Kazasında 'Kuş' Olasılığıyla Hisseler Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.

  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.


Advertisement