Boğaziçi Üniversitesi, Kadın Sanatçıları Ağırlayacak - Son Dakika
Güncel

Boğaziçi Üniversitesi, Kadın Sanatçıları Ağırlayacak

Boğaziçi Üniversitesi, Kadın Sanatçıları Ağırlayacak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması ''Miss Power''da 23 sanatçı ve sanat uzmanı Boğaziçi Üniversitesi'nde bir araya gelerek eserlerini, düşüncelerini ve vizyonlarını sergileyecekler.

05.03.2018 11:21  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi'nin düzenlediği, kavramsal çerçevesini Beral Madra'nın çizdiği ve Türkiye'nin önde gelen sanatçı ve sanat uzmanlarının bir araya geleceği Miss Power başlıklı buluşmaya ev sahipliği yapacak. Beş oturumdan oluşan ve tüm gün sürecek olan Miss Power etkinliği, Boğaziçi Üniversitesi İbrahim Bodur Salonu'nda saat 9:30'da başlayacak.

KADIN SANATÇILARIN ÜRETİMLERİNDEKİ ÇEŞİTLİLİK MASAYA YATIRILACAK

Miss Power etkinliğinin kavramsal çerçevesi, Türkiye'de sanat eleştirmenliği ve küratörlüğü denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Beral Madra tarafından çizildi. Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte yirmi üç sanatçı ve sanat uzmanı, kadınların sınırları ve tabuları zorlayan işleriyle sanat üretim sürecine katkısını konuşacak. Etkinlik, hem ifade özgürlüğünün görsel örneklerini üreten günümüz sanatçılarıyla, hem de onların üretimini topluma yansıtma işlevi taşıyan sanat uzmanlarıyla bir araya gelerek bir paylaşım ve tartışma ortamı yaratma amacını taşıyor. Miss Power, 1970'lerden itibaren söz sahibi olmaya başlayan, 80'lerde yerel ve uluslararası ortamlarda öne çıkan, 90'lardan itibaren de gündeme yerleşen kadın sanatçıların üretimlerindeki ayrımı ve çeşitliliği gözler önüne sermeyi hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boğaziçi Üniversitesi, Kadın Sanatçıları Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement