Boğaziçi Üniversitesi'nde 150. Yıl Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Boğaziçi Üniversitesi'nde 150. Yıl Kutlaması

Boğaziçi Üniversitesi\'nde 150. Yıl Kutlaması

Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve dostları 150. Yıl özel gecesinde bir araya geldi

19.04.2013 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi, köklü eğitim geleneği ile akademik ve kültürel değerleri bir arada barındıran geleneğini yansıtmak ve 150. yılını Boğaziçi Üniversitesi dostları ve seçkin mezunlarıyla kutlamak üzere 17 Nisan Çarşamba günü Four Seasons Bosphorus Hotel'de özel bir gece düzenledi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ev sahipliğinde düzenlenen geceye cemiyet hayatı, iş, sanat ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Gecede konuşan Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nin bundan böyle sadece öğrenci odaklı değil, mezun odaklı bir üniversitesi olmasını arzu ettiklerini belirterek şöyle dedi: Üniversitemiz camiasının en geniş grubunu mezunlarımız oluşturmaktadır. Öğrencilik 4-5 yıl sürerken, mezun statüsü bir ömür sürer. Üniversite yönetimlerinin öğrenci ve öğretim üyelerine olduğu kadar mezunlarına karşı da önemli sorumlulukları vardır. Mezunların diploma değeri ve itibarı onlara emanettir. Mezunları ile sağlıklı iletişimi kaybeden üniversitelerin birçok alanda ciddi sorunlar yaşayacağını söyledi. Okula dönüş kampanyasını tanıtan Barbarosoğlu, mezunlarını üniversiteye katkıda bulunmaya davet etti.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Defne Samyeli'nin sunuculuğunu yaptığı gecede Feyyaz Berker'in katkısı ile Prof. Dr. Zafer Toprak danışmanlığında hazırlanan "Dünden Bugüne Boğaziçi Üniversitesi 1862-2013" kitabı tanıtıldı ve konuklara armağan edildi. Kitapla ilgili konuşan Berker, her şeyin araştırma ve merakla başladığını söyledi. Boğaziçi Üniversitesi'nin kurulduğundan bu yana 40 bin, Robert Kolej'in ise 12 bin mezun verdiğinin altını çizen Berker, mezunların okullarıyla irtibatını kesmemelerinin en büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Ayrıca geceye Semahat Arsel, Güler Sabancı, Neşe Erberk, Erkut Yücaoğlu, Burhan Karaçam, Serpil Timuray gibi mezunlar da katılım gösterip bu gecede okullarını yalnız bırakmadılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Boğaziçi Üniversitesi'nde 150. Yıl Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement