Boğazına şeker kutusu kapağı kaçan çocuğu boğulmaktan böyle kurtardı - Son Dakika
3.Sayfa

Boğazına şeker kutusu kapağı kaçan çocuğu boğulmaktan böyle kurtardı

Boğazına şeker kutusu kapağı kaçan çocuğu boğulmaktan böyle kurtardı Heimlich müdahalesi bir çocuğun daha hayatını kurtardı Korku dolu anlar güvenlik kamerasında Manisa'nın Akhisar ilçesinde boğazına şekerleme kutusunun kapağı takılan çocuğun boğulduğunu fark eden bakkal sahibi, çocuğa...

07.12.2022 15:41  Güncelleme: 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğazına şeker kutusu kapağı kaçan çocuğu boğulmaktan böyle kurtardı

Heimlich müdahalesi bir çocuğun daha hayatını kurtardı

Korku dolu anlar güvenlik kamerasında

MANİSA - Manisa'nın Akhisar ilçesinde boğazına şekerleme kutusunun kapağı takılan çocuğun boğulduğunu fark eden bakkal sahibi, çocuğa Heimlich manevrası ile müdahale ederek kurtardı. Yaşanan korku dolu anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Münire Oflaz'a ait bakkal dükkanından tüp draje şeklinde olan şekerlemelerden alan 10 yaşındaki Muhammet Kutlu, şekerleme kutusunun kapağını ağzıyla açmak istedi. Bu sırada kutunun kapağı boğazına kaçan minik Muhammet'in nefes alışverişi kesildi. Durumu fark eden bakkal dükkanı sahibi Münire Oflaz, daha öncesinde eğitimini aldığı Heimlich müdahalesiyle küçük çocuğu boğulmaktan kurtardı. Sağlık durumu iyi olan Muhammet Kutlu, daha sonra evine gitti. Küçük çocuğun babası Resul Kutlu, çocuğunun hayatını kurtaran Münire Oflaz'a teşekkür etti.

Böylesi durumlara müdahale etmek için herkesin heimlich manevrası eğitimi alması gerektiğine vurgu yapan bakkal sahibi Münire Oflaz, "Ben dükkanda çalıştığım sırada şekerleme kutusunu ağzına dikmiş. Ağzına çektiğinde kapak nefes borusuna kaçıyor. Ben de koşturarak önce sırtına vurup Heimlich manevrası yaparak kapağı çıkarttım. Bayağı tıkanmıştı. Elimle müdahale etseydim daha da ileri gidebilirdi. Çocukların anneleri çok dikkat etsinler. Herkesin başına gelebilir. Allahım bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Ben Heimlich manevrası eğitimini almıştım. İyi ki daha önce çalıştığım iş yerindeki patronumuz bu eğitimi bizlere aldırdı. Böyle bir eğitim almasaydı müdahale etmem imkansızdı. Herkes çok dikkat etsin. Bu sokakta da bakkalda da yaşanabilir. Heimlich manevrasının eğitimini versinler. Herkes gözünü dört açsın çok dikkatli olsun" dedi.

Başından geçen olayı anlatan 10 yaşındaki Muhammet Kutlu, "Ağzımdan atacaktım derin bir nefes aldım. Ağzıma kapak hemen geldi. Ben de can havliyle içeriye girdim. Teyze hemen gelerek bana müdahale etti ve kapağı çıkarttı" diye konuştu.

Herkesin böyle bilinçli olmasını istediklerini söyleyen minik Muhammet'in babası Resul Kutlu, "Benim çocuğum olabilir, başka bir çocuk da olabilirdi. Üzücü bir şey. Bir daha yaşanmasın istiyorum" dedi.

Öte yandan yaşanan dehşet anları ise bakkalın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde minik Muhammet boğazına kapağın kaçması sonrası yardım istemek amacıyla bakkala girmesi ve Münire Oflaz'ın çocuğa Heimlich manevrası yaparak kurtarması görülüyor.

Boğazına şeker kutusu kapağı kaçan çocuğu boğulmaktan böyle kurtardı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Boğazına şeker kutusu kapağı kaçan çocuğu boğulmaktan böyle kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de öz kardeşini öldüren şüpheli Sırbistan'da yakalandı
    19:53 İzmir'de öz kardeşini öldüren şüpheli Sırbistan'da yakalandı

    İzmir'de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan'a kaçmak isteyen şahıs, İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Yakalanan şüpheli, İzmir'den Sırbistan'a giden polis ekipleri tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirildi. Şüpheli, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini ifade etti.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı
    19:48 İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan bir otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki göle düştü. Kazada sürücü yaralandı ve olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı ve araçta başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • Çorlu'da Otomobil Lastiği Yüzünden Kavga: 2 Yaralı
    19:08 Çorlu'da Otomobil Lastiği Yüzünden Kavga: 2 Yaralı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında çıkan kavgada, bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı
    19:06 Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti
    18:49 CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti

    CHP'liler, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını protesto etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan belediye başkanını cezaevinde ziyaret etti ve basına açıklama yaptı. Protesto sırasında yaşanan arbede sonucunda bir kişi fenalaştı.

  • Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    18:46 Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca İlçesi'nde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum caddesi Sakarya orta okulunun önünde bulunan üst geçidinden atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın intihar girişimi güvenlik kamerasına yansıdı ve polis ekipleri nedenini araştırıyor.


Advertisement