Boğazlıyan'da Boşa Akan Jeotermal Kaynak Ekonomiye Kazandırılacak - Son Dakika
Güncel

Boğazlıyan'da Boşa Akan Jeotermal Kaynak Ekonomiye Kazandırılacak

Boğazlıyan\'da Boşa Akan Jeotermal Kaynak Ekonomiye Kazandırılacak

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yıllardır boşa akan 33 ila 62 derece arasında değişen sıcaklıkta saniyede 330 litre debideki jeotermal kaynaktan yararlanılarak kurulması planlanan tarım, sağlık, turizm sektörlerine yönelik projelerle ilgili çalışmalara başlandı.

09.06.2014 11:49  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yıllardır boşa akan 33 ila 62 derece arasında değişen sıcaklıkta saniyede 330 litre debideki jeotermal kaynaktan yararlanılarak kurulması planlanan tarım, sağlık, turizm sektörlerine yönelik projelerle ilgili çalışmalara başlandı.

Boğazlıyan ilçesi Bahariye Köyü yakınlarındaki Cavlak bölgesindeki jeotermal kaynak yakınındaki yüzme havuzu tesisleri, kaymakamlık tarafından iyileştirme yapılıp, hizmete yeniden açıldı. Kaymakam Ahmet Dilsiz, Boğazlıyan için çok önemli bir kaynak ve turizm değeri olan termal özellikli suyun sağlık başta olmak üzere turizme kazandırılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Termal suyun özellikli romatizma ve cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini kaydeden Kaymakam Dilsiz, bölgede iç turizme yönelik hazırladıkları dinlenme alanları, dış mekan spor aletleri ve çocuk oyun gruplarından oluşan projenin hayata geçebilmesi için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın da mali kaynak sağlayacağını bildirdi.

SERA TESİSLERİ

Boğazlıyan ilçesi Bahariye köyü yakınlarındaki 350 dönümlük alanda da sera tesisleri kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Daha önce Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 65 dönümlük alan üzerinde sera tesisi kuran Başyazıcı Grubu, Boğazlıyan ilçesinde 350 dönüm arazi üzerinde kurmayı planladığı tarımsal üretim yatırımına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Isıtma sistemi Jeotermal kaynaktan yararlanılarak sera tesislerinin ilk etabı 65 dönümlük alanda tesis edilecek. Sera tesislerinde yapılacak organik tarım ile domates üretimi elde edilip, iç ve dış pazarın talebi karşılanacak.

TERMAL SAĞLIK YATIRIMI

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Boğazlıyan ilçesinde Türkiye'nin en kapsamlı sağlık yaşam kentinin kurulmasının planlandığını söyledi. Vali Yazıcı, yatırımın gerçekleştirileceği alandaki inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, Yozgat'ın jeotermal açıdan oldukça zengin olduğunu, ülke genelindeki yatırımcıların ilin termal zenginliğini keşfettiğini kaydetti. Boğazlıyan ilçesine yapılacak Suudhan Sağlık Yaşam Kenti Projesi'nin Yozgat için önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, 203 bin metrekarelik alanda kurulacak Sağlık Yaşam Kenti'nin Türk turizmi açısından önemli bir yatırım olduğunu, tarih, kültür, doğa ve inanç turizminde dünyanın gözde merkezlerinden Kapadokya'ya 70 kilometre Yozgat il merkezine 90 kilometre mesafede bulunmasının ise önemli bir avantaj olduğuna dikkat çekti.

Sağlık Yaşam Kenti'nde toplam bin 150 devremülk ile birlikte 5 yıldızlı otel, 2 butik otel, fizik tedavi ve SPA merkezi, kongre merkezi, günübirlik termal tesis, alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, çok amaçlı spor salonu, aquapark, koru park, hayvanat bahçesi, parklar gibi yatırımların da olacağını belirten Vali Yazıcı, 251 odalı otelin 502 yatak, apart ünitelerinin ise 876 yatak kapasitesiyle hizmet vereceğini kaydetti. - Boğazlıyanyozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boğazlıyan'da Boşa Akan Jeotermal Kaynak Ekonomiye Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement