Son dakika Diyet haberleri, Diyet son dakika, son dakika Diyet

Son Dakika Diyet Haberleri

  • Migreni tetikleyen gıdalar yapay zekayla tespit edildi
    11:06 Migreni tetikleyen gıdalar yapay zekayla tespit edildi

    Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezinde (NÖROM) yürütülen bilimsel araştırmada, yapay zeka yardımı ile migren hastalığında "beyin-bağırsak-gıda" etkileşiminin şifreleri bulundu.

  • Türkiye'deki İlk Nöropsikoloji Laboratuvarını Kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 Yaşında Hala Gençlere Örnek Oluyor
    11:05 Türkiye'deki İlk Nöropsikoloji Laboratuvarını Kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 Yaşında Hala Gençlere Örnek Oluyor

    Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurarak üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün yürüyüş yaparak ve haftada bir gün pilates yaparak gençlere örnek oluyor. Tanör, yaşlılıkta dinç kalmak için beyni çalıştırmanın önemini vurgulayarak, sürekli yeni şeyler öğrenmenin ve aktif bir yaşam sürmenin genç bir zihin ve sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirtiyor.

  • Karesi Belediyesi 'insan odaklı' hizmetlere devam ediyor
    17 Mar Karesi Belediyesi 'insan odaklı' hizmetlere devam ediyor

    Karesi Belediyesi, sosyal yardımlarla ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Sosyal market kartı, yakacak yardımı, ev tadilatı gibi birçok ihtiyacı karşılayan belediye, insan odaklı hizmetlerine 2024 yılında da devam edecek.

  • Uzman diyetisyenden 'ramazanda beslenme' uyarısı
    16 Mar Uzman diyetisyenden 'ramazanda beslenme' uyarısı

    Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu Akbeyaz, Ramazan ayında beslenmeyle ilgili uyarılarda bulunarak, iftar ve sahur arasında bol sıvı tüketilmesi gerektiğini, sahurun kilo verdirmediğini ve yemeklerin iyi çiğnenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, kızartmalardan uzak durulması, meyve ve sütlü tatlıların tercih edilmesi, ramazan pidesinin dengeli tüketilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Türkiye'de öğrenim gören Filistinli öğrenciler: Gazze'ye yeterli yardım ulaşmıyor
    15 Mar Türkiye'de öğrenim gören Filistinli öğrenciler: Gazze'ye yeterli yardım ulaşmıyor

    Türkiye'de öğrenim gören Filistinli öğrenciler, Gazze'deki halkın 24 saat oruç tuttuğunu belirterek, Gazze'ye yeterli yardımın ulaşmadığını söyledi.

  • Konyaaltı Belediyesi'nde Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Semineri Düzenlendi
    15 Mar Konyaaltı Belediyesi'nde Kalp Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme Semineri Düzenlendi

    Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde, vatandaşlara ve belediye personeline kalp sağlığı ve sağlıklı beslenme konularında bilgi verildi.

  • Ramazanda Ağız ve Sindirim Sağlığı İçin Uzmanlardan Tavsiyeler
    13 Mar Ramazanda Ağız ve Sindirim Sağlığı İçin Uzmanlardan Tavsiyeler

    Uzmanlar, beslenme düzeni ve alışkanlıkların değiştiği ramazan ayında oruç tutanların ağız sağlığı ve sindirim sorunları yaşamamaları için tavsiyelerde bulundu. Beslenme uzmanları, iftar ve sahurda dikkat edilmesi gereken besinler hakkında bilgi verdi ve fiziksel aktivitenin düşmesiyle oluşabilecek kabızlık problemlerine karşı önerilerde bulundu.

  • Düzce Belediyesi Çölyak Hastalarına Özel Gıda Paketleri Dağıtıyor
    13 Mar Düzce Belediyesi Çölyak Hastalarına Özel Gıda Paketleri Dağıtıyor

    Düzce Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle Çölyak hastalarına özel hazırlanmış gıda paketlerini ulaştırıyor. İl, ilçe ve beldeler genelinde bulunan toplam 100 Çölyak hastası için hazırlanan koliler, Ramazan aynın başlamasıyla birlikte teslim edildi.

  • Uzmanından 'sahursuz oruç tutmayın' uyarısı
    13 Mar Uzmanından 'sahursuz oruç tutmayın' uyarısı

    Hatay'da hizmet veren Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek adına sahursuz oruç tutulmaması gerektiğini belirtti. Uzman Şen, uzun süreli açlığın vücut üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için dikkat edilmesi gereken beslenme hatalarını ve sağlıklı bir Ramazan geçirmek adına uygulanabilecek pratik önerileri paylaştı. Sahurda protein değeri yüksek besinlerin tüketilmesi ve iftarda yavaş yemek yeme alışkanlığına dikkat çeken Şen, ayrıca iftarla sahur arasında yeterli miktarda su tüketiminin önemini vurguladı.

  • DEHB Tedavisi Görmeyen Bireylerin İlişkileri Sağlıklı Olmayabilir
    12 Mar DEHB Tedavisi Görmeyen Bireylerin İlişkileri Sağlıklı Olmayabilir

    Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Serdar Nurmedov, tedavi görmeyen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan bireylerin kişiler arası ilişkilerinin, sabırsızlık, dürtüsellik ya da dikkatsizlik nedeni ile pek sağlıklı olmadığını belirtti. DEHB'nin yaşam konforunu ve ilişkileri nasıl etkilediğini değerlendiren Nurmedov, DEHB'nin genellikle okul çağındaki çocuklara çocuk ve ergen psikiyatri uzmanları tarafından, ebeveynlerden ve öğretmenlerden alınan bilgiyle çocuğun okuldaki ve evdeki performansının ve davranışlarının değerlendirilmesi sonucu konduğunu ifade etti. DEHB tedavisinin uzun soluklu bir süreç olduğunu vurgulayan Nurmedov, ailelere sabırlı olmalarını ve doğru kaynaklardan doğru tedavi yaklaşımlarına başvurmalarını önerdi.

  • Gümüşhane Üniversitesi'nde 70 ülkeden 2 bin öğrenci eğitim görüyor
    12 Mar Gümüşhane Üniversitesi'nde 70 ülkeden 2 bin öğrenci eğitim görüyor

    Gümüşhane Üniversitesi'nde Rusya'dan Almanya'ya, Fas'tan Malezya'ya kadar 70 ülkeden 2 bin öğrenci eğitim görüyor. Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Türkiye'deki üniversitelerin kalitesinin artmasıyla birlikte uluslararası öğrenci talebinin arttığını belirtti. Gümüşhane Üniversitesi'nin uluslararası öğrencilerin Türk kültürüyle tanışmasına ve ülkeleriyle köprü görevi görmesine katkı sağladığını ifade etti. Üniversitede eğitim gören öğrenciler de Gümüşhane'nin sakin atmosferini ve kaliteli eğitim sistemini övdü.

  • Gaziemir'de 'Sağlıklı Yaş Alma' Buluşmasında, Tiroid ve Depresyonun Hastalıkları ile Tedavi Yöntemleri Anlatıldı
    12 Mar Gaziemir'de 'Sağlıklı Yaş Alma' Buluşmasında, Tiroid ve Depresyonun Hastalıkları ile Tedavi Yöntemleri Anlatıldı

    Gaziemir Belediyesi ile Sağlıklı Yaşıyoruz platformunun işbirliğinde düzenlenen 'Sağlıklı Yaş Alma' temalı toplantıda tiroid ve depresyon hastalıkları ile tedavi yöntemleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Tiroid bezi çalışmadığında ortaya çıkan olumsuzluklar ve depresyonun belirtileri anlatıldı. Ayrıca, tiroid hastalığının göze etkileri ve tedavi yöntemleri ile depresyonun nedenleri ve başa çıkma yöntemleri de ele alındı.

  • Uzmanlar uyarıyor: Ramazan'da tansiyon yükselmeleri en önemli sıkıntı
    11 Mar Uzmanlar uyarıyor: Ramazan'da tansiyon yükselmeleri en önemli sıkıntı

    Uzmanlar, acil servislerde Ramazan'da görülen en önemli sıkıntının tansiyon yükselmeleri olduğunu belirtiyor. Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastalarının mutlaka doktorlarına danışması gerektiği vurgulanırken, iftarda ani ve hızlı şekilde yemek yenmemesi gerektiği uyarısı yapılıyor. Beslenmeye dikkat edilmesi ve ilaçların düzenli kullanılması gerektiği vurgulanıyor.

  • Ramazan Ayında Oruç Tutarken Nelere Dikkat Edilmeli?
    10 Mar Ramazan Ayında Oruç Tutarken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Dünyanın dört bir yanında milyonlarca Müslümanın oruç tuttuğu Ramazan ayında sağlıklı beslenme önemlidir. Sahurda protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar tüketmek ve yeterince su içmek önerilir. İftarda ise doğal şeker içeren yiyecekler, kepekli tahıllar, lif açısından zengin sebze ve meyveler, protein açısından zengin gıdalar ve nişastalı gıdalar arasında denge sağlamak önemlidir. Oruç tutmanın sağlığa faydaları arasında kilo kaybı, düşük kan basıncı ve kolesterol, azalan inflamasyon, insüline karşı daha iyi tepki verme ve tip 2 diyabet riskinin azalması bulunur. Ancak iftarda aşırıya kaçmak kilo alımına neden olabilir, bu yüzden seçici olmak ve yavaş yavaş yemek önemlidir.

  • 2024 İçin En İyi Spor ve Diyet Uygulamaları Listesi
    09 Mar 2024 İçin En İyi Spor ve Diyet Uygulamaları Listesi

    Deniz, kum, güneş demeden kilo vermek isteyenler için hazırlanan en iyi spor ve diyet uygulamaları listesi 2024 yılına spor ile girmek isteyenlere rehberlik ediyor. Evde veya spor salonunda doğru şekilde spor yapmanızı sağlayacak uygulamalar, hareketleri ekipman olmadan nasıl yapacağınızı gösteriyor ve kalori hesabı yapmanıza yardımcı oluyor. Ancak diyet listeleri kişiye özel olmalı ve uzman tarafından hazırlanmalıdır. Listede yer alan uygulamalar arasında Home Workout, 7 Minute Workout, 30 Day Fitness Challenge, Plank Workout ve Pro Fitness bulunuyor.

  • Ramazan Ayında Oruç Tutmanın Sağlığa Etkileri
    08 Mar Ramazan Ayında Oruç Tutmanın Sağlığa Etkileri

    Dünyanın dört bir yanında milyonlarca Müslümanın oruç tuttuğu Ramazan ayı başlıyor. Oruç tutmanın sağlığı nasıl etkilediği ve 30 gün boyunca vücutta neler olduğu merak konusu. İlk günlerde vücut enerji ihtiyacını karşılamak için glikozu ve yağları kullanırken, kan şekerinin düşmesiyle halsizlik ve baş ağrısı gibi semptomlar ortaya çıkar. Üçüncü günden itibaren vücut oruca alışır ve su alımı önem kazanır. Sekizinci günden itibaren vücut oruca tamamen uyum sağlar ve bazı olumlu etkiler görülür. Ramazan ayının ikinci yarısında ise detoks etkisiyle organlar toksinlerden arınır ve enerji artar. Oruç tutmanın sağlığa faydalı olduğu ancak uzun süreli oruç tutmanın kas kaybına ve kilo vermeyi zorlaştırmaya neden olabileceği belirtiliyor.

  • Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri
    08 Mar Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

    Ramazan ayında oruç tutan kişiler için sağlıklı beslenme önerileri paylaşıldı. Sağlıklı bireyler açısından oruç tutmanın vücut için bir dinlenme ve yenilenme imkanı sağladığı belirtildi. Sahurda tok tutma özelliğini dikkate alarak proteinden zengin besinlerin tercih edilmesi önerildi. İftarda ise tokluk hissinin ilk 10-15 dakikada oluştuğu ve aşırı besin tüketiminin kontrol altına alınması için yavaş ve küçük lokmalar halinde yemek yenilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sıvı yetersizliği yaşanmaması için iftarla sahur arasında yeterli miktarda su içilmesi önerildi.

  • Zincir marketlere glütensiz ürün bulundurma yükümlülüğü getirildi
    06 Mar Zincir marketlere glütensiz ürün bulundurma yükümlülüğü getirildi

    Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan bir tebliğ ile zincir marketlere glütensiz ürün bulundurma yükümlülüğü getirildi. Bu düzenleme, glüten intoleransı olanların bu ürünlere erişimini kolaylaştırırken, glütensiz gıda sektörünün de büyümesini sağlamayı hedefliyor. Zincir marketler, belirlenen kriterlere uygun olarak glütensiz un, tatlı, tuzlu atıştırmalık, ekmek, makarna gibi ürünleri satışa hazır bulundurmakla yükümlü kılındı. Bu düzenleme ile birlikte marketlerde glütensiz ürünlerin satışının artması bekleniyor.

  • Ömer Seyfettin'in vefatının üzerinden 104 yıl geçti
    05 Mar Ömer Seyfettin'in vefatının üzerinden 104 yıl geçti

    "Kaşağı", "Falaka", "Diyet", "Yalnız Efe", "Pembe İncili Kaftan" ve "Perili Köşk"ün de aralarında bulunduğu çok sayıda esere imza atan, Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden Ömer Seyfettin'in vefatının üzerinden 104 yıl geçti.

  • Kadınlar erkeklere göre obeziteden daha fazla etkileniyor
    04 Mar Kadınlar erkeklere göre obeziteden daha fazla etkileniyor

    Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan, Türkiye'de kadınların erkeklere göre obeziteden daha fazla etkilendiğini belirtti. Obezitenin dünya çapında ölüm nedenlerinin başında gelen bir dizi kronik hastalık riskini arttıran çok önemli tıbbi sorun olduğunu ifade eden Ercan, obezitenin üstesinden gelmek için sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekti.

  • Edirne'de Obezite Okulu ile kilo verme hızı artıyor
    04 Mar Edirne'de Obezite Okulu ile kilo verme hızı artıyor

    Edirne'de kilo fazlası olanlar, Obezite Okulunda uzmanlar tarafından hazırlanan beslenme ve spor programlarıyla sağlıklı zayıflıyor. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi ve Hekim Şifai Sağlıklı Hayat Merkezindeki okul programlarında, katılımcılara yılda 3 kez 4'er aylık eğitimler veriliyor. Obezite Okuluna başvuranlar detaylı muayeneden geçiriliyor, kişiye özel bireysel diyet programları hazırlanıyor. Eğitimler kapsamında düzenli egzersiz yapan ve dengeli beslenmeye yönlendirilen katılımcılar sağlıklı kilo veriyor. Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, obezitenin önemli bir halk sağlık sorunu olduğunu belirterek, hareketli yaşam ve sağlıklı beslenmeyle obezitenin önüne geçilebileceğini ifade etti. Obezite Okulu sayesinde vatandaşlar kilo vererek sağlıklı yaşama yönlendiriliyor.

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde Veteriner Beslenme ve Diyetetik Birimi Kuruldu
    04 Mar Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde Veteriner Beslenme ve Diyetetik Birimi Kuruldu

    Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde Veteriner Beslenme ve Diyetetik Birimi kuruldu. Bu birimde evcil hayvanların doğru beslenmesi için özel programlar hazırlanacak ve sahiplerine beslenme danışmanlığı hizmeti verilecek. Ayrıca, hayvanlardaki hastalıkların tedavi sürecinde beslenmenin de önemli bir rol oynadığı vurgulanmaktadır.

  • Türkiye'nin en obez ili Adana
    04 Mar Türkiye'nin en obez ili Adana

    Türkiye Obezite Araştırma Derneği'nin verilerine göre en obez il Adana olurken, en fit il ise Erzurum oldu.

  • Düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle obeziteye yakalanan kedi pilates yaparak kilo veriyor
    03 Mar Düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle obeziteye yakalanan kedi pilates yaparak kilo veriyor

    Düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle obeziteye yakalanan 4 yaşındaki kedi "Şiraz", pilates yaparak, havuzda yüzerek fazla kilolarından kurtulmaya çalışıyor.

  • Kocaeli'de Kadınlar Anne Şehir Merkezlerinde Sağlıklı Yaşam Sürdürüyor
    02 Mar Kocaeli'de Kadınlar Anne Şehir Merkezlerinde Sağlıklı Yaşam Sürdürüyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Anne Şehir Merkezleri, kadınlara spor, fizyoterapist ve diyetisyen hizmetleri sunarak fazla kilolarından kurtulmalarına yardımcı oluyor. Kadınlar, merkezlerdeki etkinlikler sayesinde sağlıklı yaşam sürdürdüklerini ve mutlu olduklarını dile getiriyor.

  • Meral Akşener: CHP'nin jest isteme işlerinden bıktım usandım
    01 Mar Meral Akşener: CHP'nin jest isteme işlerinden bıktım usandım

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Biz Ahmet Akın'ı aday yaptık ve İYİ Parti'nin bu jesti yapmasını açıkça bekledik' sözlerine tepki gösterdi. Akşener, CHP'nin jest isteme işlerinden bıktığını ve midem bulandığını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin 15 milletvekilini zora düşürecek hiçbir şey yapmadıklarını ve teşekkür ederek gezdiklerini vurguladı.

  • Gelecek Partisi Adana İl Başkanı: Yerel Seçimlerde Gönüllülük Esasıyla Kampanya Yürütüyoruz
    01 Mar Gelecek Partisi Adana İl Başkanı: Yerel Seçimlerde Gönüllülük Esasıyla Kampanya Yürütüyoruz

    Gelecek Partisi Adana İl Başkanı Volkan Yavuz, yerel seçimlerde kendi bütçeleriyle çalıştıklarını ve gönüllülük esasıyla kampanya yürüttüklerini belirtti. Yavuz, belediye başkan adaylarının liyakate dayalı olarak kadro oluşturduklarını ve Adana yerel basını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

  • Sağlıklı Bağırsaklar İçin Doğru Beslenme Alışkanlıkları Önemli
    01 Mar Sağlıklı Bağırsaklar İçin Doğru Beslenme Alışkanlıkları Önemli

    Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, sağlıklı bir bağırsak sistemi için doğru beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çekti. Kefir ve yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin bağırsak sağlığı için faydalı olduğunu belirten Atamer, probiyotik, prebiyotikler ve simbiyotik besinlerin önemine de değindi. Sağlıklı bir bağırsak sistemi için doğal beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Atamer, dengeli bir diyetin önemini vurguladı ve egzersiz yapmanın, alkol ve sigaradan uzak durmanın da önemli olduğunu belirtti.

  • Akvaryumdaki yılanların canlı yem ile beslendiği iddiası asılsız çıktı
    28 Şub Akvaryumdaki yılanların canlı yem ile beslendiği iddiası asılsız çıktı

    Trabzon Akvaryum'da yılanlara canlı yem verildiği iddiaları asılsız çıktı. Yılanların dondurulmuş fare ve tavşanlarla beslendiği ortaya çıktı. Akvaryum yetkilileri, tüm canlıların beslenme ihtiyacının cansız ve dondurulmuş gıdalarla sağlandığını belirtti. Veteriner hekim ise sürüngenlerin etçil olduğunu ve mecburen et ile beslendiklerini açıkladı.

  • Trabzon Akvaryum'da Yılanlar Dondurulmuş Gıdalarla Besleniyor
    28 Şub Trabzon Akvaryum'da Yılanlar Dondurulmuş Gıdalarla Besleniyor

    Trabzon'da bulunan Trabzon Akvaryum'da yılanların canlı yem ile beslendiği iddiaları asılsız çıktı. Akvaryum yetkilileri, tüm canlıların beslenme ihtiyacının cansız ve dondurulmuş gıdalarla karşılandığını belirtti. Sorumlu veteriner hekim ise sürüngenlerin etçil olduğunu ve mecburen et ile beslendiklerini açıkladı.

  • Bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, Bilecik'teki basın mensuplarıyla buluştu
    28 Şub Bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya, Bilecik'teki basın mensuplarıyla buluştu

    Bilecik Belediyesi Başkanı Mustafa Sadık Kaya, Bilecik'teki basın ve yayın kuruluşunun temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelerek, görev sürecini Bilecik'e hizmetle geçirmekten başka bir düşüncesi olmadığını belirtti.

  • İstismar edilen 20 bin çocuktan 7 bini doğum yaptı
    27 Şub İstismar edilen 20 bin çocuktan 7 bini doğum yaptı

    Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'de 1 yılda 20 bin çocuğa istismar davası açıldı. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen, 7 bin çocuğun ise doğum yapmak zorunda kaldığını belirtti. Çocuk ihmal ve istismarını önlemek için ailelere uyarılarda bulunan Prof. Dr. Sözen, çocuklara 'hayır' diyebilmeyi öğretmelerini istedi.

  • Türkiye'de 1 Yılda 20 Bin Çocuğa İstismar Davası Açıldı
    27 Şub Türkiye'de 1 Yılda 20 Bin Çocuğa İstismar Davası Açıldı

    Adalet Bakanlığı verilerine göre, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de bir yılda 20 bin çocuğa istismar davası açıldı. Ayrıca, 7 bin çocuk doğum yapmak zorunda kaldı. Prof. Dr. Sözen, çocuk istismarını önlemek için ailelere çocuklarına 'hayır' demeyi öğretmeleri çağrısında bulundu.

  • Erdoğan: 'CHP'yi bölücü örgütün güdümündeki DEM'in oyuncağı haline dönüştürenler utansın'
    23 Şub Erdoğan: "CHP'yi bölücü örgütün güdümündeki DEM'in oyuncağı haline dönüştürenler utansın"

    Balıkesir'de toplanan binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin artık oyun kurucu olmaktan çıkıp kurulan oyunların piyonu haline geldiğini belirterek, "Koskoca CHP'yi bölücü örgütün güdümündeki DEM'in ve marjinal örgütlerin oyuncağı haline dönüştürenler utansın"...

  • Erdoğan: İstanbul'da yaşanan komediye panikle saldırıyorlar
    23 Şub Erdoğan: İstanbul'da yaşanan komediye panikle saldırıyorlar

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaşanan komedinin kaybedenlerin panikle sağa sola saldırmaya başlamasına sebep olduğunu belirterek, muhalefet partilerindeki iç çekişmelerin de rezillik olduğunu söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Anlaşılan Birilerinin Ödemek Zorunda Oldukları Diyet Borcu Hiç Bitmiyor ve Bitmeyecek'
    23 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anlaşılan Birilerinin Ödemek Zorunda Oldukları Diyet Borcu Hiç Bitmiyor ve Bitmeyecek"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Balıkesir mitinginde, Balıkesir'in kimseye minnet borcu olmadığını ve birilerinin Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlandığını söyledi. Erdoğan, ayrıca muhalefetin siyaseti kaybettirmek üzerine kurulu olduğunu ve CHP'nin Kandil'le uzlaşma arayışının ülke ve milletle hiçbir ortak noktasının kalmadığını belirtti.

  • Sakarya'da Evde Hemodiyaliz Hizmeti Başladı
    22 Şub Sakarya'da Evde Hemodiyaliz Hizmeti Başladı

    Sakarya'da evde diyaliz uygulaması başlatıldı. Hastalar günlük yaşantılarını aksatmadan ev ortamında diyalize giriyor. Evde hemodiyaliz yöntemi, hastalar için kolaylık sağlıyor ve birçok avantaj sunuyor.

  • Çocukların Uyku Düzeni ve Beslenme Alışkanlıkları Bozuluyor
    21 Şub Çocukların Uyku Düzeni ve Beslenme Alışkanlıkları Bozuluyor

    OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aliye Özenoğlu, bilgisayar, tablet ve telefonda gece geç saatlere kadar vakit geçiren çocukların uyku düzeni ve beslenme alışkanlıklarının bozulduğunu belirtti. Özenoğlu, çocukların okula gitmeden önce kahvaltı yapmaları gerektiğini ancak günümüzde çocukların genellikle akşam geç saatlere kadar bilgisayar, telefon ve tablet gibi cihazlarla vakit geçirdikleri için uyku saatlerinde aksamalar olduğuna işaret etti. Ayrıca, kahvaltıda tüketilen besinlerin de önemli olduğunu vurgulayan Özenoğlu, sağlıklı beslenmenin beyin fonksiyonlarını ve ruh halini olumlu yönde etkilediğini belirtti. Beslenme şeklinin yaşamsal fonksiyonları etkilediğini de söyleyen Özenoğlu, çocukların yeme alışkanlıklarını ve davranışlarını sağlıklı hale getirmek için yemeğe odaklanmaları ve yeme farkındalığı kazanmalarının önemli olduğunu ifade etti.

  • Soğuk havalarda yüz felcine dikkat: 'Başvurularda artış söz konusu'
    20 Şub Soğuk havalarda yüz felcine dikkat: "Başvurularda artış söz konusu"

    Soğuk ve rüzgarlı havalarda yüz felcine karşı uyaran Nöroloji Uzmanı Dr. Ayla Çulha Oktar, mevsim geçişlerinde, daha çok rüzgarlı, lodoslu havalarda ortaya çıkmasını beklediklerini belirtti. Son dönemde hava durumundaki ani düşüşler, rüzgar etkisiyle hastaların başvurularında bir artış söz konusu. Yüz felcine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

  • Yeni araştırma: Kolon ve makat kanser riskini yüzde 35 düşürüyor
    20 Şub Yeni araştırma: Kolon ve makat kanser riskini yüzde 35 düşürüyor

    Yurtdışında yapılan bir araştırmaya göre, haftada 1 kez bakliyat tüketimi kalın bağırsak ve makat kanseri riskini yüzde 26 azaltıyor. Haftada 2 kez tüketildiğinde ise bu oran yüzde 35'e çıkıyor. Bakliyatın içerisinde bulunan flavenoit adlı maddelerin anti-kanserojen etkisi olduğu belirtiliyor. Ayrıca bakliyatın lifli yapısı da kalın bağırsak kanserini önlemede etkili oluyor. Bu nedenle, bakliyat tüketimi Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bir besindir ve haftada 3 kez tüketilebilir.

  • Didim Halk Eğitim Merkezi, UNESCO Konferansında Türkiye'yi Temsil Etti
    20 Şub Didim Halk Eğitim Merkezi, UNESCO Konferansında Türkiye'yi Temsil Etti

    Aydın'ın Didim İlçe Halk Eğitimi Merkezi, Abu Dhabi'de düzenlenen UNESCO konferansında Türkiye'yi temsil etti. Didim Halk Eğitim Merkezi Yiyecek-İçecek Hizmetleri Öğretmeni Düriye Gönen Kaya, yan etkinlik bildirisi sunmak üzere davet edildi. Didim Yerel Halk Mutfağı ve Akdeniz Beslenmesi tanıtıldı. Panelde kültürel mirasın eğitime entegrasyonu ve teknolojinin önemi vurgulandı.

  • Şahan Gökbakar, 'Erdal ile Ece' Filmini Anka'ya Anlattı: 'İzlediği Zaman Herkesin 'Biz de Böyleyiz, Sen de Böylesin' Diyeceği Bir Hikâye'
    17 Şub Şahan Gökbakar, "Erdal ile Ece" Filmini Anka'ya Anlattı: "İzlediği Zaman Herkesin 'Biz de Böyleyiz, Sen de Böylesin' Diyeceği Bir Hikâye"

    Sinemacı Şahan Gökbakar, yazdığı ve başrolü oynadığı “Erdal ile Ece” isimli yeni filmini ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Gökbakar, “Kendi aralarında birbirlerini çok seven ama ara ara didişen, tatlı bir çiftin komik herkesin izlediği zaman ‘A biz de böyleyiz, a sen de aynı böylesin. Aynı bizim gibi’ diyeceği bir hikâye” dedi. Filmin başrolünü paylaşan Seda Türkmen de “Ece ile ortak noktam var. Aslında Ece'yle benim değil bütün kadınların ortak noktası olacak. Şurası tam bana benziyor dediğiniz her yerde muhtemelen bir milyon kadını kapsıyor olacak” diye konuştu. Şahan Gökbakar, ANKA muhabirinin sorusu üzerine İliç’te ve diğer bölgelerde yaşadıkları yerleri, vatanlarını korumak için mücadele edenleri yürekten desteklediğini söyledi.

  • Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti
    15 Şub Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

    Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi içinde giydikleri kanlı önlüklerle sessiz yürüyüş düzenledi. Hekimler ve sağlık çalışanları, hastane içerisinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail aleyhine dövizlerle yürüdü. Ayrıca, boykot ürünleri hakkında bilgi vermek amacıyla hastalara broşürler dağıtıldı. Basın açıklamasını okuyan bir hekim, İsrail'in Filistin'de yıllardır sistematik işgal ve zulüm uyguladığını vurgulayarak, İsrail'i ve destekçilerini boykot etme çağrısı yaptı.

  • Yenimahalle'de Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Semineri Düzenlendi
    15 Şub Yenimahalle'de Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Semineri Düzenlendi

    Yenimahalle Belediyesi ve Özel Bilgi Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen seminerde çocuklara sağlıklı beslenme konusunda bilgi verildi ve diyet listeleri hazırlandı.

  • Özdemir: 'Bakliyat sahip olduğu özellikler nedeniyle en sağlıklı gıdalar arasında'
    14 Şub Özdemir: "Bakliyat sahip olduğu özellikler nedeniyle en sağlıklı gıdalar arasında"

    Ulusal Baklagil Konseyi ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, bakliyatın sağlıklı bir besin olduğunu ve diyet listelerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Özdemir, bakliyatın insan sağlığına olan faydalarını vurgulayarak, Türkiye'nin bakliyat üretimini artırması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Mersin'in bakliyat işleme, pazarlama ve ihracat konusunda önemli bir merkez olduğunu ifade etti.

  • 'Çocuklarda kabızlık şikayetlerinde artış var'
    14 Şub "Çocuklarda kabızlık şikayetlerinde artış var"

    Son 10 yılda çocuklarda kabızlık görülme sıklığının arttığına dikkat çeken uzmanlar, kabızlığın nedenlerini ve belirtilerini açıkladı. Beslenme alışkanlıklarının önemine vurgu yapılırken, lifli gıdaların tüketimi, yeterli sıvı alımı ve düzenli tuvalet alışkanlığı önerildi. Ayrıca, kabızlığa yol açabilecek besinlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

  • Yoğun Duygusal Travmalar Kalp Kırıklığına Yol Açabilir
    14 Şub Yoğun Duygusal Travmalar Kalp Kırıklığına Yol Açabilir

    Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor.

  • Gluten Hassasiyeti Migren Ataklarını Tetikleyebilir
    11 Şub Gluten Hassasiyeti Migren Ataklarını Tetikleyebilir

    Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Nadir ve Tanısız Hastalıklar Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Ceylaner, gluten hassasiyetinin bazı kişilerde migren ataklarını tetikleyebildiğini ve gluten kesildiğinde şikayetlerin azaldığını bildirdi. Gluten hassasiyeti kaynaklı migrenin tespiti için ayırt edici testlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Ceylaner, migrenin sebebinin anlaşılması gerektiğini belirtti. Gluten hassasiyeti ile çölyak hastalığının birbirine karıştırıldığını ifade eden Ceylaner, gluten hassasiyetinin gebelik kayıpları, migren, alerji, cilt hassasiyeti gibi birçok rahatsızlıktaki etkisinin rehberde paylaşıldığını söyledi.

  • Erzurum Çölyak Yaşam Derneği, Glütensiz Mekan Talep Ediyor
    09 Şub Erzurum Çölyak Yaşam Derneği, Glütensiz Mekan Talep Ediyor

    Erzurum Çölyak Yaşam Derneği Başkanı Atike Buliç, çölyak hastalarının sosyalleşme sorunlarına dikkat çekerek, glütensiz bir kafe talep ettiklerini belirtti. Dernek, glütensiz ürünlerin üretimi ve ulaşımı konusunda işbirliği projeleri planlıyor.

  • 'Obezite cerrahisinde işlem öncesi multidisipliner çalışma gerekli'
    08 Şub "Obezite cerrahisinde işlem öncesi multidisipliner çalışma gerekli"

    Gastroenteroloji Bölümü uzmanı Prof. Dr. Barış Yılmaz, obezitenin hayati risk oluşturduğunu ve tedavisinde endoskopik yöntemlerin kullanılabileceğini belirtti. Obezite hastalarının cerrahi işlem öncesi multidisipliner bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, endoskopik Sleeve Gastroplasti'nin (ESG) sıklıkla uygulandığını ifade etti. Ayrıca obezite tedavilerinde mide balonunun da kullanıldığını söyledi.

  • İyi Sosyal İlişkiler ve Sosyal Etkinlikler Zihinsel Sağlığı Destekliyor
    07 Şub İyi Sosyal İlişkiler ve Sosyal Etkinlikler Zihinsel Sağlığı Destekliyor

    Medicana Çamlıca Hastanesi'nden Psikolog İlayda Kutevu, iyi sosyal ilişkiler kurmanın ve zaman zaman sosyal etkinliklere katılmanın zihinsel sağlığı pozitif yönde destekleyeceğini bildirdi. Yoğun çalışma temposunda olan kişilerin olumsuz duyguları daha çok deneyimlediğini belirten Kutevu, meditasyon, egzersiz, düzenli uyku gibi yöntemlerin zihinsel sağlığı iyileştireceğini vurguladı. Ayrıca, iş ve kişisel yaşam arasında denge kurmanın önemine dikkat çekerek, kendimize kaliteli zaman ayırmamızı ve gerektiğinde 'hayır' demeyi öğrenmemizi önerdi.

  • SANKO Üniversitesi'nde 6 Şubat Depremi Anma Programı Düzenlendi
    06 Şub SANKO Üniversitesi'nde 6 Şubat Depremi Anma Programı Düzenlendi

    SANKO Üniversitesi'nde 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen '6 Şubat Depremi Anma Programı'nda, depremde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

  • Bayburt Üniversitesi'nde yeni kadrolara atanan akademisyenler için cübbe giyme töreni düzenlendi
    06 Şub Bayburt Üniversitesi'nde yeni kadrolara atanan akademisyenler için cübbe giyme töreni düzenlendi

    Bayburt Üniversitesi'nde yeni kadrolara atanan akademisyenler için cübbe giyme töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, atanan akademisyenlere cübbelerini giydirdi. Törenin sonunda hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.

  • Kahvaltı İçin En Sağlıklı Saat 08.11
    05 Şub Kahvaltı İçin En Sağlıklı Saat 08.11

    Uzman Diyetisyen Sevgi Yavuz, kahvaltının önemi ve hangi saatlerde yapılmasının daha sağlıklı olduğu konusunda açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde yapılan kahvaltının metabolizmayı harekete geçirdiğini ve enerji seviyelerini artırdığını belirten Yavuz, İspanya'dan yapılan bir çalışmanın kahvaltının sabah 08:11'de tüketilmesinin en etkili olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

  • Tütün Kullanımı Kansere Neden Olan En Önemli Risk Faktörüdür
    04 Şub Tütün Kullanımı Kansere Neden Olan En Önemli Risk Faktörüdür

    Tütün kullanımı, obezite, alkol tüketimi, güneş ışınları ve enfeksiyonlar gibi faktörler kansere neden olabilmektedir. İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, kanserden korunmak için sigara kullanımından kaçınılması, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma, aşılama, güneşten korunma gibi önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı
    03 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Özel, konuşmasında ülkenin kötü yönetildiğini ve Recep Tayyip Erdoğan'ın suni gündemlerine takılmayacaklarını belirtti. Ayrıca, CHP'nin değişim ve gençleşme yolunda olduğunu vurguladı. Seçimlerde ittifak olmamasına da değinen Özel, Manisa'da bir ittifak kuracaklarını söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: '31 Mart'ta halkın iktidarını kuracağız'
    03 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel: '31 Mart'ta halkın iktidarını kuracağız'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart'taki yerel seçimlerde ilk büyük sınavı vereceklerini belirterek, Ardından Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında bu memleketi Cumhuriyet'i kuran, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarını sayan, kuruluş ilkelerine bağlı olanların, CHP'lilerin yöneteceği halkın...

  • Futbolu bırakan Hazard'ın Ronaldo hakkında söylediklerini duyunca ''Yok artık'' diyeceksiniz
    03 Şub Futbolu bırakan Hazard'ın Ronaldo hakkında söylediklerini duyunca ''Yok artık'' diyeceksiniz

    Futbolu bırakan Eden Hazard, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Kendisinden daha iyi sadece bir futbolcu olduğunu söyleyen Belçikalı futbolcu, ''Benden daha iyi olan tek futbolcu Lionel Messi. Cristiano benden daha büyük bir futbolcu olabilir ama saf futbol anlamında benden iyi değil'' dedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Hafize Gaye Erkan'ın istifasına ilk yorum
    03 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Hafize Gaye Erkan'ın istifasına ilk yorum

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası başkanlığından istifa etmesi hakkında konuştu. Özel, ''Gaye Hanım görevinden kendince istifa etti. Recep Tayyip Erdoğan'a sorarsan da görevinden alındı. 5 yılda 5'inci başkan. Son başkan 5 yıllığına gelmişti, her şeyi düzeltecekti, 9 ayın sonunda görevden aldılar. Onunla uğraşmaya başladılar. 1,5 yaşında evladı ile uğraşmaya başladılar. Anası, babası ile uğraşmaya başladılar. İstifaya zorladılar'' dedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Recep Tayyip Erdoğan'ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız
    03 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Recep Tayyip Erdoğan'ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da yaptığı konuşmada, Recep Tayyip Erdoğan'ın suni gündemlerine takılmayacaklarını belirtti. Özel, ülkenin kötü yönetildiğini ve değişim için yola çıktıklarını vurguladı. Ayrıca, seçimlerde ittifak olmamasına da değindi ve Manisa'da bir ittifak kuracaklarını söyledi.

  • Honaz Sağlıklı Yaşam Merkezi 17 ayda 2024 hastaya ulaştı
    02 Şub Honaz Sağlıklı Yaşam Merkezi 17 ayda 2024 hastaya ulaştı

    Denizli'nin Honaz ilçesinde belediye tarafından 17 ay önce kurulan Honaz Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi, 2024 hastanın imdadına yetişti. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, merkezden hizmet alan 2024'üncü hastayı ziyaret ederek sağlıklı bir ömür diledi.

  • Meyve parçaları kışın su içme farkındalığını arttırıyor
    02 Şub Meyve parçaları kışın su içme farkındalığını arttırıyor

    Acıbadem Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Burcu Akbeyaz, kışın su içme isteğini artırmak için suya meyve parçaları eklemenin önemini vurguladı. Ayrıca, bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için kış meyve ve sebzelerinin tüketilmesini önerdi. Bitki çaylarının tercih edilmesi ve şerbetli tatlı yerine mevsim meyvelerinin tercih edilmesi de tavsiyeleri arasında yer aldı.

  • Zonguldak'ta Kedinin İdrar Kesesinde Yoğun Kristalleşme Tespit Edildi
    01 Şub Zonguldak'ta Kedinin İdrar Kesesinde Yoğun Kristalleşme Tespit Edildi

    Zonguldak'ta idrar yapamama şikayetiyle veterinere getirilen kedinin yapılan tetkikler sonucunda idrar kesesinde yoğun miktarda kristalleşme olduğu belirlendi. Kedi, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor
    01 Şub Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor

    Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Samsun Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (SADEM), 3 psikolog, 1 sosyolog ve 1 diyetisyen ile vatandaşlara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Merkezde her yaş grubundan bireylere psikolojik, diyet ve çift psikolojik danışmanlığı sağlanıyor. Samsun'da ikamet eden herkesin başvurabileceği merkezde, gizlilik ilkesi içinde uzman personelden destek alınabiliyor.

  • Honaz Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi 2 Bin Hastaya Ulaştı
    01 Şub Honaz Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi 2 Bin Hastaya Ulaştı

    Honaz Belediyesi tarafından 17 ay önce kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi, bugüne dek 2 binin üzerinde hastaya ulaştı. Merkezde ücretsiz fizik tedavi, rehabilitasyon ve diyetisyen danışmanlık hizmeti veriliyor. Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, merkezden hizmet alan 2 bin 24'üncü hastayı ziyaret ederek kendisine sağlıklı bir ömür diledi.

  • Böbrek hastalarının hayat standartlarını ve yaşam sürelerini yükselten tedavi
    01 Şub Böbrek hastalarının hayat standartlarını ve yaşam sürelerini yükselten tedavi

    Böbrek hastalarının hayat standartlarını ve yaşam sürelerini yükselten tedavi "Evde hemodiyaliz" uygulamasıyla diyaliz hastaları aldıkları eğitimle tedavilerini kendileri yapıyor Evde diyaliz hizmeti alan hastalar verilen hizmetten memnun Çorum'da, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve...

  • 'Ceviz, badem gibi kuruyemişler hafızayı güçlendiriyor'
    31 Oca "Ceviz, badem gibi kuruyemişler hafızayı güçlendiriyor"

    Hafızayı güçlendiren besinlerden bahseden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Levent Gül, "Omega-3 yağ asitleri içeren balıklar, özellikle somon ve sardalya gibi deniz ürünleri beyin sağlığını destekler.

  • Bornova Belediyesi, Bornovalılara Ücretsiz Sağlık Hizmeti Sunuyor
    30 Oca Bornova Belediyesi, Bornovalılara Ücretsiz Sağlık Hizmeti Sunuyor

    Bornova Belediyesi, sağlık hizmetlerine erişmekte güçlük çeken Bornovalılara ücretsiz sağlık hizmeti götürmeye devam ediyor. Başta yaşlılar olmak üzere, pek çok kesime yönelik hem bakım hizmetlerini hem de tarayıcı sağlık hizmetlerini sürdüren Bornova Belediyesi, 2023 yılında toplam 12 bin 353 kişiye hizmet verdi.

  • Kış Aylarında Bağışıklığı Güçlendirecek Beslenme Önerileri
    25 Oca Kış Aylarında Bağışıklığı Güçlendirecek Beslenme Önerileri

    Diyetisyen Asya Naz Al, kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için çeşitli besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtti. C vitamini, çinko, probiyotikler, omega-3 yağ asitleri, sarımsak, soğan, zencefil, demir ve yeşil çayın bağışıklık sistemini desteklediğini söyledi.

  • Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk cezaevinde zayıfladı
    23 Oca Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk cezaevinde zayıfladı

    ÇİFTLİK Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, cezaevinde çekilen fotoğrafta oldukça zayıfladığı görüldü. Aydın'ın 110 kilodan 80 kilograma düştüğü öğrenildi. Aydın'ın avukatı ise müvekkilinin dolandırmak kastı ile hareket etmediğini ve sahip olduğu şirketlerin mal varlığının yüksek olduğunu belirtti.

  • Soykırımın şahidi gazeteciler İsrail'in hedefinde
    23 Oca Soykırımın şahidi gazeteciler İsrail'in hedefinde

    Sosyolog İsmail Mansur Özdemir, İsrail'in gazetecilere yönelik katliamını ve İsrail'in bu suçla yargılanması için atılabilecek adımları, AA Analiz için kaleme aldı.

  • Anne Sütü Alternatiflerinin Pazarlanması Tartışılıyor
    22 Oca Anne Sütü Alternatiflerinin Pazarlanması Tartışılıyor

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO), anne sütü alternatiflerinin istismar derecesinde pazarlanmasına karşı kampanya başlattı. WHO, bebeklerin altı aylık olana dek sadece anne sütüyle beslenmesini tavsiye ediyor. Ancak mama endüstrisi bu kampanyaya karşı çıkıyor. Sosyal medyada yapılan reklamların anne kararlarını etkilediği belirtiliyor. DSÖ, hükümetlere bu tür pazarlamaları denetlemesi tavsiyesinde bulunuyor.

  • Sağlık Bakanlığı Obezite Merkezi 580 Kişiyi Zayıflattı
    21 Oca Sağlık Bakanlığı Obezite Merkezi 580 Kişiyi Zayıflattı

    Sağlık Bakanlığı 29 Mayıs Devlet Hastanesi bünyesindeki Obezite Merkezi, kurulduğu 2019'dan bugüne 580 kişiyi dengeli beslenme, egzersiz ve eğitimlerle 1,5 tonun üzerinde zayıflattı. Türkiye'nin dört bir yanındaki devlet hastanelerinde ücretsiz hizmet sunan Obezite Merkezleri, ciddi kilo problemi yaşayan kişilerin fazla ağırlıklarından sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlıklarını kazanarak kurtulmalarını sağlıyor.

  • Ayşe Erbulak, babası Altan Erbulak ile yaşadığı yasak aşkı anlattı
    20 Oca Ayşe Erbulak, babası Altan Erbulak ile yaşadığı yasak aşkı anlattı

    Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programının konuğu olan Ayşe Erbulak, babası Altan Erbulak ile oyuncu Füsun Erbulak'ın yaşadığı yasak aşkı ve ailesindeki Altan isminin önemini anlattı. Erbulak, 16 yaşında adını değiştirdiğini ve kendi kimliğini bulduğunu söyledi. Ayrıca, anne ve babasının ihanet yüzünden boşandığını ve bu durumun ailelerini nasıl etkilediğini açıkladı.

  • Ünlü yazar Ayşe Erbulak, babası Altan Erbulak ile oyuncu Füsun Erbulak'ın yaşadığı yasak aşkı anlattı
    20 Oca Ünlü yazar Ayşe Erbulak, babası Altan Erbulak ile oyuncu Füsun Erbulak'ın yaşadığı yasak aşkı anlattı

    Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk olan başarılı yazar ve oyuncu Ayşe Erbulak, babası Altan Erbulak ile oyuncu Füsun Erbulak'ın yasak aşk yaşamasından dolayı ailesinin dağılmasından bahsetti. Füsun Erbulak'ın yıllardır kendisinden af dilediğini söyleyen Ayşe Erbulak, "Onu ben de annem de affetti" dedi.

  • Çocuklarda hipertansiyonun sinsi ilerleyebildiği belirtildi
    20 Oca Çocuklarda hipertansiyonun sinsi ilerleyebildiği belirtildi

    Çocuklarda hipertansiyonun tüm organlara zarar verebileceği, görme ve duyma bozukluklarına yol açabileceği ve hayati tehlike oluşturabileceği belirtildi. Çocuklarda hipertansiyonun sinsi seyredebildiği ve her çocuğa 3 yaşından itibaren düzenli olarak kan basıncı ölçümü yapılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, çocukluk çağı hipertansiyonunun altında yatan nedenler ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verildi.

  • Bornova Belediyesi, Rahim Ağzı Kanserini Önleme Semineri ve Sergisi Düzenledi
    19 Oca Bornova Belediyesi, Rahim Ağzı Kanserini Önleme Semineri ve Sergisi Düzenledi

    Bornova Belediyesi, sağlık alanında pek çok hizmet sunan bir kuruluş olarak, rahim ağzı kanserini önlemek için HPV aşısının önemine dikkat çeken bir seminer ve fotoğraf sergisi düzenledi. Dr. Mürşide Tuncel Başoğlu, etkinlikte zamanında yapılacak aşı ile bu hastalıktan korunmanın mümkün olduğunu ve erken teşhisin önemini anlattı. Seminerde, rahim ağzı kanserinin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğu vurgulandı ve HPV aşısının mutlaka yaptırılması gerektiği belirtildi.

  • Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde Yasa Dışı Yollardan Getirilen Hayvanlara Bakılıyor
    17 Oca Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde Yasa Dışı Yollardan Getirilen Hayvanlara Bakılıyor

    Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye'nin en büyük ve dünyanın sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alıyor. Bahçede, yasa dışı yollardan getirilen komodo ejderi ve piton gibi nadir türlerin yanı sıra 453 hayvana da bakılıyor. Hayvanat bahçesi, aynı zamanda rehabilite merkezi olarak da hizmet veriyor ve ülkeye kaçak yollarla getirilen tehlikeli hayvanları özel alanlarda koruyor. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanat bahçesinin 2023 hedefinin 6 milyon ziyaretçi olduğunu belirtti ve hayvanların tedavi ve bakımlarının uzman veteriner hekimler tarafından yapıldığını söyledi.

  • Zayıflama ve Detoks Çayları Sağlık Üzerinde Olumsuz Etkilere Neden Olabilir
    16 Oca Zayıflama ve Detoks Çayları Sağlık Üzerinde Olumsuz Etkilere Neden Olabilir

    OMÜ Tıp Fakültesi uzmanı, zayıflama ve detoks çaylarının insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkilerinin olabileceği uyarısında bulundu. Çayların sıvı kaybına yol açtığını ve zararlı yan etkilere neden olabileceğini belirtti.

  • Erzurum'da Gençlik Merkezi Gönüllüleri Çocuklara Hizmet Ediyor
    15 Oca Erzurum'da Gençlik Merkezi Gönüllüleri Çocuklara Hizmet Ediyor

    Erzurum'da gençlik merkezi gönüllüleri, çocuklara eğitim ve sosyal aktivitelerle destek oluyor. Üniversite öğrencisi Serhat Bayram da gönüllü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Advertisement