Bölge Baroları Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bölge Baroları Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu

Bölge Baroları Yüksekova\'da İncelemelerde Bulundu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde incelemede bulunan Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, "Yüksekovalı kardeşlerimize geçmiş olsun. Lütfen sabırlı olsunlar.

02.06.2016 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde incelemede bulunan Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, "Yüksekovalı kardeşlerimize geçmiş olsun. Lütfen sabırlı olsunlar. Umarız bir an önce yaralarınız sarılır" dedi.

Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş, Van Baro Başkanı Murat Timur ve Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık'ın da bulunduğu bir grup avukat, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova ilçesine geldi. Hasar gören evlerin bulunduğu bazı mahalleleri dolaşan heyet, Cumhuriyet Mahallesi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaşananlardan üzüntü duyduklarını söyleyen Alakuş, vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Bölge baroları olarak ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Alakuş, "Görüldüğü gibi büyük bir yıkım yaşanmış. Kürt sorunu yaklaşık bir asırdır devam ediyor. Bu sorunun savaşla, şiddetle çözülemeyeceğini hepimiz görüyoruz. Bu sorun ancak müzakereyle çözülür. Buradan halkımıza sesleniyorum. Lütfen sabırlı olsunlar. Umarız bir an önce yaraları sarılır. Büyük bir travma ve dram yaşandı. Umarım bu travma kısa sürede atlatılır" dedi.

Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık da ilçede ciddi bir travma yaşandığını belirterek, halktan metanetli olmalarını isteyerek vatandaşların yanında olacaklarını söyledi.

Heyet, açıklamaların ardından ilçeden ayrıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bölge Baroları Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement