"Bölgenin, Siirt'in ve Tillo'nun Geleceği Vizyon Çalıştayı" Yapıldı - Son Dakika
Yerel

"Bölgenin, Siirt'in ve Tillo'nun Geleceği Vizyon Çalıştayı" Yapıldı

Siirt Valiliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Tanıtma ve Koruma Vakfı Başkanlığı (ÇEKÜL) tarafından düzenlenen "Bölgenin, Siirt'in ve Tillo'nun Geleceği Vizyon Çalıştayı" yapıldı.

20.09.2013 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valiliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Tanıtma ve Koruma Vakfı Başkanlığı (ÇEKÜL) tarafından düzenlenen "Bölgenin, Siirt'in ve Tillo'nun Geleceği Vizyon Çalıştayı" yapıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, mart ve mayıs aylarında Siirt'te düzenlenen çalıştaylarda ortaya atılan görüşlerden yola çıkılarak belirlenen yol haritası ele alındı.

Çalıştayı yöneten şehir plancısı Faruk Göksu, Siirt için belirledikleri yol haritasında 5 temel unsurun bulunduğunu söyledi.

Siirt'in, suyun getirdiği bir kültüre sahip olduğunu belirten Göksu şöyle dedi:

"Siirt; kültür, eğitim, tarım ve bunların uygulanacağı rota ile kalkınacaktır. Bir kentin kalkınmasında marka şehir mi olması kimlikli şehir mi olması önem arz ediyor? ABD'de kentler 300-500 yıllık bir geçmişe sahipler ama Siirt gibi kentler on bini yılı aşkın bir geçmişe sahipler. Bu nedenle Siirt gibi köklü şehirler ancak kimlikli şehirler olmalıdırlar."

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de yaptığı konuşmada, Siirt'in çok zengin bir kültüre ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak kendilerinin belirlediği yol haritası kapsamında kentin kalkınmasının yerel unsurların da katılımıyla sağlanabileceğini söyledi.

Vali Ahmet Aydın da yaptığı konuşmada, Siirt'in çok kısa sürede bir kalkınmasının sağlanabileceğini belirterek "Burada belirlenen yol haritasını gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Siirt'in kalkınmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, Rektör vekili Prof. Dr. Galip Bakır, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bölgenin, Siirt'in ve Tillo'nun Geleceği Vizyon Çalıştayı' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement