Bolşoy Tiyatrosu Yeniden Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bolşoy Tiyatrosu Yeniden Açıldı

Bolşoy Tiyatrosu Yeniden Açıldı

Bolşoy Tiyatrosu 6 yıl süren ve 700 milyon dolara mal olan tadilat çalışmaları ardından perdelerini yeniden açtı.

29.10.2011 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da Çarlık döneminnin yıkılıp Sovyetler Birliği'nin kurulmasına, Sovyetler'in dağılıp Rusya Federasyonu'nun ortaya çıkışına ve iki dünya savaşına tanıklık eden eden dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu 6 yıl süren ve 700 milyon dolara mal olan tadilat çalışmaları ardından perdelerini yeniden açtı.

Alman devlet televizyon kanalları, tadilat çalışmaları 6 yıl süren Bolşoy Tiyatrosu'nun açılışına geniş yer ayırdı. 8 yüksek sütunu bulunan 1776 yılında inşa edilen Bolşoy Tiyatrosu'nun açılış töreni Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in de katılımı ile yapıldı. Medvedev, en son teknolojinin kullanıldığı tadilatın istendiği gibi sonuçlandığını söyledi. Açılışa, Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Rus Ortodoks Patriği Kirill, Rus balesinin efsane ismi Maya Plisetskaya, İtalyan sanatçı-model Monica Belluci ile çok sayıda Rus politikacı, işadamı da katıldı.

sahneye başlarında turuncu ve beyaz baretler olan 100 müzisyen ve opera sanatçısı çıkarak, 19'uncu yüzyılda Rus besteci Mihail Glinka'nın Slavskaya adlı parçasını seslendirdiler.

1776 yılında inşa edilen ve 3 yangın ile İkinci Dünya Savaşı bombardımanlarından küçük hasarlarla kurtulan tiyatro, yenileme çalışmalarında yolsuzluk yapıldığı öne sürülmüştü. Bolşoy Tiyatrosu'nun dışında gri yün paltolu Kremlin muhafızları sıra halinde dizildi, tiyatronun altın ve mavi renginde ışıklarla aydınlatıldı. İkinci Dünya Savaşı sırasında 3 yangın ve bir bombardımana rağmen ayakta duran Bolşoy tiyatrosu özellikle Sovyetler Birliği dönemindeki kötü kullanım yüzünden ana sahnesi 2005 yılında tadilat için kapatılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolşoy Tiyatrosu Yeniden Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement