Bolu 2017 Fuarı Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bolu 2017 Fuarı Açıldı

Bolu'nun ticari ve turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, ilgili sektörlerde faaliyet gösteren tüm üreticileri, sektöre ait tüm kurum, kuruluş ve işletmeleri aynı çatı altında toplamak, il ve bölge üreticisi, tüketicisi ve paydaşlarının bu organizasyondan maksimum seviyede faydalanmalarını...

12.05.2017 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun ticari ve turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, ilgili sektörlerde faaliyet gösteren tüm üreticileri, sektöre ait tüm kurum, kuruluş ve işletmeleri aynı çatı altında toplamak, il ve bölge üreticisi, tüketicisi ve paydaşlarının bu organizasyondan maksimum seviyede faydalanmalarını sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Bolu 2017 Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Kalıcı Konutlarda bulunan fuar alanında düzenlenen ve 14 Mayıs tarihinde sona erecek olan fuarın açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Vakıf Mütevelli Heyeti ve vatandaşlar katıldı.

Vali Baruş, törende yaptığı konuşmada, eskilerde yer alan panayır kültürünün artık fuar kültürüne dönüştüğünü ifade etti.

Fuarların önemine değinerek konuşmasına devam eden Vali Baruş, "Bir ilin, bir ülkenin ekonomik ve sosyal hayatının canlı olup olmadığını gösteren en önemli faktörlerden birisi, o il veya ülkede hangi çapta fuarlar düzenlendiği ve bu fuarlardaki hareketlilik düzeyinin ne olduğudur. Bu etkenin o yörenin hareketliliğini gösterdiğine şahit oluyoruz. Bu bize ekonomideki faaliyetlerin hangi düzeyde olduğunun ipuçlarını veriyor. Eskilerde Bolu'da da mahya panayırı varmış. Geleneksel ticari hayat bu panayırlar etrafında cereyan ederdi. Senede bir defa düzenlenen bu organizasyonlarda yörenin halkı hem ekonomik ihtiyaçlarını giderir hem de o panayır etrafında sosyal bir hareketlilik oluşurdu. Artık ekonomik hayatın niteliği değişti ve bu tür geleneksel panayırlar da önemini yitirerek kayboldu." şeklinde konuştu.

"Bugün ekonomik ve sosyal hayatın cereyan ettiği sosyal organizasyonlar olarak fuarları görüyoruz" diyen Baruş, ülkede de bu anlamda çok önemli gelişmeler sağlandığını kaydetti.

Bölgesinde bir yıldız gibi parlayan ve her alanda çok hızlı gelişmeye devam eden Bolu'da böyle bir organizasyon ihtiyacı olduğunu ifade eden Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise, "Bu, bölgesel ve ulusal alanda önemli bir fuar merkezi olma anlamında da başlangıçtır. Bu başlangıcı iyi yaptığımızı düşünüyorum, inşallah, bundan sonra da gidişatın da iyi olacağını düşünüyorum. Birincisine olan desteğimizi ikincisine de bundan sonra da hangi görevde olursak olalım, Bolu adına yapılan her türlü işte hizmetinde olduğumu ifade etmek isterim." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindeki heyet tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek fuar alanı gezildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bolu 2017 Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement