Bolu - Bakan Taner Yıldız: Bizler Bu Ülke İçin Şehit Olmaya Hazırız - Son Dakika
Güncel

Bolu - Bakan Taner Yıldız: Bizler Bu Ülke İçin Şehit Olmaya Hazırız

Bolu - Bakan Taner Yıldız: Bizler Bu Ülke İçin Şehit Olmaya Hazırız

Bakan Taner Yıldız: Bizler bu ülke için şehit olmaya hazırız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PKK terör örgütüne pabuç bırakmayacaklarını söyleyerek; "Türkiye'nin büyümesi devam edecek.

14.08.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Taner Yıldız: Bizler bu ülke için şehit olmaya hazırız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PKK terör örgütüne pabuç bırakmayacaklarını söyleyerek; " Türkiye'nin büyümesi devam edecek. Kim ne derse desin, hangi manileri önümüze koymaya çalışırsa çalışsın biz vazgeçmeyeceğiz. Biz bu yola başımızı koyduk. Bizler bu ülke için şehit olmaya hazırız" dedi.

Aksa Enerji tarafından Bolu'nun Göynük İlçesi'ne yaptırılan Aksa Göynük Termik Santrali'nin açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye Kömür İşletmeri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Bolu Valisi Aydın Baruş, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Aksa Enerji'nin 390 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçirdiği 270 megawat kapasiteye sahip santral yılda 2 milyar kilowat saat üretim yapacak. Aksa Göynük Termik Santrali bölgedeki Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun linyit kömürü sahalarını kullanacak.

Törende konuşan İdris Güllüce milletler yarışında çok çalışılması gerektiğini belirterek, "Yerin altındaki bir gram madeni değerlendireceğiz. Hem kalkınacağız, hem tabiatı koruyacağız. Hem kalkınacağız, hem de tüm tabiatı perişan eden ülkelere örnek teşkil edeceğiz" dedi.

BİZ BU ÜLKE İÇİN ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ

PKK terör örgütüne pabuç bırakmayacaklarını belirten Yıldız, "Türkiye'nin büyümesi devam edecek. Kim ne derse desin, hangi manileri önümüze koymaya çalışırsa çalışsın biz vazgeçmeyeceğiz. Biz bu yola başımızı koyduk. Kim olursak olalım, bizler de bu ülke için şehit olmaya hazırız. PKK terörüne biz hiçbir şekilde pabuç bırakmayacağız. Biz ithal petrolden kurtulmak isterken, Türkiye Petrolleri'nin Diyarbakır'daki petrol alanını PKK bombaladı. Biz bu tesisten elde ettiğimiz geliri 78 milyonla beraber paylaşacağız. Ne oldu şimdi? Siz bir petrol kuyusunu bombaladınız da benim oradaki Kürt kardeşim bundan pay mı aldı? Kürtçülük adına yola çıktıklarını söyleyen PKK kime zarar verdi?" dedi.

Yıldız, Aksa Göynük Termik Santrali'nden devletin 20 yılda 1,5 milyar lira kazanacağını söyleyerek, "Aksa Enerji finansmanını getirdi, yatırımını buraya yaptı. Biz kömür için özel sektörle ortak olduk. 20 yılda buradan 1,5 milyar lira civarında pay alacağız. Bu dev tesisle her yıl yurtdışına 100 milyon dolar civarında daha az para vereceğiz. Devlet bir kuruş para koymadı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yıldız, Güllüce, Cemil Kazancı ve protokol üyeleri tesisin açılışını yaptılar. Taner Yıldız işçilerin isteklerini üzerine fotoğraf çektirdi. Yıldız açılışın ardından dövizler açarak kendisiyle görüşmek isteyen arazileri kamulaştırılan Himmetoğlu Köyü'nde yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi. Bakan Yıldız, Yaşar ve Ümran Başar çiftinin daveti üzerine evlerini ziyaret ederek, kahve içti. Yıldız daha sonra İstanbul'a gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu - Bakan Taner Yıldız: Bizler Bu Ülke İçin Şehit Olmaya Hazırız - Son Dakika

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement