Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi - Son Dakika
Güncel

Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, uzun süredir gündemde olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nin ihalesinin 25 Ocak 2018'de TOKİ tarafından yapılacağını bildirdi.

19.12.2017 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, uzun süredir gündemde olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nin ihalesinin 25 Ocak 2018'de TOKİ tarafından yapılacağını bildirdi.

Bolu Belediyesi'nin çalışması sonucu 2011 yılında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını alan Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi, Bolu Valiliği, TOKİ, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Şehrin gelişimiyle birlikte küçük sanayi sitelerinin kent merkezinde kalması, ekonomik ömrünü tamamlamış olması ve şehrin gelecek hedefleri söz konusu olması nedeniyle gündeme gelen büyük sanayi sitesi projesi kapsamında Bolu merkez alanının doğusunda, merkeze 7 kilometre mesafede, yaklaşık 567 bin metrekarelik alan Bolu Büyük Sanayi Sitesi olarak belirlendi.

Kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yeni sanayi sitesi alanında iş yeri almak isteyen sanayi esnafından da talepler alındı.

Proje tamamlandığında alanda oto grubu, tekstilci, demirci, elektrikçi, mobilyacı, PVC-camcı, gıdacı, hırdavatçı, galerici olmak üzere 9 ana sektör temsilcileri ile ticari birimler ve büfeler yer alacak.

Projede toplam 856 adet imalat birimi, 59 adet galerici birimi, 52 adet ticari birim, 21 adet büfe birimiyle birlikte toplam 988 adet dükkan faaliyet gösterecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, TOKİ'nin ihale kararı ile yıllardır mücadelesi devam eden bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, projeye katkı sağlayan emek veren herkese teşekkür etti.

Bu projenin Bolu'nun geleceği için atılmış önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu proje, benim için 11 yıldır sürdürülen bir mücadeleyi emeği ve birikimi de simgeliyor. Bolu'yu bir dünya şehri yapma yolunda önemli bir adım daha atıyoruz. Bolu'nun geleceği için çıktığımız yolda en önemli aşamalardan birini sanayinin şehir dışına çıkarılmasını hedeflemiştik. Süreçte tüm taraflarla birlikte bu proje için çok çaba harcadık. Bu projeyle birlikte dünyada da bir ilki, şehirde rahatsızlık veren tüm unsurların kent dışına taşınmasını Bolu başarmış olacak."

Yılmaz, Bolu'yu dünyanın yaşanabilir ilk 10 şehri arasına sokmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu potansiyelimiz var, bunu görüyoruz. Bolu'nun geleceği turizmde. Tüm projelerimizi doğa, sağlık, spor ve üniversite kenti olacak şekilde planlıyoruz geliştiriyoruz. Bolu'nun dünyada çok az yere kısmet olacak özel bir coğrafyası var. Bu da sorumluluğumuzu artırıyor. Bolu Büyük Sanayi Sitesi projesiyle esas itibariyle yaptığımız bir şehri rahatsız eden tüm unsurları tamamen kent dışına çıkarmak. Bunu dünyada başaran yer pek yok. Bolu attığı bu adımla dünyada bir ilki daha gerçekleştirecek."

TOKİ'nin Büyük Sanayi Sitesi için ihale tarihini açıklamasından çok mutlu olduğunu söyleyen Yılmaz, yeni sanayi bölgesine taşınacak esnafın süreç içinde kira öder gibi dükkan sahibi olabileceğini mevcut sanayi sitesinin bulunduğu bölgenin ise daha değerli hale geleceğini belirtti.

Projenin ısınma boyutuyla da özel olacağını ifade eden Yılmaz, "Bu bölgenin ısıtması da özgün bir şekilde yapılacak. Toplanan çöplerden elektrik enerjisi üretilecek, fazla olan enerjiden gelen sıcak suyla ise dükkanlar ve o bölgedeki binalar ısıtılacak. Böylece doğalgazdan çok daha ucuza ısınma mümkün olacak. Bu da projeyi özel kılan unsurlardan biri olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement