Bolu Cübbeli Ahmet Hoca Siyasi İstismar İhale Almak Gibi Şeylere Karşıyız - Son Dakika
Güncel

Bolu Cübbeli Ahmet Hoca Siyasi İstismar İhale Almak Gibi Şeylere Karşıyız

Cübbeli Ahmet Hoca Siyasi istismar ihale almak gibi şeylere karşıyızCÜBBELİ Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Hayreddin-i Tokadi Hazretleri Türbesi'nde bulunan dünürü Mehmet Yekta Palazoğlu, onun babası Ahmet Palazoğlu ve dedesi Nakşibendi Şeyhi Muhittin Palazoğlu'nun mezarlarını da ziyaret etti.

26.09.2016 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cübbeli Ahmet Hoca Siyasi istismar ihale almak gibi şeylere karşıyız

CÜBBELİ Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Hayreddin-i Tokadi Hazretleri Türbesi'nde bulunan dünürü Mehmet Yekta Palazoğlu, onun babası Ahmet Palazoğlu ve dedesi Nakşibendi Şeyhi Muhittin Palazoğlu'nun mezarlarını da ziyaret etti. Ünlü, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlarken dünürü Mehmet Yekta Palazoğlu'nun mezarını, evini ve iş yerlerini ziyaret etmek için Bolu'ya geldiğini söyledi.

'CEMAATÇİLİK LAZIM DEĞİL'

Soru üzerine FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ardından cemaatlerle ilgili tartışmaları değerlendiren Ünlü, şöyle konuştu Cemaatler mutlaka lazım ama cemaatçilik lazım değil. Cemaat olunca insanlar birbirini arayıp soruyor. Hastalık, fakirlik, ölümde insanlar birbirine destek oluyor. Ama bir insan cemaate dahil olmadığı zaman insanların çoluk- çocuğu bile aramaz hale geldi. Buralar da yarın Avrupa gibi olacak Allah muhafaza. Kimse anasını, babasını sormuyor. Bayramlar artık tatilden ibaret oldu. Onun için cemaatlerin yaşaması lazım.

'SİYASİ İSTİSMAR İHALE ALMAK GİBİ ŞEYLERE KARŞIYIZ'

Ünlü, cemaatlerin AŞ vediğini, çorba verdiğini, binlerce insana hizmet ettiğini, kurulan vakıflara, derneklere cemaatlerin öncülük ettiğini ifade ederek şöyle devam etti Ama cemaatçilik çok kötü. 'Benim cemaatimdense yediririm, fakire bakarım.' Bu çok tehlikeli bir şey. FETÖ bundan belayı buldu. Böyle de yapanlar azdır. Belasını da bulur. Ama diğer tasavvuf ekolleri bu silsileyi işletmiyor. Cemaatler, vakıflar yaşarsa, insanlar toplanır, muhtaçlar yedirilir. Tasavvufun gayesi kula ve insanlığa hizmettir. Bu gaye ile olduktan sonra cemaat şarttır. Allah bize cemaati emrediyor. Ama, 'Benim adamımı memur yapayım, benim adamımı hakim yapayım, ehliyet sormadan bir yerlere getirelim, bizim adam belediye reisi olsun' şeklinde böyle pazarlık, siyasi istismar, ihale almak gibi şeyler olursa biz buna karşıyız. Allah da bunların belasını verir, verdi de zaten. Allah için hizmet etmek için cemaatler yaşamalı yaşatılmalı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Murat KÜÇÜKBOLU, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Cübbeli Ahmet Hoca Siyasi İstismar İhale Almak Gibi Şeylere Karşıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement