4,9 İle Sallanan Boluluların Deprem Paniği, Anbean Güvenlik Kamerasında - Son Dakika
Güncel

4,9 İle Sallanan Boluluların Deprem Paniği, Anbean Güvenlik Kamerasında

Gece yarısı 4,9 büyüklüğündeki depremle sallanan Boluluların yaşadığı panik, güvenlik kameralarına anbean böyle yansıdı.

08.04.2018 13:26  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da gece yarısı meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 4.7 büyüklüğündeki deprem sırasında yaşanan panik, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

GECE YARISI SALLANDILAR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 00.16'da Bolu'da merkez üssü Yeşilçele köyü olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7.29 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak saptadı. Bu depremin ardından bölgede 11 artçı sarsıntı daha oldu.

4,9 İle Sallanan Boluluların Deprem Paniği, Anbean Güvenlik Kamerasında

DIŞARIDA SABAHLADILAR

12 Kasım 1999 Düzce depremini de ağır şekilde yaşayan Bolulu vatandaşlar, gece yarısı meydana gelen depremlerle büyük panik yaşadı. Çok sayıda kişi, geceyi dışarıda geçirdi. Vatandaşlar özellikle kent meydanında sabahladı. Panik anları, işyerlerinin güvenlik kameralarına da yansıdı.

Bolu'da esnaflık yapan Erkan Saçan, deprem sırasında korkuyla dükkanından dışarı çıktığını ifade ederek, "Birden ne olduğunu anlayamadık. Sağımıza solumuza bakınca deprem olduğunu anladık ve hemen dışarıya çıktık. Ciddi bir korku yaşadım, depremden 1 saat sonra kendime gelebildim. Ayaklarım uyuştu" dedi.

4,9 İle Sallanan Boluluların Deprem Paniği, Anbean Güvenlik Kamerasında

BELEDİYE BAŞKANI: UZUN SÜREDİR BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM YAŞAMADIK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, gece saatlerinde yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Paniğe ve telaşa gerek olmadan depremle yaşamayı öğrenmek durumundayız." dedi.

Bolu'nun uzun süredir bu büyüklükte bir deprem yaşamadığını ifade eden Yılmaz, "Sanki unutmuş gibi oluyoruz. Depremi hiç unutmamamız lazım. Deprem insanlara zarar vermez ama yapılar insanlara zarar verir. Bunu hep söylüyoruz." diye konuştu.

"ŞU ANDA BOLU'DAKİ BİNALARIMIZIN YÜZDE 70'İ SAĞLIKLI"

Başkan Yılmaz, 17 Ağustos 1999 Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinde kentteki binaların neredeyse yüzde 70'nin deprem öncesinde yapıldığını aktararak, "Büyük depremden önce yapılan binalar güvenli değildi. Şu an bu tersine döndü. Şu an Bolu'daki binalarımızın yüzde 70'i sağlıklı. Deprem dayanıklılığına uygun yapılmış ve kontrol edilmiş binalar. Yüzde 30 kadar olan kısmı ise depreme dayanıklılığı konusunda test edilmesi gereken yapılar." şeklinde konuştu.

4,9 İle Sallanan Boluluların Deprem Paniği, Anbean Güvenlik Kamerasında

"BİNALARIMIZ EĞER SAĞLIKLI İSE DEPREMLERLE YAŞAYACAĞIZ"

Yılmaz, gece yaşanan depremde ailece bir arada bulduklarını ve kaldıkları binaya güvendikleri için panik yapan olmadığını belirterek, kentte psikolojik olarak etkilenip binalarından ayrılanların olduğunu ancak herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını kaydetti. "Binalarımız eğer sağlıklı ise depremlerle yaşayacağız." diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Paniğe ve telaşa gerek olmadan depremle yaşamayı öğrenmek durumundayız. Bazen panikler de can kayıplarına neden olabiliyor. 'Allah can kaybı verecek depremlerden uzak tutsun' diyoruz. Bunun yanında depreme dayanıklı binalarda yaşamayı hepimize nasip etsin. Bu konuda da vatandaşlarımız depreme dayanıksız olduğunu gördüğü binalar varsa bunları ciddi bir testten geçirsin istiyoruz."

4,9 İle Sallanan Boluluların Deprem Paniği, Anbean Güvenlik Kamerasında

VALİ BARUŞ'DAN AÇIKLAMA: TESPİT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Bolu Valisi Aydın Baruş, depremle ilgili yaptığı açıklamada, bu gece saat 00.16 itibarıyla Bolu il merkeze bağlı Yeşilçele köyünde 4,7 şiddetinde deprem yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Deprem özellikle il merkezi ve köyler ile yakın ilçelerde hissedildi. Şu anda ekiplerimiz sahada. Emniyetimiz, jandarmamız ve AFAD ekiplerimiz herhangi bir olumsuz durum olup olmadığını tespit çalışması yapıyorlar. Şu ana kadar gerek 112 Acil'e gerekse jandarma ve emniyetimize ve AFAD'a herhangi olumsuz bir durum intikal etmedi."

4,9 İle Sallanan Boluluların Deprem Paniği, Anbean Güvenlik Kamerasında
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4,9 İle Sallanan Boluluların Deprem Paniği, Anbean Güvenlik Kamerasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement