Bolu'da Fetö'nün "Çatı Yapılanması" Davası - Son Dakika
Güncel

Bolu'da Fetö'nün "Çatı Yapılanması" Davası

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin, 34'ü tutuklu 119 sanığın yargılanmasına devam edildi.

07.05.2018 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "çatı yapılanması"na ilişkin, 34'ü tutuklu 119 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan belediye nikah salonundaki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşma, sanık avukatlarının, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yapmalarıyla sürdü.

Daha sonra tutuklu ve tutuksuz yargılanan bazı sanıkların son savunmaları alındı.

Tutuksuz sanıklar K.İ, M.T, R.D.E, İ.S, H.K, L.S, V.A, T.S, N.Ç, T.S, D.Z, N.B, Ö.G, B.H. ve B.A. suçlamaları kabul etmediklerini, vermiş oldukları ilk ifadelerin geçerli olduğunu belirterek, beratlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı sanıkların son savunmalarını yapması için 9 Mayıs'a erteledi.

İddianameden

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 145 sanığın yer aldığı iddianamede, firari sanıklar Adnan Daylan, Cuma Kartal, Suat Türkoğlu, Mustafa Çaka, Ahmet Çelebi ile tutuklu sanıklar Şevket Kahraman, Ali Osman Çelik ve Emin Sinoplu'nun "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, 137 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl altışar aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkeme, önceki celselerde 25 firari ile tutuksuz bir sanığın dosyasını ayırmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu'da Fetö'nün 'Çatı Yapılanması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement