Bolu'da, Mahkumların Eserleri Sergilendi - Son Dakika
Güncel

Bolu'da, Mahkumların Eserleri Sergilendi

Bolu\'da, Mahkumların Eserleri Sergilendi

Bolu T Tipi Cezaevi'nde hükümlü ve tutuklularının kurslarda gördükleri eğitimlerin ardından ortaya çıkan eserler sergilendi.

09.10.2013 16:48  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu T Tipi Cezaevi'nde, İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkılarıyla tutuklu ve hükümlüler için yağlı boya resim, ebru ve sedef kursları açıldı. Mahkumların cezaevindeki atölyelerde düzenli olarak katıldıkları kurslar sonunda yaptıkları ürünler bugün Bolu Belediyesi'nin kültür merkezinde sergilendi. 3 gün açık kalacak olan serginin açılışına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve davetliler katıldı. Mahkumların eserleri arasında, gemi maketleri, boncuktan yapılan elişleri ve tespihler yer aldı.

Hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılmaları için için kurslar açtıklarını belirten Bolu T Tipi Cezaevi Müdürü Mehmet Sürgün, "Mahkumların yaşamsal amaca yönelik olanaklarını kullanabilmeleri, doğru düşünce ve davranma süreçlerini hızlandırmak, tahliye sonrasında sosyal hayata yeniden adapte olabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da, Mahkumların Eserleri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement