Son 10 yılda çeşitli sebeplerden 276 orman yangını meydana geldi - Son Dakika
3.Sayfa

Son 10 yılda çeşitli sebeplerden 276 orman yangını meydana geldi

Son 10 yılda çeşitli sebeplerden 276 orman yangını meydana geldi

Bolu'da son 10 yılda çeşitli sebeplerden 276 orman yangını meydana geldi.

27.04.2023 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da son 10 yılda çeşitli sebeplerden 276 orman yangını meydana geldi. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olabilecek orman yangınları için mücadele hazırlıklarına devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl Bolu'da meydana gelen 15 yangında 9,72 hektar örtü yangını, 4,57 hektar tepe yangını olmak üzere toplamda 14,29 hektar alan zarar gördü. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangınların önüne geçmek amacıyla ilçelerde eğitimlerini sürdürüyor. Yangınların çıkış nedenlerini ve alınabilecek tedbirler ekipler tarafından eğitimlere katılan, şube mühendisleri, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri, orman muhafaza memurları, yangın işçileri ve orman yangınları gönüllüsü vatandaşlara anlatılıyor.

Son 10 yılda çeşitli sebeplerden 276 orman yangını meydana geldi

Son 10 yılda Bolu'da 47 adet yangın ihmal ve dikkatsizlik, 14 tanesi kaza, 123 faili meçhul, 89 tane yıldırım düşmesi nedeniyle orman yangını meydana geldiği öğrenildi. Öte yandan son 10 yılda ekipler tarafından 3 adet sigara izmariti nedeniyle yangın çıktığı belirlendi.

Eğitimin birinci aşamasında yangın, çıkış nedenleri, ilk müdahale yöntemleri ile iş güvenliği konusunda bilgiler veriliyor. Daha sonra ise arazide arazözlerin su kaynağından su alması, arazözün yangın mahalline giderek yangını söndürmesi, hortumların serilmesi ve toplanması, arazöz aparatlarının tanıtımı ve kullandırılması, iş güvenliği ile ilgili kişisel koruyucu donanım malzemelerinin tanıtılması ve kullandırılması, köpük kullanımı gibi konular uygulamalı olarak anlatılıyor.

Yangınlara karşı dikkat edilmesi gereken hususlarla yetkililer, özellikle anız, piknik ve çoban ateşi yakmamaları, sigaralarını seyahat halindeyken dışarı atmamaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son 10 yılda çeşitli sebeplerden 276 orman yangını meydana geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Lüks restoranda garsona asker üniforması giydirip servis yaptırdılar
    23:33 Lüks restoranda garsona asker üniforması giydirip servis yaptırdılar

    İstanbul'da lüks bir restoranda çekildiği öne sürülen görüntüler infiale yol açtı. Yabancı bir şahsa ait lüks restoranda, şov yapmak için garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement