Bolu'da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Bolu'da bu yıl birincisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları etkinliğine 25 bin kişi katılırken, bazı vatandaşların Portekizli ekibe horon oynayarak eşlik etmeleri güzel görüntüler oluşturdu.

07.06.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da bu yıl birincisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları etkinliğine 25 bin kişi katılırken, bazı vatandaşların Portekizli ekibe horon oynayarak eşlik etmeleri güzel görüntüler oluşturdu.

Bolu Atatürk Stadyumu'nda yapılan etkinliğe Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Emin Semercioğlu, çok sayıda ve vatandaş katıldı. 25 bin kişi stadyumun tribünlerini ne çimlerini doldururken, vatandaşların coşkusu görülmeye değerdi.

Sunuculuğunu Melih Gümüşbıçak, Nabila ve Senya'nın yaptığı Türkçe şöleni, İstiklal Marşı'nın okumasıyla başladı. 30 farklı ülkeden gelen 70 ayrı öğrenci birbirinden güzel Türkçe şarkılar söyledi. Aralıksız olarak iki saat süren şölende söylenen şarkılara eşlik eden Bolulular, Portekizli çocukların sergilediği horon performansına hayran kaldı.

Portekiz'den gelen çocukların söyledikleri Türkçe şarkılara bazı vatandaşlar horon oynayarak eşlik etti. Gecede bir konuşma yapan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Stadın içinde 13 bin kişi ve tribünlerde de bir o kadar izleyici vardı. Güzel bir başlangıç oldu. İstiklal Marşı ile başladık ardından da Köroğlu ve daha sonra yöresel halk oyunlarımızı izledik. Hem popüler müzik hem de halk müziklerini çocuklarımızdan dinledik. Aslında gülüp, oynamak, eğlenmek varken diğer şeylere niye gerek duyuluyor bilmiyorum. Bolu için unutulmaz bir gece oldu" dedi.

Türkçe Şöleni, öğrencilerin ve protokol üyelerinin hep bir ağızdan söylediği "Yeni Bir Dünya" şarkısı ve havai fişek gösterisiyle son buldu. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement