Bolu Fabrika Gibi Cezaevi - Son Dakika
Güncel

Bolu Fabrika Gibi Cezaevi

Fabrika gibi cezaeviBolu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkümların mobilya, sedef kakma, demir atölyeleri ile fırında yaptığı çalışmalar sonucu 2017 yılında 2 milyon 372 bin lira gelir sağlandı.

11.05.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fabrika gibi cezaevi

Bolu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkümların mobilya, sedef kakma, demir atölyeleri ile fırında yaptığı çalışmalar sonucu 2017 yılında 2 milyon 372 bin lira gelir sağlandı. Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, 215 hükümlünün çalıştığı fırın ve atölyelerin fabrika gibi olduğunu, 2018 hedeflerinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Kuruçay mevkiinde bulunan 5 bin metrekarelik cezaevi kampüsü alanı içerisine kurulan mobilya, sedef kakma, demir atölyeleri ile fırında çalışan 15 teknisyen ve usta ile birlikte 215 hükümlü ortaya çıkardıkları ürünlerle hem kendilerine gelir sağlıyor, hem ekonomiye katkıda bulunuyor. Mahkümların, atölyelerde ortaya çıkardığı el emeği göz nuru ürünlerin tanıtılması amacıyla düzenlenen programda konuşan Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Hem cezaevimizin hem Düzce cezaevinin hükümlü, tutuklu ve personeliyle ilgili ekmek üretimini buradaki fırın atölyemizde gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 8 bin kapasiteli bir fırınımız var. Şu anda günde 4 bin ekmek üretiliyor. Aynı zamanda unlu gıdaların da üretimi yapılıyor dedi. Önder Yaman, yalnızca cezaevinde üretilen ürünlerden yıllık 2 milyon 372 bin lira gelir elde edildiğini ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti Yaklaşık 5 bin metrekarelik kapalı ve açık alanda hizmet veriyoruz. Burada mobilya, fırın, park ve bahçe mobilya, sedef, demir atölyemiz olmak üzere faaliyetlerimiz söz konusu. Teknisyen ve usta anlamında 15 personelimiz ve 215 açık cezaevi infaz kurumu hükümlümüz çalışıyor bu faaliyet alanlarında. Bunun dışında adliye, tapu sicil müdürlüğü, icra müdürlükleri gibi alanlarda temizlik ve çay ocağı işletmeciliğimiz de var. Tüm bu faaliyetler sonucu, 2017 yılı mali yılında çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılan protokollerle brüt 11 milyon 399 bin liralık satış gerçekleştirildi. Bunun 2 milyon 372 bin lirası faaliyet geliri. Yani esasen burada büyük bir neredeyse fabrika çapında işletmeden söz ediyoruz. Bizim 2018 yılı hedeflerimiz bundan daha da yüksek şeklinde konuştu. Yaman'ın konuşmasının ardından, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Necati Uyanık'ın da eşliğinde atölyeler gezilerek yapılan işler hakkında bilgiler verildi.

Bolu Fabrika Gibi Cezaevi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Fabrika Gibi Cezaevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement