Bolu Tso'da Yeni Ticaret Kanunu'nu Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Bolu Tso'da Yeni Ticaret Kanunu'nu Ele Alındı

Bolu Tso\'da Yeni Ticaret Kanunu\'nu Ele Alındı

AİBÜ ile BTSO işbirliğinde düzenlenen 'Yeni Ticaret Kanunu'nun vergisel boyutunu konu edinen panel, TSO Kongre Salonu'nda yapıldı.

18.04.2013 15:08  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde düzenlenen 'Yeni Ticaret Kanunu'nun vergisel boyutunu konu edinen panel, TSO Kongre Salonu'nda yapıldı.

AİBÜ Bolu Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Çakır'ın moderatörlüğünü üstlendiği panelin konuşmacıları Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Necmi Tunca olurken, kongreye firma temsilcileri ve öğrenci grupları da yoğun ilgi gösterdi. Salonda bulunan canlı yayın sistemiyle, panel bina içindeki çeşitli noktalardan da takip edildi.

Panelde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ticaret Kanunu'nun arkasında bulunan temel prensibin firmaların uluslararası ölçekte rekabet edebilmelerine katkı sağlayacak bir yasal zemin oluşturulması olduğunu dile getirerek, "Kanunla getirilen yenilikler nelerdir? Öncelikle şeffaflıktır. Yani şirketlerimizin uluslararası pazarda saygınlık getirecek ve buna bağlı olarak şirketlerimiz daha kolay ortaklık yapısı sermaye yapısı ve kredi bulabilecek uluslararası piyasanın kullandığı evrensel ortak dili konuşabilecekler. Kanunun yenilikçi ve dinamik anlayışı evrensel açılımlar ve teknolojik gelişimlerin sağlamasını ve ülkemizin Avrupa birliğine giden sürecinde uluslar arası rekabet gücü de artırılmasına imkan sağlayacaktır. Kanunumuz bütün partilerin ortak mutabakatıyla çıkarıldı" diye konuştu.

Başta TOBB olmak üzere iş dünyasından kanunun uygulamasıyla ilgili gelen düzeltme taleplerini de dikkate aldıklarını ifade eden Fatih Metin, 6335 sayılı Kanun ile Ticaret Kanunu'nda dolaylı olarak 109 maddeyi etkileyen değişiklikler yaptıklarını belirtti. Fatih Metin ayrıca, iş yoğunluğu nedeniyle açılışında bulunamadığı Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasından da övgüyle söz ederek, başta Oda Başkanı Emin Semercioğlu olmak üzere binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Panelin diğer konuşmacısı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu ise katılımcılara Yeni Ticaret Kanunu'nun ve bu kanunda yapılan değişikliklerin tüccar ile sanayici açısından önemli kısımlarını anlattı. Emin Semercioğlu, bağımsız denetim, işlem denetimi, tutulan defterler ve onay prosedürleri, pay senetleri, MERSİS sicil sistemi ve online şirket kuruluş işlemi, yedek akçe ayrılması gibi başlıklarda katılımcılara bilgiler verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve SMMM Odası Başkanı Necmi Tunca da Ticaret Kanunu'ndaki düzenlemelerin muhasebe ve vergi yönünden görünümüyle ilgili bilgi ve görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Panelin sonunda Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin'e ve diğer panelistlere teşekkür plaketleri takdim edildi.

(UU)

18.04.2013 14: 58: 54

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu Tso'da Yeni Ticaret Kanunu'nu Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement