Bolu - 'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' Sempozyumu Abant'ta Başladı - Son Dakika
Güncel

Bolu - 'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' Sempozyumu Abant'ta Başladı

Bolu - \'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği\' Sempozyumu Abant\'ta Başladı

'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' sempozyumu Abant'ta başladıBOLU'da Vuslat Platformu tarafından düzenlenen 'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' sempozyumu başladı.

05.11.2016 02:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' sempozyumu Abant'ta başladı

BOLU'da Vuslat Platformu tarafından düzenlenen 'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' sempozyumu başladı.

Vuslat Platformu tarafından Bolu'da, Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlenen ve üç gün sürecek 'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' sempozyumu, Bolu Valisi Aydın Baruş, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci ile aralarında akademisyenlerinde yer aldığı 500 kişinin katıldığı açılış programı ile başladı. Sempozyuma katılması beklenen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise rahatsızlığı nedeniyle programını iptal etti.

Sempozyumun açılışında konuşan Cebeci, Allah için sonuna kadar mücadele edecek genç nesillere ihtiyaç olduğunu belirterek, "Sistem bizi öyle sindirmiş, öyle korkutmuş ki; bizden cesur çıktılar. Bizler polis, jandarma gördüğümüzde yolumuzu değiştirirken, onlar merminin, tankın, topun üzerine gittiler. Eğer biz gerektiğinde şehadeti yaşamaya tercih edemezsek, zillet devam eder. Zillete alışmış olan insan için bunlar fark etmiyor. Ölü, kendisine vurulan darbe ve kılıcı hissetmez. Ama bu milletin mayasında var olan o boyun eğmeme, hürriyet anlayışı var. Bu noktalara kolay gelinmedi. Elinin tersiyle dünyayı itecek, Allah için sonuna kadar mücadele edecek genç nesile ihtiyacımız var. Sadece basit fani dünya adına hesap yaparsak o istikamette gençler kendilerini kurgularsa, insanların tamamını tatmin edecek ne yeterli makam var, ne yeterli madde var. Asıl gücü taşıyacak olan Anadolu gençliğidir, islama ve Allah'a bağlı gençlik" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ise 15 Temmuz'un bambaşka bir şey ifade ettiğini söyleyerek, "Gençlik kolları başkanlığımda illerde, ilçelerde teşkilatıma sokmayacağım tarzda giyinen ve konuşan çocuklar o gün tankın ve topun önündeydi. Sadece sizler değil, bizler de o gün, o gecede gençlerden, yani yaşıtlarımızdan çok şey öğrendik. Bambaşka sosyolojilerden de bir şeyler öğrendik. Herhalde yarım saat önce çilingir sofrasından kalkmış ağızı bolca alkol kokan bir sarhoş kardeşimiz. Bizim genç arkadaşlarımızın yanında silahlara doğru yöneliyor. Bizim arkadaşlarımız da 'Abicim sarhoşsun, geç arkaya tamam anlıyoruz bizimle berabersin ama, bizim başımızı belaya sokma' diyorlar. O da 'Yarım saat önce alkol içmiş olmam benim şehadetimi engelleyeceğiniz anlamına mı geliyor' diyor ve tekrar öne atılıyor ve Allah'ın izniyle şehit oluyor. 15 Temmuz'da o gayreti gösterenler de, bu bilinci ortaya koyarken de aynı zamanda gezi parkına bu bilinci ortaya koyanlar da o gençlerdi. 17-25 Aralık'a karşı aynı bilinci ortaya koyanlar da o gençlerdi" diye konuştu.

15 TEMMUZ'DAN DAHA KÖTÜSÜ OLAMAZ

15 Temmuz darbe girişiminde Allah'ın Türkiye'yi olabileceğinin en kötüsünden koruduğunu vurgulayan Beşir Atalay ise, "Rabbimiz bizi 15 Temmuz'da da korudu. Olabileceğinin en kötüsünden korudu. Dolayısıyla bundan daha kötüsü olamaz. Onun için şükredelim. O gece farklı birşeyler gelişseydi, ne Türkiye olurdu, ne geleceğimiz olurdu. Her şey çok farklı olurdu. O güzel gençler, gazilerimiz Allah hepsinden razı olsun. Milletimiz büyük bir savaş ortaya koydu. Büyük bir bilinç ortaya koydu. İnşallah bundan sonra o bilinç devam eder. O rüzgar hala canlı duruyor. O rüzgarı korumak lazım. O rüzgarı kaybettirmemek lazım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu - 'Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği' Sempozyumu Abant'ta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement