Bolu'ya Tünelle Getirilecek Kaynak Suyu Projesinde Sona Doğru - Son Dakika
Güncel

Bolu'ya Tünelle Getirilecek Kaynak Suyu Projesinde Sona Doğru

Bolu\'ya Tünelle Getirilecek Kaynak Suyu Projesinde Sona Doğru

BOLU'da, musluklardan kaynak suyu kalitesinde içme suyu akması için yapımına başlanan 3 bin 500 metre uzunluğundaki tünelin 2 bin 500 metrelik bölümü tamamlandı.

15.08.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOLU'da, musluklardan kaynak suyu kalitesinde içme suyu akması için yapımına başlanan 3 bin 500 metre uzunluğundaki tünelin 2 bin 500 metrelik bölümü tamamlandı.

Bolu Belediyesi trafından kent merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karadere Köyü mevkisindeki kaynak suyunun kente kazandırılması için başlatılan projede sona yaklaşılıyor. 3 bin 500 metresi tünel, 8 kilometrelik bölümü isale hattından oluşan Karadere içme suyu projesinde bugün itibariyle 2 bin 500 metreye ulaşıldı. Tünelin yapımının tamamlanması için geriye 1 kilometrelik sölüm kaldı.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Yedigöller tarafındaki kaynak suyunun şehre getirilmesi için 2 bin 500 metrelik bölümü açılan tüneli kentteki köy ve mahalle muhtarları ile birlikte gezerek bilgi aldı.

Karadere Sularının ilk ayağı ve en önemli kısmı olan tünel açma çalışmalarında proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şöyle dedi:

"Bolu'nun Kuzeyi ve Batısı İstanbul'a içme suyu olarak tahsis edilmişti. Doğu taraf ise Ankara'ya tahsis edilmiş ve Bolu hiçbir zaman düşünülmemiş. Biz Belediye Başkanı olduğumuzda Çaygökpınar suyunu yani arsenikli olan içilmesi mümkün olmayan suyu Bolu kullanıyordu. Kimsenin de bir şikayeti yoktu. Ayrıca zaman zaman susuz kalmışız yani su yetmemiş ve telaşa düşmüş ve kuyu suyu ile bunu takviye etmişiz. Yani biz göreve gelmeden önce Bolu, arsenikli Çaygökpınar suyunu ve kuyu suyu içiyordu. Göreve geldikten sonra su problemi için Karadere sularının Bolu'ya tahsis edilmesi konusunda ömrümü verdim diyebilirim. Sonuçta biz bu suların 300 lt/sn'lik bir kısmının tahsisini Bolu'ya yaptırdık. Asıl başarı buradadır. Şu an çok rahatladık. Bolu'ya yetecek kadar suyu tahsis ettik. Biz bununla da yetinmiyoruz. Allaha şükür şu anda 50 lt/sn'lik bir su da tünelin içinden çıktı. Allaha şükür tünelin 2 bin 500 metrelik kısmı bugün itibariyle tamamlandı ve geriye sadece 1 kilometrelik bir kısım kaldı. İnşallah bu 1 kilometrelik kısım da zamanında tamamlanacak ve Boluluların çeşmelerinden bu suyu akıtacağız."

Projenin tamamlanması ile kentin içme suyu ihtiyacı Karadere'den gelecek ve saniyede akacak 300 litrelik kaynak suyu ile karşılanacak.

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'ya Tünelle Getirilecek Kaynak Suyu Projesinde Sona Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement