Bölükbaşı Başbakana Yüklendi - Son Dakika
Politika

Bölükbaşı Başbakana Yüklendi

Bölükbaşı Başbakana Yüklendi

MHP'li Bölükbaşı: "AKP Yolsuzlukların Markası Oldu"

05.03.2011 22:52  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı?nın davetlisi olarak kente gelen (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, "AKP yolsuzlukların markası oldu" dedi. Yaklaşık 700 parti üyesine siyaset konferansı veren Bölükbaşı, ?Kayıkçı bir babanın oğlu diye tanımladığım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün çocuğunun gemicikleri olan bir baba durumuna geldi" dedi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Efkan Erkan, tek başına iktidar sloganı ile seçim startı verdiklerini söyledi. İl Başkanı Erkan?dan sonra söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, ?AKP kurumsal yolsuzlukların markası oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi bildiğiniz gibi yolsuzluklarla mücadele edeceğiz sahte söylemi ile iktidara gelmiş ama 8.5 yıl içinde mahalli idarelerden, merkezi hükümetin her kademesine, parti teşkilatlarından her seviyeyi içine alacak şekilde, bütün kadroları boğazına kadar yolsuzluk çamuruna batmıştır. Hiçbir siyasi iktidar, çok partili siyasi hayatımızda, bugüne kadar AKP gibi kurumsal yolsuzluk markası haline gelmemiştir" dedi.

İnsanların, bir mahkeme kararı ile tespit ve tescil edilmediği sürece yolsuzluk yapmakla suçlanamayacağını dile getiren Bölükbaşı, ?Bu ne bizim ahlaki, ne de siyasi anlayışımıza uyar. Ne de kanunlar böyle bir mesnetsiz suçlamada bulunmamıza izin verir. Ama gelin size bir Başbakan portresi çizeyim. Mecliste, hakkında bekleyen dokunulmazlık dosyalarından birisi, Kalpazanlık olsun. Diğeri zimmet olsun. Üçüncüsü de resmi evrakta sahtecilik olsun. Bu sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM'de bekleyen dokunulmazlık dosyalarının üçünün başlığıdır. Bir Başbakan düşünün ki, Milletvekili dokunulmazlığına, Türk adaleti önünde hesap vermekten kaçabilmek için, bir cankurtaran simidi gibi sarılsın" dedi. Bir Başbakan düşünün ki siyasete girdiği ilk dönemde, Türk Milleti?nin karşısına çıkıp, kendisinin çok zor ekonomik şartlarda büyüdüğünü, babasının İstanbul Şehir Hatlarında görevli, çok dar gelirli bir gemi çalışanı olduğunu söylesin diyen Bölükbaşı ?Aynı Başbakan İlk ve ortaokul çağlarında harçlığını çıkarabilmek için, İstanbul sokaklarında, simit, su ve limon sattığını söylesin. Çocuklarını okutacak parası olmadığı için, arkadaşlarından yardım aldığını söylesin. Ama gelin görün ki, bir kayıkçı babanın oğlu olarak dünyaya gelen bu başbakan, çok kısa süre içinde, gemi sahibi çocukların babası haline gelsin. Babalarının parası olmadığı için arkadaşlarından aldığı yardımla, yurt dışında okuyan bu başbakanın çocukları, her dört gençten birinin işsiz olduğu Türkiye'de, ülkeye döndükten sonra, altın, mücevher, armatörlük ve gemicik alanlarında çok büyük ekonomik bütçelere imza atsın. Bu başbakanın adı da Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Konferansın sonunda ?Sizce bunda vicdanları rahatsız eden bir garabet yok mu?" diye partililere soran Bölükbaşı, sözlerine şöyle devam etti: ?Sayın Başbakanın serveti bizi hiç ilgilendirmez. Allah ziyade etsin. Ama tek bir şartla. Bu helal bir kazanç olsun. Bu servetin meşru kaynağını inandırıcı bir şekilde ortaya koyabilsin. Ama sayın Başbakanımız bu tartışmalara hiç girmemekte. ?Ben hesabı öbür dünyada Allah?a veririm? diye işin içinden sıyrılmaya çalışmaktadır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bölükbaşı Başbakana Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement