Bolvadin Devlet Hastanesi Doğalgaza Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Bolvadin Devlet Hastanesi Doğalgaza Kavuştu

Bolvadin Devlet Hastanesi Doğalgaza Kavuştu

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi’nde doğalgaz dönüşünün yapıldığı ve hastanenin bundan böyle modern sistem ile ısınacağı belirtildi.

20.02.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'nde doğalgaz dönüşünün yapıldığı ve hastanenin bundan böyle modern sistem ile ısınacağı belirtildi.

Hastane Müdürü Halil Demirezen, doğalgaz sisteminin kas-kat sistemi olarak yapıldığı ve Bolvadin'de bulunan kamu kurum ve kuruluşları arasında bu kapasitede bir ilk olduğu söyledi. Demirezen, sistemde doğalgaz kazanı kullanılmadığını ve toplamda 1 milyon 700 bin kalori ısı üretebilen 19 adet sanayi tipi kombi kullanıldığını kaydetti. Halil Demirezen, bu sistemin tasarruf amaçlı yapıldığını, hastanenin ihtiyacı kadar olan ısının binaya sistem tarafından otomatik olarak sağlandığı, sıcaklık değerinin sistem tarafından kontrol edilerek yeteri kadar kombinin yandığı, diğerlerinin ihtiyaca binaen otomatik olarak devreye girdiği veya devreden çıktığını söyledi. Demirezen, yeni sistemle ilgili şunları söyledi:

"Hastanemizde mevcut olan fueloil ile ısınma yüksek maliyetlere sebep olmakta iken doğalgaza dönüşüm ile birlikte yüzde 25 civarında tasarruf sağlanacağı tahmin edilmektedir. Hastanemizin dış cephe mantolama ihalesinin yapıldı ve yakında çalışmalar başlayacak. Bu işlemin bitiminde ısı tasarruf oranının yüzde 35-40 civarında olacağı tahmin edilmektedir. Sistemin 2 yılda kendini amorti edeceği tahmin edilmektedir. Toplamda 350 bin TL civarında maliyeti olan doğalgaza dönüşüm ile birlikte hastanemizde artık hastalara banyo için sıcak su verilmeye başlanılacaktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolvadin Devlet Hastanesi Doğalgaza Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement