Harvard Üniversitesi: Kuzey Kore, Biyolojik Silah Üzerinde Çalışıyor - Son Dakika
Dünya

Harvard Üniversitesi: Kuzey Kore, Biyolojik Silah Üzerinde Çalışıyor

Harvard Üniversitesi, Kuzey Kore'nin 1960'dan bu yana biyolojik silah üzerinde çalıştığını ve ülkede en az 3 biyolojik silah üretim merkezi bulunduğunu belirtti.

25.10.2017 10:35  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore yönetiminin 1960'lardan bu yana biyolojik silah üzerinde çalıştığını belirten Harvard Üniversitesi araştırma ekibi, ülke yönetiminin biyolojik silah yaymayı hedeflediğini öne sürdü.

ÇALIŞMALARA 1960'LARDA BAŞLADILAR

Harvard Üniversitesi nezdindeki araştırma merkezi Belfer, Kuzey Kore'nin nükleer silahın yanı sıra, Kuzey Kore'den kaçarak Güney Kore'ye sığınan kişilerle görüşen ABD'li araştırmacılar, Pyongyang'ın 1960'lı yıllardan başlayarak biyolojik silah üzerinde çalıştığını iddia etti.

EN AZ 3 BİYOLOJİK SİLAH ÜRETİM MERKEZİ VAR

Sputnik'in yer alan habere göre Belfer'in raporunda, Kuzey Kore'de en az 3 biyolojik silah üretim merkezi ve bu yöndeki çalışmalarla ilgili olduğu düşünülen 7 araştırma merkezinin bulunduğu öne sürüldü. Pyongyang'daki Biyoteknoloji Enstitüsü'nün de bu merkezlerden biri olduğu kaydedildi. Ülkenin, bu merkezde şarbon, çiçek hastalığı, botulizm, kolera ve veba dahil çeşitli patojenlerin geliştirildiği iddia edildi.

BİYOLOJİK SİLAH YAYMAYI PLANLIYOR

Raporda, Kuzey Kore yönetiminin savaş durumunda füzeler, robot helikopter, uçaklar ve yurt dışındaki gizli ajanlar dahil binlerce istihbarat çalışanının yardımıyla biyolojik silah yaymayı planladığı ileri sürüldü.

Harvard Üniversitesi: Kuzey Kore, Biyolojik Silah Üzerinde Çalışıyor

Son Dakika Dünya Harvard Üniversitesi: Kuzey Kore, Biyolojik Silah Üzerinde Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement