Booking.com'un Engelleme Kararı İtirazını Mahkeme Reddetti - Son Dakika
Ekonomi

Booking.com'un Engelleme Kararı İtirazını Mahkeme Reddetti

Dünyaca ünlü online rezervasyon sitesi booking.com'un kendisi hakkında verilen engelleme kararına yaptığı itiraz, mahkeme tarafından reddedildi.

26.05.2017 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya'dan Emre Eser'in haberine göre, booking.com'un itiraz talebine yönelik karar duruşması bugün yapıldı. İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına 9 tur şirketi, 9 otel ve turizm şirketi, 3 gerçek kişi ile TÜROB ve Bodrum Turistik Otel İşletmecileri Derneği katıldı.

MAHKEME TEDBİR KARARINI KALDIRMADI

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, booking.com'a konan ihtiyati tedbir kararını kaldırmadı. Böylece mahkeme Booking.com ve diğer otelcilerin yaptığı itirazı reddetti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla daha önce açılan davada, online rezervasyon portalı Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmişti.

OTELCİLER DE KARARA İTİRAZ ETTİ

Karara başta Booking olmak üzere aralarında Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) gibi birliklerinde bulunduğu çok sayıda taraf itiraz etti. Booking.com ve otelcilerin iki hafta içerisinde verilen son karara itiraz etmesi bekleniyor.

Booking.com\'un Engelleme Kararı İtirazını Mahkeme Reddetti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Booking.com'un Engelleme Kararı İtirazını Mahkeme Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement