Bor Kültür Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bor Kültür Evi Açıldı

Bor Kültür Evi Açıldı

Niğde’nin Bor İlçesinde Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi Kilise artık Bor Kültür Evi olarak hizmet verecek.

10.06.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'nin Bor İlçesinde Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi Kilise artık Bor Kültür Evi olarak hizmet verecek. Bor Kültür Evi için açılış töreni düzenlendi.

Törene, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan, Niğde Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, yıllardır atıl vaziyette bulunan tarihi binanın artık kültür evi olarak hizmet vereceğini söyledi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise yaptığı konuşmada Niğde ve Bor ilçesinin tarihi değerlerine ve geçmişine vurgu yaptı.

Vali Kılıç: "öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki dağlar taşlar dile gelse sizlere 3 bin yıllık tarihimizden bahsedecekler. Sizlere geçmişte dünyanın merkezi halinde olan, uygarlığın beşiği olan bir coğrafya Kapadokya'dan bahsedecekler. Kapadokya'nın anahtarı girişi olan Niğde ve Bor'dan bahsediyoruz. Çok sayıda devlet adamı, sanatçı ve önemli şahsiyetler yetiştiren Niğde ve ilçemiz Bor'un kendine has bir şehir kültürü vardır. Ben Anadolu coğrafyasının birçok yerinde çalıştım. Bor ilçesine baktığımızda kendine has bir kültürü olduğunu görüyoruz. Kentler yalnızca bina ve sokaklardan meydana gelmemektedir. Kentleri kent yapan kendi kültürleridir. Bor'da da böyle bir kültür var. Bu kültürü yaşatmak lazım. Bu da ancak ve ancak kanun gereği belediyelere aittir. Mahalli kültürleri belediyeler yaşatırlar. Belediyelerin bir merkez kurarak bunu geliştirmeleri gerekmektedir. Bunun adına kent merkezi veya kültür evi diyebiliriz. Bor belediye başkanımız da gerçekten çalışkan ve ufku açık bir arkadaşımız. Zaman zaman bir araya geldiğimizde ilçe için bir ihtiyaç olduğundan ve yaptığı çalışmalardan bahsetmişti. Bunun ilk adımını kültür evini açarak atmış oldu. Bu kültür evimiz, Bor'un o kadim kültürünü anlatan, ilçemizi tanıtan ve bu ilçede yetişmiş devlet adamı ve sanatçılarımızı anlatan bir merkez olmasını temenni ediyorum. Bu merkezin ileriki kuşaklara aktarmak zorunda olduğumuz bor kültürüne hizmet etmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bor Kültür Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Borlu ev hanımları tarafından yapılan el sanatları ve yine Borlu olan devlet adamı, sanatçı, bilim adamı ve önemli şahsiyetlerin tablolarının yer aldığı sergi gezildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bor Kültür Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement