Bor Madeninden Üretilen Boron'un Satışı Beklentileri Aştı - Son Dakika
Güncel

Bor Madeninden Üretilen Boron'un Satışı Beklentileri Aştı

Eti Maden'nin yaptığı araştırmalar sonucunda BOR madeninden üreterek piyasaya sürülen 'Boron' temizlik deterjanı satışları beklentileri aştı. Bunun üzerine harekete geçen Eti Maden, fabrikada vardiyaları artırırken, mesailer 24 saate çıkarıldı.

16.02.2019 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Bakanlığı tarafından başlatılan yeni bor stratejisinin sonucunda Eti Maden tarafından üretilen ve piyasaya sürülen 'Boron' temizlik deterjanı halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

YENİ YATIRIM YOLDA

Eti Maden'in Eskişehir Kırka fabrikasında üretilen Boron, BİM, A101, Şok, Migros, Carrefour, Mopaş, Çağrı, Onur, Rammar, Sultan- Kütahya, Biçen, Kayseri Gross, Gökkuşağı, Pekdemir Çiftliği gibi marketlerde satışa çıktı. Satışların beklenin üzerine çıkmasıyla fabrikada vardiya sayısının artığını ve 24 saat mesai yapıldığını dile getiren yetkililer, fabrikada üretimi artırmak için yatırım yapmaya hazırlandıklarını ifade ettiler.

BOR'DAN 3 GÜBRE GELİŞTİRİLDİ

İkinci 100 günlük icraat programında yer alan "tarım sektörü için üç yeni bor gübre geliştirilmesi" çalışmalarında sona gelindi. Bakanlık toprağa takviye olarak eklenecek ve ürünlerin verimliliğini artıracak '2-4 mm granül boraks pentahidrat', '2-4 mm granül kolemanit' ve '2-4 mm granül üleksit' adını verdiği üç farklı bor gübre geliştirdi. Fazla yağış alan bölgeler ile orta ve az yağış alan bölgeler için ayrı ayrı gübre geliştiren Bakanlık gübreleri Kırka Bor İşletmeleri Müdürlüğü'nde bulunan Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde üretildi. Tarımda mikro besleyici olarak kullanılan bor sayesinde ürün verimliliği yüzde 20'ye kadar artacağı gibi ürünler, fazla yağış alan bölgeler ile orta ve az yağış alan bölgeler için ayrı ayrı piyasaya sürülecek.

HEDEFTE İHRACAT DA VAR

Bakanlık bor gübrede yurt dışı piyasaları da hedefine koydu. Özellikle fazla yağış alan Güney Asya, Güney Amerika ve Sahra Altı Afrika bölgelerinde bu ürünlerin kullanımının etkili olacağını tespit eden Bakanlık ürünün ihracatında bu pazarlara yönelecek.

Bor Madeninden Üretilen Boron\'un Satışı Beklentileri Aştı

Son Dakika Güncel Bor Madeninden Üretilen Boron'un Satışı Beklentileri Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş'ta Vefa Ekipleri Bayram Öncesi Yardıma Koşuyor
    12:14 Muş'ta Vefa Ekipleri Bayram Öncesi Yardıma Koşuyor

    Muş'un Bulanık ilçesinde kaymakamlık bünyesindeki 'Vefa' ekipleri, bayram öncesi en ücra köylere giderek yaşlıların evini temizliyor, ilçe merkezindeki ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Vefa Projesi' kapsamında bayram öncesi yaşlı, engelli ve yatalak hastaların evinin temizlenmesi ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek götürülmesi için aralarında kadınların da bulunduğu 15 kişilik ekip oluşturuldu.

  • Samsun'da Hastaneye Götürülen Yaşlı Kadının İçinde Bulunduğu Otomobil, Doktora Giden Hastanın Otomobiline Çarptı
    12:13 Samsun'da Hastaneye Götürülen Yaşlı Kadının İçinde Bulunduğu Otomobil, Doktora Giden Hastanın Otomobiline Çarptı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde, ameliyat için hastaneye götürülen yaşlı kadının içinde bulunduğu otomobil, aynı hastaneye doktora giden hastanın idaresindeki otomobile çarptı. Kazada yaşlı kadın ile eşi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Nevşehir'de Gazze'ye Yardım Kampanyası Başlatıldı
    12:13 Nevşehir'de Gazze'ye Yardım Kampanyası Başlatıldı

    Nevşehir Valiliği himayesinde sivil toplum kuruluşları tarafından '1 günlük kazancım Gazze'ye' sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı katliamlar sonucunda bölgede ciddi bir gıda krizi yaşandığı belirtilerek, Ramazan ayı dolayısıyla mazlum halka destek olmak amacıyla kampanyanın düzenlendiği açıklandı. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, ilgili sivil toplum kuruluşlarının hesapları üzerinden yardımlarını iletebilirler.

  • Karadağ Heyeti, Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti
    12:13 Karadağ Heyeti, Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti

    Karadağ Heyeti, Gelişim Zorluğu Olan Engelli Çocuk ve Gençlik Merkezi'ni temsilen Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette, merkezin çalışmaları hakkında bilgi alındı.

  • Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak İstanbul'da Gözaltına Alındı
    12:12 Boydak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak İstanbul'da Gözaltına Alındı

    Kayyum atanmış Boydak Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da yapılan operasyon sonucunda gözaltına alındı. Boydak hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu. İşlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Boydak, Fetullahçı terör örgütüyle ilişkili eylem ve faaliyetlerin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında gözaltına alındı.

  • Erzincan'da Ramazan Ayında Aydınlatılmış Pistlerde Gece Kayağı
    12:12 Erzincan'da Ramazan Ayında Aydınlatılmış Pistlerde Gece Kayağı

    Erzincan'da kayak severler, ramazanın kayak sezonuna denk gelmesi nedeniyle iftardan sonraki zamanlarını aydınlatılmış pistlerde geçiriyor. Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde gece kayağı saatleri, ramazan için değiştirilerek 19.30-22.00 saatleri arasında kayak severlere hizmet veriliyor. Vatandaşlar, ramazanın bu yıl kayak sezonuna denk gelmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.

  • Samsun'da Kumar Oynayanlara İşlem Yapıldı
    12:12 Samsun'da Kumar Oynayanlara İşlem Yapıldı

    Samsun'da polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde kumar oynadıkları tespit edilen 12 şahıs ile iş yeri sahibi 2 kişi hakkında işlem yapıldı. Kumar oynayanlara idari yaptırım uygulanırken, işyeri sahipleri ise 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak' suçundan adli işlem gördü. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.

  • 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
    12:11 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Işıkhan, ilaçların hastaların şifa olmasını temenni ederek vatandaşlara sağlıklı bir ömür diledi.

  • İstanbul'da kargo çekleri operasyonu: 102 şüpheli gözaltına alındı
    12:10 İstanbul'da kargo çekleri operasyonu: 102 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda kargoya verilen çekleri çalan ve kurdukları paravan şirketler aracılığıyla da çeklerin tahsilatını yapan 102 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 2'si avukat 48 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement