Boran Kuzum: Maceracı biri değilimdir - Son Dakika
Magazin

Boran Kuzum: Maceracı biri değilimdir

Boran Kuzum: Maceracı biri değilimdir

? Evde kalmak nasıl bir deneyimdi?

26.07.2020 11:51  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? Evde kalmak nasıl bir deneyimdi?

Kendi normalimde de evde bolca zaman geçirdiğim için, çok büyük bir deneyim değildi benim için. İlginç olan, tüm dünyayı hemen hemen aynı şekilde etkileyen bir durumda olabildiğince pozitif kalma ve bunu paylaşma çabasıydı. Şifalanmak ve şifa vermek istedik sanırım.

? Bu süreçte kendinizle ilgili yeni bir şey keşfettiniz mi?

Çok büyük bir farkındalık yaşamadım ama kendime daha fazla zaman ayırmam gerekiyormuş sanırım. 5 yıllık yoğun bir sürecin ardından kendime ait bir zaman kalınca anladım bunu. Her anlamda daha fazla kendini dinleyebilmek için önemliymiş yalnız kalabilmeyi başarmak.

? Bir "evde kalmak çok iyiydi, kendimi dinledim" ekibi var bir de "vaktim olsa yaparım dediğimiz şeylere vaktimiz oldu, yapamadık" diyenler var. Siz bu konuda ne düşünüyorsun?

Kendi jenerasyonumdan da bildiğim kadarıyla uzun süre evde kalabilen kişiler sınırlıydı. Zaman zaman durup düşünmek, kendini dinlemek iyidir, bunu zoraki de olsa deneyimledik. Yaşadığımız zaman diliminde gençliğini yaşayan herkes için iyi de olmuştur diye düşünüyorum. Kesinlikle ertelediğim bir sürü şeyi de yapma fırsatım oldu ama ben çok kişiselleştiremiyorum yine de bu süreci. Dünyanın her yerinden, her kültürden, her bakış açısından insan için, kim olduğu fark etmeksizin, toplu bir etkilenme ve farkındalık olarak görüyorum.

? Geriye dönüş nasıl oldu?

Herkesin sağlıkla sınandığı bu dönemi henüz atlatamamışken, hala bir insanın rengi yüzünden yaşayabileceği ırkçılığı, ayrımcılığı gördük maalesef. Var olmaya çalıştığımız yüzyılda hala bunların mücadelesini veriyor olmak acı.

 <a class='keyword-sd' href='/boran-kuzum/' title='Boran Kuzum'>Boran Kuzum</a>: Maceracı biri değilimdir

Güldürmek için bel altı vurmadık

? Yeni hayatımızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Sosyalleşmek artık ne demek sizin için?

Şu an sosyalleşmek benim için yaşadığım mahallede sınırlı arkadaşımla yürüyüşe çıkabilmek, birbirimize gidip gelebilmekten ibaret. Bu durumun nasıl ilerleyeceğini yaşayarak göreceğiz sanırım. İşimi özledim, aileme, arkadaşlarıma sarılmayı özledim. Ama biraz daha sabredeceğiz mecburen.

? Yeni projeniz Saygı'dan bahsedebilir misiniz?

"Saygı", çeşitli alanlarında çürümüşlük barındıran bir toplum yapısında, kendi adalet düzenini kurma arayışında olan iki gencin hikayesi. Beni inanılmaz mutlu ediyor bu hikayenin bir parçası olmak. Ercan Mehmet Erdem, müthiş bir hikaye örgüsü kurmuş, heyecanla onun kaleminden dökülen diyalogları oynamayı bekliyorum.

? Nasıl bir karakteri canlandıracaksınız?

Savaş, girdiği muhabbetlerde ettiği laflarla ruhundan ödün verdiğini hisseden, daha fazla alçalmamak için yalnızlığı seçen bir genç. Üniversite okumamayı tercih etmiş, kendi kendini geliştirmiş bir karakter. Şimdiden heyecanlıyım, Miray'la yeniden aynı projede buluşmayı ve Nejat İşler, Erkan Can gibi önemli isimlerle aynı sette olmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

? Rol aldığınız "Biz Böyleyiz" filmi de beğenildi. Uzun zamandır popüler sinemada risksiz hikayeler, klişe karakterler vardı. Bildiğimiz insanların filmi diyebilir miyiz?

Türkiye ana akım sinemasında, beğenilir beğenilmez, yeni bir anlatım yakaladığına inanıyorum. Güldürmek için bel altı vurmadan, karakterleri ve durumları karikatürize etmeden, dramatik anları da kanırtmadan, hayattan olduğu gibi aktaran, naif bir film oldu.

İzleyende de güzel bir his bırakması tek beklentimiz. Kimse kimseye ait değildir

? İnsanların yaşadıkları yerler arasındaki farkların görüş uçurumları yaratmasına nasıl engel olabiliriz?

Bunun için ideal sosyal devlet düzeninde, aşırı gelir farklarının bir sokakla hayatları değiştirmesinin önüne geçilmesi gerekir ama asıl önemlisi insanların bu ayrımı kendilerinin yapmasının önüne geçmek.

Bu da kişisel farkındalık seviyesiyle alakalı. Herkes farkında olduğu kadar bir toplumun ya da topluluğun parçası olabilir. Kendinden farklı olana karşı hoşgörü ve kabulleniş gösterebilir.

? Şu an hangi kitapları okuyorsunuz?

Şu an iki kitap okuyorum; Phillippe Djian'dan "Betty Blue" ve Patti Smith'in "Çoluk Çocuk"u. İkisi de müthiş. Yaşa bağlı olmaksızın bir alışkanlık aslında kitap okumak. Ben hikayeleri hep farklı ağızlardan duymayı severim, başka zihinlerde duyguların ve hislerin nasıl olduğu hep ilgimi çekiyor.

? Ait olma duygumuz nereden gelir?

Aidiyet çok kompleks bir kavram. Eğer bir kişiye olan aidiyetten bahsediyorsak, kimse kimseye ait değildir. Ait hissetmek, bir bütün olmaksa bu hissin karşılıklı olduğunu düşünüyorum. Bir yere, ülkeye, şehre ait hissetmek de o yerin sana verdiği histen ve güvenden kaynaklanır sanırım, bende çok çalışmayan bir his maalesef.

Maceracı biri değilimdir

? Yaptığınız en maceracı şey neydi?

Çok maceracı değilim sanırım. Ama iki sene önce Amerika'ya tek yön bilet alıp orada da hava koşulları sebebiyle uçuşum iptal olunca aynı gün içinde otobüs bileti alıp Times Meydanı'ndan başka bir şehre doğru yağmur altında, uzun bir gece yolculuğuna çıkmıştım. Tek başıma...

? Hangi tehlikeli sporu yapmak isterdiniz?

Bir kere paraşütle helikopterden atlamak isterim.

? Başka bir şehirde yaşasaydınız bu hangi ülkede, hangi şehir olurdu ve orada ne iş yapmak isterdiniz?

Uzun süre tek bir şehirde yaşamak istemezdim ama Prag'da film çekmek isterdim.

? Bu yaz nasıl geçecek?

Bu yaz çalışarak geçecek. Ama çalışmayı özledik, o yüzden mutluyum.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Boran Kuzum: Maceracı biri değilimdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.


Advertisement