Bornova Belediyesinin yıkımına vatandaştan tepki - Son Dakika
Güncel

Bornova Belediyesinin yıkımına vatandaştan tepki

- Bornova Belediyesinin yıkımına vatandaştan tepki Yıkım sırasında vatandaş ve ekipler arasında gergin anlar yaşandı İzmir'in Bornova ilçesi Yakaköy Mahallesinde 2B kapsamında yer alan arazilerdeki evleri Bornova Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan vatandaşlar, yıkıma tepki gösterdi.

01.03.2021 12:42  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bornova Belediyesinin yıkımına vatandaştan tepki

Yıkım sırasında vatandaş ve ekipler arasında gergin anlar yaşandı

İZMİR - İzmir'in Bornova ilçesi Yakaköy Mahallesinde 2B kapsamında yer alan arazilerdeki evleri Bornova Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan vatandaşlar, yıkıma tepki gösterdi.

İzmir Bornova'daki Yakaköy Mahallesinde 2B kapsamında yer alan arazilerden ev alan vatandaşlar, Bornova Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkıma tepki gösterdi. Yıkım sırasında vatandaş ve ekipler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Vatandaşlar, mahkeme kararları sonuçlanmadan yıkım işlemi yapılmaması gerektiğini belirterek soruna çözüm bulunmasını talep etti.

"Mahkeme süreci devam ederken yıkmak kanuna aykırı"

Caner Tan isimli vatandaş, "2B araziler, orman vasfını kaybetmiş tarım arazileridir. 2017'den önce yapılmış evler için yapı kayıt belgeleri dağıtıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu yapı kayıt belgelerinin bir kısmını iptal etti. 2017'den sonra yapılanlar var, yarısı bitmiş yarısı bitmemiş olanlar var. Bununla ilgili olarak vatandaşlarla bakanlık arasındaki davalar devam ediyor. Türkiye'nin birçok ilinde vatandaşların kazandığı davalar var. Biz bu mahkeme süreçlerinin bitmesini bekliyoruz. 2B araziler, vatandaşa devlet tarafından satılan arazilerdir. Vatandaşın bedavadan üzerine konduğu yerler değildir. Bunlar parasıyla satılan araziler. Biz burayı alırken bakanlığa ve Milli Emlak'a sorarak aldık. Tapuları çıktığı zaman bu bedelleri de yatıracağız. İnsanların daha önceden kazandığı davaları yetkililere ulaştırmamıza rağmen vatandaş olarak sesimizi duyuramıyoruz. Şu an Bornova Belediyesi yıkımı yapıyor. Yıkım kararının valilik ve bakanlık tarafından tebliğ edildiğini söylüyor. Davası devam eden yerler var. Mahkeme süreci devam ederken yıkmak kanuna, hukuka aykırıdır. Cuma günü yıkım kararlarının haksız olduğunu belirtmek için belediyeye gittik, belediye başkanı lütfedip aşağıya inmedi. Seçim zamanı yanımızdan eksik olmuyorlar. Burada depremzedeler de var. Bir göz odayı yıkıyorlar. Bu civarda 800 ev olduğu söyleniyor. Yapı kayıt belgesi iptal edilen var, edilmeyen var. Neye göre iptal edildiği belli değil" dedi.

Aralarında depremzedeler var

Barış Özdemir isimli depremzede de, "Bayraklı'da Deniz Apartmanı'nda oturuyorduk. Depremden sonra hasarlı olduğu için binamız yıkıldı. Eşim 1999 depremini de yaşadı. Deprem korkumuz hep olduğu için 'tek katlı yerlerde yaşayalım' dedik. 2018'de burada içinde yapı olan bir yer aldık. Mevcut yapıyı yıkarak depreme dayanıklı hale getirdik, kolon ekledik. Tek suçumuz bu. Eğer yıkmadan yapı kayıt belgesine başvursak belki iptal edilmeyecekti. Belediye de 2 yıldır bizimle uğraşıyor. Evlerimizi yıkıyor. Şehir merkezindeki hasarlı binalar yıkılmıyor, depreme dayanıklı binalara göz dikmiş. Şu an evim yıkılmış değil ama yıkarlarsa da bahçeye çadır kurup oturacağım. Başka evimiz yok" diye konuştu.

Ekiplerin yıkım işlemleri devam ediyor.

Bornova Belediyesinin yıkımına vatandaştan tepki
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bornova Belediyesinin yıkımına vatandaştan tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Fikret kaya: Tarım arazilerine konut yapılmasın.yıkımı destekliyorum.nerede eski yakaköy.çiçekliköy 1 0 Yanıtla
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement