Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi 'Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı'nı Başlatıyor - Son Dakika
Ekonomi

Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi 'Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı'nı Başlatıyor

Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi \'Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı\'nı Başlatıyor

Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle ‘Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı’ başlatıldı.

07.12.2017 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle 'Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı' başlatıldı. Oluşturulan eğitim programı, büyüme potansiyeline sahip şirketlerin kurumsallaşma süreçlerine destek vermeyi amaçlıyor.

Borsa İstanbul'un iş dünyası hakkındaki bilgi birikiminin ve Koç Üniversitesi'nin akademik deneyiminin harmanlanmasıyla 'Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı' geliştirildi. Sermaye piyasalarının ve kurumsallaşmanın bir bütün olmasından yola çıkılarak hazırlanan program, şirketlerin kurumsallaşma sürecine destek olmayı hedefliyor.

Programla ayrıca, şirketlerin sermaye piyasalarıyla tanışıklıklarının artırılması ve bu piyasalara yönelmek istemeleri halinde gereken bilgi birikimine sahip olmalarının sağlanması hedefleniyor. Kurumsallaşmayla, şirket ömrünün uzatılması, sürdürülebilir büyüme, ulusal ve uluslararası tanınırlık gibi günümüzde her şirketin önceliği olan alanlarda, şirketlerin fark oluşturmasına katkıda bulunulacak. BISTEP ayrıca şirketlere sermaye piyasalarının iş ağına etkin bir biçimde dahil olma imkanı da sağlayacak. Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi'nin yanı sıra, sermaye piyasalarının işleyişinde Borsa İstanbul'un doğal ve sürekli iş ortakları olan aracı kurumlar, bağımsız denetim kuruluşları ve hukuk şirketleri de BISTEP ortakları arasında yer alıp bilgi ve tecrübelerini şirketler ile paylaşacak.

4 aylık bir süre için planlanan programda kurumsal yönetim ve sürdürülebilir büyüme, liderlik ve yönetim uygulamaları, girişimcilik ve büyüme stratejileri, inovasyon, globalleşme, hukuk, pazarlama, dijital dönüşüm, kurum stratejisinin belirlenmesi, sermaye piyasasının şirketlere sunduğu alternatif çözümler gibi pek çok alanda düzenlenecek seminerler ile konusunda önde gelen isimler tarafından katılımcılara bilgi aktarımı yapılacak. Düzenlenecek paneller ile güncel konuların interaktif bir ortamda tartışılması sağlanacak. Katılımcı şirketlere 'networking' amaçlı kapsamlı etkinlik programları düzenlenecek. Programa, kuruluşundan itibaren en az 3 takvim yılı geçmiş ve son hesap dönemine ait finansal tablolarına göre en az 10 milyon lira aktif büyüklüğü ya da net satış hasılatı olan şirketler başvurabilecek. Programa kabul edilen şirketlerin üst düzey yöneticilerinden programa aktif katılım konusunda taahhüt alınacak. Şubat 2018'de başlayacak programın son başvuru tarihi 2 Şubat 2018 olarak belirlendi.

"Programın, şirketlerimiz ve ülkemiz ekonomisi için faydalı olmasını diliyorum"

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Borsa İstanbul'un temel işlevlerinden bir tanesinin de şirketlerin kurumsal gelişimine yardımcı olmak olduğunu ifade ederek, "Geliştirmiş olduğumuz bu programın çıkış noktası da, ülkemiz ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olarak gördüğümüz şirketlerin kısa ömürlü olması ya da kurumsallaşamaması olgusunu pozitif yönde tersine çevirmek. BISTEP, ülkemiz şirketlerinin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmuş, uzun ömürlü organizasyonlara dönüşmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu çerçevede program bünyesinde iş hayatının kritik ve güncel konularında seminerlerin ve panellerin yanı sıra, bire bir strateji danışmanlığı hizmeti verilmesi yer alıyor. Sürekli network etkinlikleri ile desteklenen program, katılımcı şirketlere bir yıl boyunca interaktif ve canlı bir iletişim ve gelişme ortamı sunacak. Ülke ekonomisi olarak ürettiğimiz katma değerin artışında iş fikirleri kadar stratejik tercihler de rol oynuyor. Borsa İstanbul olarak, BISTEP ile birlikte bir gün dünya devine dönüşecek, asırlık tarihe sahip olacak bugünün orta ölçekli şirketlerinin başarı hikayesine bir katkıda bulunmayı ve bu süreci hızlandırmayı hedefliyoruz. Bu program ile çok geniş bir tecrübeye dayanan, dünya standartlarında bir bilgi birikimini katılımcı şirketler ile paylaşıyoruz ve birlikte çoğaltmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede çok yönlü olarak hazırladığımız Program'ın, şirketlerimiz ve ülkemiz ekonomisi için faydalı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"Koç Üniversitesi liderlere yeni bir vizyon kazandıracak"

"Koç Üniversitesi olarak, Borsa İstanbul ile birlikte Türkiye'de bir ilk olan Kurumsal Dönüşüm Programı'nı başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diyen Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise, şöyle konuştu: "Bu özgün programın, katılımcılarına şirket değerini artırma, uluslararası tanınırlık kazanma ve sektörlerinde fark oluşturma açısından önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu program ile şirketler kendilerini geliştirmenin yanı sıra sürdürülebilir büyüme, uluslararası pazarlarda bilinirlik kazanma, inovasyon ve güçlü strateji oluşturma tekniklerini geliştirip ülkemiz için de değer oluşturacaklardır. Koç Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana ülkemizde ve uluslararası platformda elde ettiği başarının arkasında her zaman en donanımlı akademik kadro ile öğrencilerimizi ve eğitim verdiğimiz paydaşlarımızı buluşturma çabası yatmaktadır. Kurumsal Dönüşüm Programı'nda da aynı hedef ile bir araya gelmiş olan liderlerin en iyi eğitmen ve akademisyenlerden alacakları seminerlerle birlikte, diğer program ortaklarından alacakları teknik destek ve tecrübe paylaşımı, kendilerine yeni bir vizyon kazandıracaktır". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Borsa İstanbul ve Koç Üniversitesi 'Şirketler İçin Kurumsal Dönüşüm Programı'nı Başlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: İş dünyası enflasyonla mücadeleye hazır
    11:56 ATO Başkanı Gürsel Baran: İş dünyası enflasyonla mücadeleye hazır

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyası olarak enflasyonla mücadele sürecinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü
    11:48 Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü

    Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı zararlısının etkisiyle kestane balı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Arıcılar, arıların kış aylarında yeteri kadar uyuyamaması ve ilkbahar yağışlarının koloni çoğalmasını engellemesi nedeniyle endişeli. Ayrıca, kestane çiçeklerinin yağmur nedeniyle yıkanması ve gal arısının kestane ağaçlarına zarar vermesi de bal üretimini olumsuz etkiliyor. Arıcılar, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirterek, uyum sağlamak gerektiğini vurguluyor.

  • TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future
    11:42 TAİDER Yapay Zeka Paneli: Yapay Zeka Diyalogları: Back to the Future

    Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), yapay zeka ile ilgili düzenlediği panelde, yapay zekanın konumu ve kullanım alanları ele alındı. Panelde, yapay zekanın aile işletmelerindeki sürdürülebilirlik üzerindeki önemi vurgulandı ve yapay zekanın aile şirketleri için bir dönüşüm aracı haline geldiği belirtildi.

  • Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor
    11:41 Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor

    Malatya'da yapılacak yerel seçimlerin ardından inşaat sektöründe ciddi bir artış ve hareketlilik bekleniyor. Deprem bölgelerinde konut ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte sektörde istihdam ve konut ihtiyacında rahatlama olması öngörülüyor. İnşaat Mühendisi Musa Karagöz, kredi sorununun giderilmesi ve yeni yapılan deprem konutlarıyla birlikte güvenli ve yaşanabilir konutlar üretileceğini belirtti.

  • Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor
    11:37 Manisa'da Kiraz Üreticileri Bereketli Bir Sezon Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, kiraz ağaçlarının çiçeklerinin bolluğu üreticileri yeni sezon için umutlandırdı. Üreticiler, zirai mücadele ve ağaç bakım çalışmalarını sürdürerek bereketli bir sezon bekliyor. Kirazın aromasının buraya özgü olduğunu belirten üreticiler, bu yıl daha iyi bir rekolte beklediklerini ifade etti.

  • TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti
    11:27 TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti

    Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmaları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'le bir araya geldi. Kara, ayakkabıcılık sektörüne yeni eleman yetiştirilmesi ve Trabzon'da ayakkabı imalatının artırılması için proje fikri oluşturduklarını belirtti. Selçuk İskender ise sektöre destek vereceklerini ifade etti.


Advertisement